Élen nyitott itthon a Mass Effect 3

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 22.
  • Toplista
Link másolása
Magyarországon is tarolt a Mass Effect harmadik része, a BioWare sok vitát kiváltó remekművére rengetegen voltak kíváncsiak a hazai játékosok közül is. Mögé az új Sims-kiegészítő sorakozott fel - tegyük hozzá, szinte már hiányoltuk a listáról az Electronic Arts életszimulátorát...

A szokásosnál kicsit később futott be a hazai játékmegjelenési toplista, de legalább itt van, lehet örülni is, mert a Mass Effect 3 kapásból letarolta a magyar piacot. A március 11-gyel záruló héten a BioWare szerepjátéka lett az első, őt a The Sims 3 legújabb kiegészítője, a Showtime követi, majd a dobogó harmadik fokán a Battlefield 3 következik.

A World of Warcraft előfizetői kártya emiatt kiszorult a legjobb háromból, a negyedik lett, hasonlóan járt a FIFA 12 is, ami most az ötödik helyet erősíti. A Call of Duty: Modern Warfare 3 hatodik, őt az Assassin's Creed II követi a Battlefield: Bad Company 2-vel egyetemben, majd utánuk jön a Crysis 2 és az Assassin's Creed első része. A teljes listát itt találjátok meg!

  1. Mass Effect 3
  2. The Sims 3: Showtime
  3. Battlefield 3
  4. World of Warcraft előfizetői kártya
  5. FIFA 12
  6. Call of Duty: Modern Warfare 3
  7. Assassin's Creed II
  8. Battlefield: Bad Company 2
  9. Crysis 2
  10. Assassin's Creed
43.
43.
sebtapasz
A skyrim a 34. helyen...:( nem tudom engem ez a mass effect soha nem fogott meg kipróbáltam a 3 demóját is, de valahogy nem az én világom...de ettől függetlenül az eladási lista biztos nem hazudik....
42.
42.
Hubert Cumberdale
#40: jah nekem eléggé ez jött le belőle :) de akkor csak én vagyok a hülye, ami meg biztos.
40.
40.
szcsaba1994
#38: Nem mondtam, hogy szégyen. Ha ez jött le belőle, akkor elnézést kérek.
Hogy miből veszek magamnak dolgokat? Abból, hogy eladom azt, ami nem kell. És ezt úgy meg tudom oldani, hogy pluszba jöjjek ki a végén.
Én pl. vettem egy PS2-t 17-ért-->eladtam 20ért--> Vettem Xboxot 25ért--->eladtam 28ért--->vettem Wii-t 30.ért. (Emellett még sok egyéb dolgot is, amit szintén adok-veszek)
PC játékokat is internetről veszek, használtan, amit pedig meguntam eladom.
Most 11.-es vagyok és még mindig a ballagásra kapott pénzemet forgatom.
Ha más is ezt csinálná, akkor rájönne, hogy így sokkla jobb érzés, mikor feltelepíti az adott játékot/használja a hardvert, mert tudja, hogy ezt a saját pénzéből vette.
Azért meg csak ne legyek már hibás mert a saját dolgaimat én veszem meg. Én meg csak leírtam, hogy így is lehet.
(Nincs ösztöndíj, diákmunka, a szüleim se gazdagok)
39.
39.
#37: De nem is kell, a Witcher 2 például még nincs egy éve, hogy megjelent és már most meg lehet venni 4999-forintos akciós áron a dobozosat. Az elsőt például 2000-ért vettem kb. két hónapja és szerintem a 2007-es megjelenés ellenére ma is teljesen élvezetes és vállalható. Ha van steam fiókod és nem vagy idióta, mint én, hogy kell a dobozos, akkor szintén egész jó akciókat is ki lehet kifogni.
Persze nem fogsz premierkor a legújabb játékokkal játszani, de nincs is sehol leírva, hogy kötelező... meg hát ügye bankot sem rabolsz mert nem telik Aston Martin DB9-re a 13 éves Suzuki Swift helyett :) Illetve magát a kocsit sem... :)
38.
38.
Hubert Cumberdale
#37: Miért szégyen az, ha egy GYEREKNEK megveszik a szülei a játékot? Az anyádék szégyene, ha nem "pazarolnak" a gyerekükre pénzt, de ettől nem az a szar szégyen, akinek a szülei ennyit megadnak neki, hogy évente 2-3 játékot megvesznek a boxra. Miből költsön egy tizenéves? Te miből költesz? dolgozol? Gyakorlatra kapsz pénzt? Mert tudod nem minden tizenéves teheti ezt meg, hogy dolgozni tudjon suli mellett, meg közép suliban sincs ösztöndíj, így milyen alapon vágod a pofájukba, hogy vegyék meg saját pénzükből? Vagy ha meg anyádéktól kapott "saját" pénzen veszed, akkor meg inkább ne röhögtesd ilyenekkel ki magadat!
37.
37.
szcsaba1994
#36: A 2. bekezdésre válaszolva:
Van, akinek a játékot nem a szülei veszik meg, hanem saját maga. Én is ilyen vagyok. Konzolt is a saját pénzemből vettem, mert amit én használok azt én is fizessem már ki. (Az a baj, hogy erre sok 1x éves gyerek nem jön rá)
És egy 17 éves tanulónak nincs havi 10.000 Ft-ja játékokra. Én is veszek játékokat ,ha lemegy 1500Ft alá az ára. Az új játékokat meg letöltöm. Nem szégyellem, mert ha nem tölteném le akkor se tudnám megvenni a SAJÁT pénzemből.
36.
36.
Sims-el kapcsolatban csak annyit, hogy gyerekes lakóparkban lakom. Nekem is van egy 2.5 éves kis mazsolám (bár ő még nem játszik gépen, viszont imádja az autós dolgokat :) . Mivel sokat róttam anno az aszfaltot (meg most is játszótéren beszélgetünk a többi szülővel) azt kell, hogy mondjam, hogy 10 családból legalább 5-ben van első gyerek aki már 10 körül jár és meg van veszve a Sim-ért ! Az elmúlt hónapban a szűk ismeretségi körömben csak 4-en vettek ilyen-olyan kiegészítőt a Sims3-hoz.

