2 millió példányban ment el az Alan Wake

  • Írta: InGen
  • 2012. március 14.
  • Biznisz
Link másolása
Az Xbox 360-as viszonylagos sikertelenség után a PC-s verzió kiadásával már az összeladások azért korrekt számokat mutatnak. A Remedy szerint az Alan Wake franchise-nak így nagy jövője lehet, főleg mert a világ a sajátja, és nagyon közel áll a szívéhez.

"A Max Payne megjelenése után a Remedy egyszerűen csak eltűnhetett volna, és az egész csapat koktélt szürcsölgethetett volna egy parton jó sok ideig. Nem titok, hogy a Max Payne-játékokból 45 millió dollár jött be" - mondta Oskari Häkkinen, a stúdió nagyfőnöke, aki ugyanakkor hozzátette, hogy ez soha nem volt opció számukra, mert mindannyian a játékfejlesztésért élnek, és nem a koktélszürcsölésért.


Szerencsére azonban az Alan Wake végül, úgy néz ki, befut. Az Xbox 360-as és a PC-s eladások összesen eddig 2 millió példányt jelentenek, s Häkkinen szerint ez már egészen előnyös kezd lenni. Sőt úgy véli, az Alan Wake olyan, mint egy kultusz-klasszikus film, azok, akik tolták, beszélnek róla a barátaiknak, és próbálják meggyőzni őket, hogy próbálják ki.

"Az Alan Wake nagyon közel áll a szívünkhöz, ez a mi, saját tulajdonú címünk. Ez nem olyasmi, amit könnyedén elfelejtenénk" - mondta Häkkinen azzal kapcsolatban, hogy akkor ezek után lehet-e jövője a franchise-nak. 

15.
15.
adamsfamily
#14: Csak ne addig kalapálják a 2. részt mint az elsőt és lehetőleg valami normális marketing se ártana neki,mert ha a következő rész is úgy teljesít,mint ahogy az 1. teljesített akkor szerintem biztos,hogy elkaszálják a sorozatot végleg.
14.
14.
Macccy
#10: Így így, nem tart az még 800 ezer darabszámnál, DE ez így is szép és dícséretes! A bő másfél millió X360 -as mellé egy bő félmillió PC példány eladása - még ha nyomott áron is - de örülök neki, megérdemli a Remedy! Kívánom nekik, hogy fogyjon még ebből a (szerintem) zseniális játékból jól és közben kalapálják az Alan Wake 2 -t!

#12. "minden szart rásózni?" - Miért, gondolod ha valaki megvesz egy konzolt otthonra, onnantól kezdve mindent megvásárol/letölt hozzá Hello Titty -től Transformers -ig? Vagy ezt mégis hogyan képzelted, hogy "aaaa pécés nem eszik meg minden szaaart" ?
De az Alan Wake -ben egyetértünk ...
13.
13.
adamsfamily
Nekem nagyon tetszett az első rész és az american nightmare is.Szerintem xboxra nem is volt annyira vészes az ára ha az ember várt a vásárlással,mert a bizonyos m betűs műszaki boltban 3000 forintért árulták anno a limitált kiadást.Szerintem azért nem tudtak belőle sokat eladni,mert túl hamar lett bejelentve a játék és annyira elhúzták már a fejlesztést,hogy az emberek érdeklődése alábbhagyott mire kiadásra került a játék.
12.
12.
Bulldogbaby
Jé ha jó egy játék akkor a warez pc-sek is megveszik.Ja hogy a pc-sekre nem lehet minden szart rásózni. Egyébként Alan Waket mindenkinek ajánlom. Hangulat! ez a mai játékoknál hiánycikk.
11.
11.
Dogmatix
nagyon sajnálom, hogy nincs PS3-ra :S :(
10.
10.
Mathia$
#2: Bocs, de el kell, hogy szomorítsalak. Messze nem tart 800ezer példánynál a pc-s verzió ugyanis:

Nem az első rész, hanem az egész franchise tart 2 millió eladott példány-nál.
Az Alan Wake X360-ra 1,2millió darabszámban kelt el lemezes formában, ez a szám nem tartalmazza a bundle copy és a Marketplaceről letöltött példányokat. Mindezek mellett az American Nightmare - ha helyesek az információk - 200ezerszer töltötték le.
Hibás a hír, javítani kéne...
9.
9.
goblinfing
Annyi a sok fosfej meg sír hogy a pcén sok a kalóz és nem érdemes rá kiadni semmit hát grat mégis úgy tűnik sikerül ha nem szarul portolnak valamit *köhögés GTA IV *köhögés*
8.
8.
watto
Azt tudtam, hogy keveset adtak el belőle, na de ennyire?? 2 platform és 2 milla ? Siralmas, pedig a játék maga nagyszerű.
7.
7.
Hubert Cumberdale
legjobb gamma, amivel mostanában játszottam.
6.
6.
goku88
Nem ciki mivel jobb a pc és ezért veszik meg.
5.
5.
Split
Nagyon régen élveztem már sztorit ennyire egy játékon belül, igazi felüdülés volt végigvinni!
Apropó, remélem a játék sikere hatással lesz az ezután PC-re megjelenő játékok mennyiségére! :D
4.
4.
alex512
Én ki tudok egyezni azzal, ha nehezen is, hogy egy évet csúsznak a konzol exkluzív játékok (értsd xbox360 és ps3-on is megjelenik de PC-n nem), mert így is elérik a konzolgyártók amit akarnak. De most is kiderült h az a hozzáállás h egyszerűen nem hajlandóak portolni a játékokat PC-re teljesen indokolhatatlan. Ha már csak azt vesszük h a pénzen kívül semmi sem fontos a kiadóknak/gyártóknak akk is megéri átportolni a játékokat. Lehet h nem a PC-s változatból lesznek gazdagok, de mindenképpen nyereségesen lehet kijönni belőle, ami sztem épp elég.
2.
2.
Ez nagyon ciki lesz, ha igazak az adatok akkor lassan ott tartunk, hogy több megy el belőle PC-n (800e), mint BOX-on (1.2m)... Ez nagyon gáz ! :) Ja és még én sem vettem meg, de fogom !
1.
1.
Ghost16
Häkkinen igazat mond :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...