BAFTA 2012: A Portal 2 lett a legjobb játék

  • Írta: InGen
  • 2012. március 18.
  • Rendezvény
Link másolása
A British Academy Video Game Awards zsűrije sokszor (mindig) a saját országa felé kacsintgat, mielőtt eldönti, hogy melyik játék fogja megnyerni az adott évben a díjakat. Nem történt ez másként most sem, bár a legjobb játék és több más díj nyertese a nem brit fejlesztésű Portal 2 lett.

Nem csak a legjobb játék lett a Portal 2, hanem a design és a sztori díjakat is elnyerte, míg a Battlefield 3 lett a közönség kedvence. Meglepő, hogy sem a The Elder Scrolls V: Skyrim, sem a Modern Warfare 3, sem pedig az Uncharted 3 nem nyert egyetlen díjat sem, cserébe viszont a (brit fejlesztésű) Batman: Arkham City és a (brit fejlesztésű) Shogun 2: Total War nyert - az utóbbit készítő Creative Assembly sorban már a harmadik éve kapja a díjakat.


A nyertesek teljes listája:

  • Akció: Batman: Arkham City
  • Művészi különdíj: Rayman Origins
  • Hang különdíj: Battlefield 3
  • Legjobb játék: Portal 2
  • Legjobb debüt játék: Insanely Twisted Shadow Planet
  • Design: Portal 2
  • Családi: LittleBigPlanet 2
  • Legtöbb innováció: LittleBigPlanet 2
  • Mobil és kézikonzol: Peggle HD
  • Online - böngészős: Monstermind
  • Online - többjátékos: Battlefield 3
  • Eredeti zene: L.A. Noire
  • Színész: Mark Hamill, a Joker szerepéért a Batman: Arkham Cityben
  • Sport-fitnessz: Kinect Sports: Season Two
  • Történet: Portal 2
  • Stratégia: Total War: Shogun 2
  • BAFTA Ones to Watch Award: Tick Tock Toys
  • GAME Award 2011: Battlefield 3
19.
19.
Kumite
#2: Peggle HD lenyomta Super Mario 3D Land-et handheldben...
18.
18.
Hubert Cumberdale
#17: Így igaz, bár én még azt sem mondanám, hogy olyan pofon egyszerű az a sztori. Nagyon is jól vannak kidolgozva a jellemek, megvannak benne a csavarok és a változatosság is. (meg mondjuk a klisék is...) Szóval szerintem Portal foreva!! :D
17.
17.
bledzer
Nem értem InGen uraság mitől húzza az orrát, én rég szórakoztam olyan jót FPS-el játszodva mint a portál 2-vel. A hangulata bemászik a bőröd alá, a story pofon egyszerű de nagyon jó, a játék végig fenntartja a feszültséget, és elgondolkodtató, végre nem csak töltö darál, fedezék, újra darál és újra tölt, gránátot dob és gyorsgombokad nyomkod kombót kapunk. Úgy néz ki begyűrüzött a gamekapocshoz is az agyon hypeolt ,,szuper" megalomán shooterek kora. Engem a portál visszavitt gyermekkoromba. 1000 hála neki.
15.
15.
Donpedro
Nah, végre egy mérvadó díjátadó (ellentétben a VGA-val), ahogy előttem is sokan mondták, viszonylag korrekt. A legjobb hangzás - BF 3-mal meg különösen egyetértek, Asus Xonar DX hangkari + Sennheiser HD 515 kombóval valami kimndhatatlanul eszméletlen és reális a hangzás...
14.
14.
GhostDog24
Sajnos, nagyon egyet tudok érteni a portalal...de egy kis bajom van vele még így is... az a sok DLC-t amit ígértek hozzá... hát csinálhattak volna 1 év alatt többet 1-nél remélem legalább az idén kiadnak hozzá még 1-et.
13.
13.
giga321
Ennyire nem érdekelt senkit a Deus Ex? Itt sincs meg VGA -n sem volt. Számomra az a játék a tavalyi év legnagyobb meglepetése volt . Ezek szerintem nem fogták fel a mondanivalóját. Na mind 1 gratula a Portalnak.
12.
12.
frenkyboyhun
Komolyan mondom szerintem a sztori díjat nyugodtan adhatták volna az unchartednek de az év játéka nállam a syrim vagy az uncharted lett voln:
11.
11.
Gykrizsi
Nem rossz. Az MW3-mat nem is kell berakni, adják neki azt a díjat amit anno netán az előző részek megkaptak, mivel ugyan az. Mondjuk egy Uncharted, Gears of War 3 szerintem is hiányzott (és még sok más is persze). Portal 2, mint legjobb történet, szerintem túlzás, amikor tényleg ott van a Deus Ex sci-fi története, vagy a Gears trilógia epikus lezárása. Plusz amit gyűlölök az az, hogy a mobil és a kézikonzol játékokat összerakják. Már az is baromság, hogy a PSP-t összedobták a DS-el, de még a mobilokat is, abszurd.
10.
10.
wardprod
Nagyjától az egyedüli lista régóta, amire azt mondom, hogy egész reális.
7.
7.
adye
"És amúgy MW3 azért nincs sehol mert 1 shit játék ezekhez képest...bf3 rocks!!!"

Szomorú, hogy még mindig van aki itt tart.
6.
6.
szcsaba1994
#4: Szerintem meg pont, hogy nem díjazták. Eddig ez az első hely (amit láttam), ahol ez lett az év játéka.
a történet végre mert újat mutatni. Eddig hol volt a főelenség egy krumplielem, amit meg akar enni egy madár?
4.
4.
Archondelta
Valóban egy korrekt lista, bár a Portal 2-t megint agyondíjazták, amit megértenék ha tényleg lenne egy átlagon felüli története. Persze, a Simmons-Merchant duó zseniális volt, de a frappáns, humoros dialógusok és az Aperture mögött húzódó legenda nem elég ahhoz, hogy történetet alkosson. Példának okáért, a Human Revolution sokkal inkább rászolgált erre a díjra, de valahogy minden átadón elfelejtik megemlíteni. A Witcher 2 úgyszintén (bár ott a végére kezdte elveszíteni a fókuszt a sztori, ettől függetlenül remek volt), valahogy azt is mindig kihagyják. Mindegy, a többivel javarészt egyetértek, és végre a Fallout-ot sem indították az RTS kategóriában. Szépen fejlődik az akadémia.
3.
3.
ATi0021
Megérdemelten nyert a Portal 2 és a többi játék is. Amúgy se értem miért van mindenki odáig a Skyrimért vagy az MW3mért ami csak egy újabb script akció film a régi ronda motorral. Ha van játék ami hiányolok a listáról az a Deus Ex.
2.
2.
Csoola
ezek a játékok totál megérdemlik a díjakat, lehet itt okoskodni, de ha végignézem a listát, nem látok oda nem illőt...
1.
1.
Thane
Hmm, ezek az angolok, nahááát...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...