Baromira kíváncsi lennék eladási statisztikákra KONKRÉT számokkal, mert én egyre inkább azt érzem, hogy kezd ciki lenni a warez (én is lenézem és inkább nem játszok valamivel, kivárom amíg elfogadható áron (~5000 alatt) be tudom szerezni) ... Mondjuk a pü helyzet nem kedvez, de szerintem egy átlagos család a gyerekre 5-10k hufot azért rá tud szánni 1-2 havonta...
35.
35.
Falcon
Arra leszek kíváncsi hogy meddig lesz az élen eladásokban!
34.
34.
markoci555
nem csodálom hogy a mass lett az első de mi az hogy a sims a 2.? hagyjuk már!
33.
33.
#20: "És lehet, hogy neked egy Fifa mondjuk nem nagy durranás de a legtöbb ember nagyon jól el tud vele szórakozni évről évre, még a profi focisták is."

Nekem csak az a bajom vele, ami családom férfitagjai körében elfogadott tény: hogy évek óta képtelenek belőni a nehézséget a fél profi - profi között, pedig így vagy én rúgok 10 gólt egy meccsen, vagy nekem lőnek be vagy 6-ot. Szerintem ideje lenne a nehézséget komolyabban átnéznie az EA-nek: csak ennyi bajom van a FIFA-val. (mint az F1 2010 - 2011-el - csak ott meg a katasztrofális Pit)

Míg a zárójelben említett utóbbi cím még jócskán nem casual (sim fan rokonok bicskája szépen beletörik, talán az őrült sebesség miatt) addig a FIFA tényleg az, sőt, a casual-vonal egyik éllovasa, és semmiképpen sem sorolnám - főleg említett hibája miatt- a komolyabb játékok kategóriájába. Ha ezt az apróságot kijavítanák azok számára, mint én, akiknek annyira nem megy a játék góllövöldéje, az hatalmas dolog lenne, és sokat visszavenne számomra a lehúzás érzésből, ami azóta környékez mióta a FIFA 12 első hosszabb kipróbálása alatti kellemes élmények során ismét szembetaláltam magam a klasszikusan, rosszul eltalált nehézség problémájával.

