Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.

Peter Molyneuxt lehet szeretni, lehet nem szeretni, de tény: az ember egy zseni, és bár sokan a nagyotmondása miatt szoktak beszélni róla, valójában nagyon is forradalmi ötletek kavarognak az ő fejében, más kérdés, hogy ezek egy részét a jelenlegi technológiával lehetetlen megvalósítani. Peter Molyneux 52 éves, a húszas évei végén kezdett játékfejlesztésbe, most pedig elhagyta az általa alapított Lionheadet, s egyúttal lemondott a Microsoft Studios Europe-nál betöltött kreatív vezető pozíciójáról is.

Érdekes, hogy Molyneux munkájában van valami romantika: a Lionhead 1997-ben úgy alapította munkatársaival, hogy előzőt csapatát, a szintén általa létrehozott Bullfrogot nem sokkal azelőtt felvásárolta az Electronic Arts, s most úgy tűnik, a Microsoft alá tartozó Lionheadnél megint visszavágyik azokba az időkbe, amikor még azt csinálhatott, amit akart. Molyneux jelenleg azt tervezi, hogy egy új független vállalkozásnál folytatja a pályafutását, a kinectes Fable: The Journey munkálataiban kreatív tanácsadóként vesz majd részt a jövőben.

Molyneux egyébként büszke a lionheades munkásságára, a Black & White-ra, a Fable-ra és persze a Milo & Kate projektre is, ami végül sosem készült el. A mester köszöni a Lionhead és a Microsoft csapatának a támogatást, az odaadást és az eddigi munkát.

A Lionhead vezetését a szintén társalapító Mark Webley veszi át, a Microsoft még nem jelölt ki utódot Molyneuxnek.

20 komment - szólj hozzá!