Leépítések az Obsidian Entertainmentnél?

  • Írta: zoenn
  • 2012. március 15.
  • Pletyka
Link másolása
Egyelőre még pletykaszinten beszélhetünk masszív leépítésekről az Obsidian Entertainment háza táján, de félünk, hogy a gyanú hamarosan beigazolódik. Az elbocsátások károsan érinthetik a stúdió nextgen projektjeit és a jelenleg fejlesztés alatt álló South Park-szerepjátékot is.

Az utóbbi időben számos LinkedIn-profil tanúskodik arról, hogy jó néhány szakember a közelmúltban a South Park RPG-n munkálkodott ugyan az Obsidiannál, de azóta munkát keres. A Joystiq tippje szerint mintegy 20-30 embernek mondtak fel a fejlesztőcégnél, szinte minden munkaterületen. A leépítések múlt héten vették kezdetüket, s azóta sincsenek biztonságban a valaha jobb időket megélt csapat tagjai.

A Kotaku szerint az Obsidian törölte a North Carolina kódnéven futó projektjét, mely már a következő generációs Xboxra jelent volna meg. A Microsoft félretette játékot, a stúdió vezérigazgatója, Feargus Urquhart szerint korántsem ennyire rózsás a helyzet. Nem tudni, hogy vajon a régóta pletyka tárgyát képező Wheel of Time játékról van-e szó, amit korábban Virginia munkacímen emlegettek.

Már tavaly áprilisban is történtek kisebb-nagyobb elbocsátások az Obsidiannál, várjuk a hivatalos álláspontot és reméljük, hogy nincs veszélyben a cég jövője. Az elmúlt időkben csupa középszerű játékot tettek le az asztalra, a South Park RPG viszont tényleg ígéretesnek tűnik.

2.
2.
jszili32
1.
1.
KeXxX
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...