Nekem így a játék sajnos mélyebben végzi, mint a minőségben a FIFA-val szemben kategóriáján belül és kívül is kitűnő COD. (Pedig nálam a COD szintén a lehúzások közé tartozik: lassan ideje lenne megszabni a játékiparban, hogy hány EGYFORMA folytatás elkészítése minősül már pofátlanságnak...)
32.
32.
#14: Nekem a Crysis casual techdemó. Sorry. Ismerősök közül csakis a casual emberkéket fogta meg. Ezerszer nekifutottam, 1001x-re se sikerülne végigtolni: inkább S.T.A.L.K.E.R. / BioShock párti maradtam azokban az időkben - tartalmasabb FPS-nek tartottam ezeket.
31.
31.
ilor14
30.
30.
vwxyz
#29: Tedd hozzá, hogy 1-2hét alatt érték ezt el! :)
Bővebben itt olvashattok a Mass Effect 3 lokalizációról: http://magyaritas.masseffect.hu/
29.
29.
adikas
#25: Nem kell félni, ha minden igaz már 30% állnak a fordítók.
Kb. 2-3 hónap lehet még.
28.
28.
Necreon
#19: Nos az EA úgy egy éve nem lokalizáltatja 20 millió lélekszám alatti országokba a játékait, így hazánkban sajnos nem várható hogy valaha is magyarul jelenleg meg EA játék, ha csak nem változtatnak ezen az üzletpolitikán drasztikusan - és mivel ilyen alacsony lélekszám mellé nagyon kevés vásárló jár a statisztika szerint, összevetve mondjuk a németekkel vagy a franciákkal, ez sajnos várhatóan így is marad.


Ha lesz valaha fordítás, akkor afelől itt érdeklődnék: http://magyaritasok.hu/ , a fórumon.
27.
27.
greenmelon
#25: Attól még, hogy a toplistánk élén van, a magyat eladások így is csak csepp a tengerben.
25.
25.
Lacee.
És még nem csináltak magyar feliratot, mert féltek hogy kevés megy el és tessék, toplista. Nekem azért itt van a collector edition :)
24.
24.
wardprod
#20: BF3, MW3 casual? Oh well...
23.
23.
xanatos0911
Sims...WoW...FIFA...COD... Én nem is merek szólni.. de.. most komolyan? :D Mindenkinek a saját dolga, hogy mivel játszik és mire költi a pénzét. (khm, erős gyanúm alapján inkább a szülei pénzét) De azért.. most KOMOLYAN? :D
21.
21.
Tacskoexe
A WoW előfizetői kártyát évek óta nem sikerül lesöpörni a trónról... XP
20.
20.
Quent1n
#7: "Miután itthon a videojátékok megítélése le van maradva vagy 20, de inkább 30 évvel, így szerintem nem meglepő az eredmény. " Ez butaság! :D

A világon mindenhol jobban mennek a casual címek azon egyszerű oknál fogva, hogy már rég nem csak a "kockák", a "beavatottak" játszanak ilyesmivel hanem kb. mindenki. És lehet, hogy neked egy Fifa mondjuk nem nagy durranás de a legtöbb ember nagyon jól el tud vele szórakozni évről évre, még a profi focisták is. Sims meg egy nagyon jó kis játék gyerekeknek/fiataloknak pláne. Az, hogy ennyi bőrt lehúznak róla egy dolog de van rá igény. Egyébként ezen a listán a Mass Effecten kívül kb. mind casual cím. :)
19.
19.
minelab
Magyarosításról valami infó?
18.
18.
#14: Nos, tulajdonképp AZ :)))

Hát sajnálom, én Witcher1-et vettem és Azt hiszem Witcher2 lesz a következő úgyis van 5k-s akció most rá, vagy az Alan Wake is csábító mivel elhalasztották a Torchlight2-t így szerintem a ME3 várhat 3-4 hónapot...
(Most fejeztem be sokadjára az elsőt, de valahogy nem volt kedvem folytatni a másodikkal...)
17.
17.
giga321
#2: Jah bazd.

Brace yourself.
Mass Effect comment is coming.
16.
16.
frenkyboyhun
Várható volt de engem még mindig nem izgat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...