Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.

Peter Molyneuxt lehet szeretni, lehet nem szeretni, de tény: az ember egy zseni, és bár sokan a nagyotmondása miatt szoktak beszélni róla, valójában nagyon is forradalmi ötletek kavarognak az ő fejében, más kérdés, hogy ezek egy részét a jelenlegi technológiával lehetetlen megvalósítani. Peter Molyneux 52 éves, a húszas évei végén kezdett játékfejlesztésbe, most pedig elhagyta az általa alapított Lionheadet, s egyúttal lemondott a Microsoft Studios Europe-nál betöltött kreatív vezető pozíciójáról is.

Érdekes, hogy Molyneux munkájában van valami romantika: a Lionhead 1997-ben úgy alapította munkatársaival, hogy előzőt csapatát, a szintén általa létrehozott Bullfrogot nem sokkal azelőtt felvásárolta az Electronic Arts, s most úgy tűnik, a Microsoft alá tartozó Lionheadnél megint visszavágyik azokba az időkbe, amikor még azt csinálhatott, amit akart. Molyneux jelenleg azt tervezi, hogy egy új független vállalkozásnál folytatja a pályafutását, a kinectes Fable: The Journey munkálataiban kreatív tanácsadóként vesz majd részt a jövőben.

Molyneux egyébként büszke a lionheades munkásságára, a Black & White-ra, a Fable-ra és persze a Milo & Kate projektre is, ami végül sosem készült el. A mester köszöni a Lionhead és a Microsoft csapatának a támogatást, az odaadást és az eddigi munkát.

A Lionhead vezetését a szintén társalapító Mark Webley veszi át, a Microsoft még nem jelölt ki utódot Molyneuxnek.

19.
19.
DON GONDOCS
Lehet jobb is ez így. A fable 4 még dobbanthat nélküle.
18.
18.
Mathia$
17.
17.
kharami
"Vegyes érzésekkel hoztam meg a döntésemet, hogy elhagyom a Microsoftot és az általam 1997-ben alapított Lionheadet a Fable: The Journey fejlesztésének befejeztével." - mondta Peter Molyneux . A stúdió vezetését a társalapító Mark Webley vette át - a Microsoft még nem nevezett ki senkit Molyneux helyére. Ezt igy melegiben, hogy márpedig lesz Fable 4!;)
16.
16.
kharami
Gyerekek persze nagy koponya az ember, de 80% ban nem tudták megvalósítani az "álmait" zseniális játékok születtek mint a Black & White is, de attól, hogy elmegy, nem kell tartani a Fable 4 től, hogy nem lesz!;) Szerintem!
15.
15.
McDuff
javítanám annak a pár személynek a megjegyzését a Fable:Heroes cikknél,miszerint a "Fable-nek ezzel befellegzett"...NAH MOST FELLEGZETT BE NEKI!
13.
13.
Extol
Új B&W kéne már waze!!!! :@@@ Fable az első rész után már nem volt az igazi...
12.
12.
vytros
Hmmm, valamiért pedig mindig azt hittem, hogy örökre a Lionhead berkeiben szeretne maradni, de lehet, hogy ő is látja már, hogy mi történt a Fable-el?...Na mindegy, a kreatív embereknek, ahogy előttem is mondták, szabadság kell, csak úgy tudja azt tenni amit akar. :) Sok szerencsét kívánok neki, és remélem, hogy a következő játékai jók és sikeresek lesznek!
11.
11.
Gaboo77
#6: Tudom, csak szarkazmus volt. :) De azért Ő volt a lelke a játéknak, a Lionhead Steve Jobs-a.
8.
8.
fojesz
Srácok, ne magyarázzuk félre a dolgokat. Attól, hogy Molyneux elmegy a Lionheadtől, a cég működik tovább, ugyanúgy lesz Fable IV, ahogy - ha - eddig eltervezték. A Fable pedig a Microsoft márkája, nem kerül át az Electronic Artshoz.
7.
7.
LtGlove
#6: Bingo. Szívemből szóltál. :)
6.
6.
Gaboo77
Sebaj, majd a Fable IV. -et is az Electronic Arts fogja megcsinálni és az is olyan béna lesz mint a Kingdoms of Amalur.
4.
4.
kopic
#2: De sok szerencsét kívánok neki!
2.
2.
kopic
Mi történik ? Az összes nagyszerű ember elmegy a Lionheadtől!:(((( Nem hiszem el, és így mi lesz a Fable IV-el ha lesz is egyáltalán ? Nagyon sajnálom!
1.
1.
LtGlove
Kreatív embereknek szabadság kell, nem pedig egy nagy cég a nyakára, aki megmondja a tutit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...