Counter-Strike: GO - cross-play lehetőség nélkül

  • Írta: zoenn
  • 2012. március 7.
  • Hír
Link másolása
Nagy érvágással fog megjelenni nyáron a legújabb Counter-Strike. Beletört a Valve bicskája abba, amibe már számos fejlesztőé az elmúlt években. Nem játszhatnak együtt a PC-sek és a konzolosok a játék multiplayer részében, technikai okokból egyszerűen nem működik ez az opció.

Leírva jól hangzik a cross-play lehetőség: a számítógépen nyomulók együtt játszhatnak a konzolosokkal, ám a valóság gyorsan lehűtötte kedélyeinket. A Valve bejelentette, hogy mégsem lesz közös multi a más platformokon nyomulókkal a Counter-Strike: Global Offensive-ben.

Chet Faliszek, a Valve megmondóembere a Joystiq magazinnak elmondta: a törlés oka, hogy folyamatosan frissítéseket kapnak majd a PC-s és Mac-es játékosok, nemcsak a bétateszt során, hanem a végleges játék megjelenése után is. Ehhez viszont szét kell választani a platformokat, az ember nem béníthatja meg a másikat, hiszen ezek a frissítések - részben az eltérő jóváhagyási idő miatt - nem egy időben jelennek meg a különböző gépeken.

Ennek tudatában elvetették a cross-play lehetőségét, lényegében minden platformon - a PC-sek tehát nem játszhatnak együtt az xboxosokkal és a PS3-asokkal, illetve fordítva. A közös játéknak annyi - érthető döntés, legalábbis egyelőre.

40.
40.
Hála az égnek, elfelejthetnék már ezt e hülye cross-playt, mindig fellángol valaki aztán kitalálja mennyire jó lenne ez mindenkinek :-D Pedig nagy baromság. Bill + egér könnyebb. Úgy lehet rájönni, hogy megtanulsz kontrolleren, és jóval később leülsz nyomni pc-n valami fps-t, nevetségesen egyszerűnek fog tűnni még ha előtte nehéznek is tűnt. True Combatoztam sokat pc-n, aztán xbox, ps3, majd később megint feltelepítettem laptopra, na modnom lövöldözök, és így sorban jöttek a headshotok....már uncsi kezdett lenni :-D Mert rohadt könnyű egérrel és billentyűzettel.
39.
39.
Extol
#38: Majd nyáron. Egyébként 2 címmel ezelőtt volt.
38.
38.
Bocitej
Azt szeretném kérdezni, hogy tudja valaki mikor jön ki ?
37.
37.
Supra
#36: kimaradt az "egérrel" szó az "egyszerűbb" után xD
36.
36.
Supra
Szerintem amúgy is unfair lett volna a konzol játékosokkal szemben, hiszen sokkal egyszerűbb lőni, mint controllerrel.
35.
35.
shatterhand
#32: Eleve kevesen vették volna meg konzolra (sztem), összeeresztve meg pláne. Ha lehetett volna választani 1nap után külön mentek volna a menetek. Max Xbox-ps3 párbajok alakultak volna ki.

"Itt egy átlag plajer baszás közben hedsáttal kiszed a pálya másik oldaláról még a vásárló idő alatt is és ezt mind csít nélkül." Ez tetszettXDD


34.
34.
lackosor6
#33: Nah tudod mit?? Bocs, legyen béke örő és bódottá! Amúgy meg az "idézetem" után lemaradt a XD-jel, ami azért nem mindegy! :P
33.
33.
Trapyd
#14: Az igen látom nagyon korrekt ember vagy. Nem mondtam én rád semmi csúnyát te meg "Rakd már magad üresbe hülyegyerek!". Nem mondtam, hogy fikázod a konzolokat és azt sem, hogy te írsz egyedül olyat ami nem úgy van, mert nem nézel utána. Ha hiszed ha nem én sem értek egyet azzal, hogy ilyen sokba kerülnek ezek a kiegészítők mikor könnyedén meg lehetne oldani, hogy a játékok konzolokon is irányíthatóak legyenek egérrel és bill el. Én a 2 - 3 k s egeremet billemet használom PS 3 on csak a kiegészítők ára magas. Egyáltalán nem voltam ellenséges és nem is gondoltam, hogy te ellenséges vagy az első kommentednél. Tényeket közöltem és ráadásul helyesen erre te vagy velem ellenséges.
32.
32.
Hubert Cumberdale
#28: Láttam már pro konzolosokat, hogy le esett az állam, de azért a cs-ről beszélünk. Itt egy átlag plajer baszás közben hedsáttal kiszed a pálya másik oldaláról még a vásárló idő alatt is és ezt mind csít nélkül. (és akkor még a prók hol vannak) Szóval nem lenne fair küzdelem. Szerintem nem véletlen hogy kiszedték.
31.
31.
Lorthirash
Lol ne viccelj már látszik hogy soha nm játszottál fpst pcn a pc vs konzolt nm is tom elképzelni mert egyértelműen pcs emberek lennének jobbak
30.
30.
turleysqt
Beakartam küldeni a hírt amikor közölték,de elfelejtettem,szerintem jó hír.Az én idegbeteg önbecsülésem ami a CS-ben megmutatkozik biztos, dührohamokhoz vezetett volna ha egy konzolos kap szét.:)
29.
29.
ilor14
Szerintem a konzolosok is szórták volna az áldást amúgy,de a pc-sek a jobbak... (xbox tulaj vagyok a pc-m szar xd)Emiatt,hogy a pc-m szar így én is csak konzolon bírok játszani fps-t,a pc-hez nem nagyon értek,nem is szeretek fps-t játszani .
28.
28.
shatterhand
#26: ja mert egyenlő feltételekkel játszottak volna

a profibb konzolosnak adsz egy kis időt azt lehet szarrá ver pc-n egérrel
27.
27.
shatterhand
#23: bunyós stuffokhoz meg az arcade stickek valók
az ilyeneket inkább csak kívülről nézem,mert online elveszik az ember kedvét:)

ezért se vártam ezt a cross megoldást
BF3ban jól megy a játék így is
Amíg nem játszott az ember egérrel addig tökéletes majdnem minden fps konzolon (az irányítás).
26.
26.
wardprod
Megmenekültek a konzolosok ismét :ASdASdASd
23.
23.
Elyas
#21: igaz is MK nagyon odabasz :)
bár haverom mindig lealáz benne ezek a verekdős játékok nem az én asztalom... sok a combo és nem olyan gyorsak az újjaim :D
22.
22.
Elyas
#20: hát ki ugyebár? engem a haverom folyton azt mondja hogy konzollal születtem (bár csak COD ot probáltam nála viszont mindet és általában egész jó voltam)
azonban mégis jobb szeretem a pct... a pc vel az a gond hogy mivel minden egyes dologhoz külön gomb van így van amit nem olyan könnyű elérni de konzolon amihez egy gombhoz többi könnyebb... ez mind2 nél előny is hátrány is :)
17.
17.
Elyas
#15: ezaz
akár bevaljátok akár nem a PCsek fps ekben mindig is jobbak lesznek mint a konzolosok

ettől még nem jelenti azt hogy a konzol szar: pl Az ugrálós akció-rpgket vagy hack & slasheket (GOWt, NGt vagy DSt ) simán lehet jobban tolni mint pcn... TAPASZTALAT
16.
16.
Extol
Lehetett sejteni hogy végül mégsem lesz belőle sz*r se, maga az ötlet is túl ostobaság volt. Jobb ez így. Trilliónyi sírós dráma jelenettől kímélték meg a CS játékosokat.
14.
14.
lackosor6
#9: Rakd már magad üresbe hülyegyerek! XD

Először is nem fikázni akartam a konzolokat, csak kicsit igazságtalannak érzem, hogy tulajokat teljesen rákényszerítik a kontrollerre! (mint utólag kiderült nem így van, mostmár tudom) Akkor is köcsög dolog, hogy 15-16 ezerért árulják, nehogy már az ember jól járjon vele... Ezek szerint féligazság volt, amit mondtam, belátom! Ugyanis széleskörben elterjedt, mindenkinek könnyen elérhető, beszerezhető (2-3 ezerért) bill+egér nincs sajnos, csak a drága cuccok!

A kommented hangvételét indokolatlannak érzem, sztem, én nem voltam ilyen ellenséges! Legközelebb olvass figyelmesebben, hamár a gondolkodás nem menő... :D
9.
9.
Trapyd
Nem tudok elmenni a sok, már meg ne haragudjatok, de hülyeség mellett amiket írkálnak egyesek. Van gamer PC m és PS3 am szal nem vagyok teljesen hülye a témában. Mielőtt bármit leírsz, mondasz gondolkodhatnál egy kicsit, hogy az vajon helyes e vagy legalább utánanézhetnél például neten, ha már gondolkodni nem menő. Konzolon lehet használni egeret és billentyűzetet, ahogy már gucho kollega is mondta. Sőt akármelyik usb s eszköz használható. PS3 nál egy eagle eye XBOX360 nál egy XFPS eszközre van szükség. Egyik sem olcsó 15 16k (biztos van olcsóbb drágább, de nagyjából ennyi). Hozzátenném a PS3 alapból kezeli az egeret billentyűzetet. Más kérdés, hogy a játékkészítők nem használják ki ezt a lehetőséget. Ami meg a kényelmet illeti én a kanapémon nagyon kényelmesen tolom ülve és fekve is kontrollerrel és egér + bill el a játékokat.
8.
8.
gucho
van egér és billentyűzet konzolra...
3.
3.
Tibi
#2 Nem kellene elfelejteni, hogy ez a "precíziós irányítás" konzolokon is elérhető egy pár éve...
1.
1.
JoHnNiEE
búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...