Resident Evil - marad az akció-orientált irány

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 25.
  • Hír
Link másolása
A Resident Evil producere szerint a horrorpiac túl kicsi a sorozat számára, muszáj nagyobb közönséget megcélozni, hogy életképes maradhasson a Resident Evil cím. Ennek köszönhető, hogy a készítők elhúztak az akciójátékok irányába is, és a jelek szerint szeretnének maradni ezen az ösvényen.

A Resident Evil már nem a régi, az Operation Raccoon City például kifejezetten meglepte a rajongókat - és ez esetben a meglepetés nem éppen pozitív vonatkozású. Az új akció-orientált irány különösen böki a játékosok csőrét, pedig a Capcom producere, Masachika Kawata elismerte, hogy ezt a vonalat tartani kell a jövőben is, mert a szimpla túlélő horrorok ma már nem eladhatók.


Kawata szerint különösen igaz ez az Egyesült Államokra. Az akció-orientált felfogás egyik első úttörője a Resident Evil 4 volt, őt követte azután a Resident Evil 5, majd a 3DS-es Revelations már kifejezetten ezen az úton haladt. Az akciósodás oka természetesen az, hogy az olyan slágercímekkel szemben, mint a Call of Duty, nem tud versenyezni egy egyszerű horrorjáték, ezért szélesebb közönséget kell megfogni az új programokkal.

A horrorpiac túl kicsi, az eladásokhoz akció kell, ami persze korántsem jelenti azt, hogy a játékoknak egytől-egyig lövöldének kell lenniük, mint amilyen az Operation Raccoon City - a Resident Evil negyedik és ötödik része sem volt shooter.

Kawata nem árult el konkrétumokat az év végén érkező Resident Evil 6-ról, de megnyugtatásul azt elmondta, hogy az új epizódnak sem feltétlenül kell ezt az ösvényt, a "Call of Duty-irányt" követnie majd. A producer szerint igaz a megállapítás, hogy növelni kell az eladásokat, viszont az egyes spin-offokkal (Revelations, Raccoon City) kiválóan le lehet fedni a piac új részeit is, miközben egyes címek hűek maradhatnak a Resident Evil eredeti szellemiségéhez.

33.
33.
Mortician
"Már a hitmant is le kell butítani casual, bugyuta lövöldére."

Már megbocsáss, de ez színtiszta hülyeség. Mitől lenne lebutítva lövöldére a játék? Aki agyatlanul hentelni akart, az ugyanúgy megtehette eddig is bármelyik részben, aki meg Silent Assassin rangra hajtott, az ugyanúgy megteheti majd az új részben is...
32.
32.
xxxgamer4ever
Ohh shit! Egyetértek az előttem szólókkal, na ne mondják már hogy valami minőségi horrorra nem lenne kereslet... Akció orientált? Szerintem abból már van elég nagyon minőségi cím, kétlem hogy még a Resiből is valami húúdenagyonjó akciót tudnának csinálni....
30.
30.
break77
Egyszerűen nem tudom elképzelni,hogy nincs annyi vérbeli Resi rajongó a világon hogy nem érné meg visszanyúlni a játék gyökereihez! Szerettem az 5.részt de ami az első három rész izgulási faktorát illeti sehol sincs! Emlékszem hogy mekkora sikerélmény volt ha rájöttem egy-egy fejtörő megoldására,akár hajnali egykor! Úgyhogy bekaphatják a fejesek!!!! Szeretnék ismét órákat "szenvedni"bizonyos pályákon még ha pár joystick is bánná a dolgot!!!
29.
29.
Yanez
#26: Azt várhatod!ps1-es játékokat nem nagyon hádésitenek.De a ps store-ban ott van a régi formájában mindhárom,úgyhogy töltsd és játssz!
28.
28.
DON GONDOCS
A régi resi 1-2-3 mais megállja a helyét, ha úgy állhozzá az ember, a 4 különösen nem fogott meg pedig jót tett az újítás, az 5 kifejezetten tetszett bár ténleg túl sok volt a céllövölde de a boss harcok hozták a régi részek színvonalát. Sokat változott a resi, előnyére? talán. De egyvalami megmaradt a régi részekből: nem lehet mozogni lövés közben
27.
27.
kharami
Lehet ezáltal életképes, de olyan mint a Skoda! Audi és wv motor ill. alkatrészek van benne mégis inkább megveszem a wv-t és az audit a skoda helyett, tehát megveszek egy jó shootert aminek nem resident evil a neve, mivel az már nem az ami ez előtt volt! Bocsánat ha megbántottam bárkit is akinek skodája van! Mondjuk Skodáéknál legalább előnyös volt a fejlődés.....!
26.
26.
Gotham123
én már csak azt várom hogy mikor fogják kiadni "HD Collectionba az 1,2,3-at... :SSS
25.
25.
kopic
OMG na ne ! Akkor ez lesz a Dead Spacel is, hogy már nem lesz már nagyon semmi félelem a játékban, és inkább már abban is csak az akcióra mennek rá ?!
24.
24.
MadaFaka91
Szerintem nem az akciósitással van a gond ha nem a megvalositással , Resi 5 is élvezetes volt pedig eléggé lövölde volt hozzá teszem tudom hogy mondták hogy nem sok köze lessz az eredeti Resihez ennek az Operation Raccoon city-nek ,maximum a a Zombik meg Umbrella . Ez a "concepcio" nem sikerüt fényesre sajnos ,attól várom a 6-ot mert hizelgő amit állitotak a fejlesztők hogy az marad az eredeti meg valositásoknál . Reménykedjünk :)
22.
22.
shatterhand
#21: dead space1, siren (ps3)
21.
21.
zola2000
az a gáz, hogy a Fatal frame 4 óta nincs is rendes horror játék (azt is csak a rajongók fordították le angolra, mert túl jó ahhoz hogy ne legyen)

Ha a resident evil 6 a régi resi stílusban készülne, Japánon kívül nem sokan vennék meg...
20.
20.
shatterhand
#14: 1. annyi fanatikus resi rajongó nincs amennyi kéne egy jó eladáshoz. Fórumokon lehet olvasni felháborodást, de azok amúgy is azért vannak ott. 99%uk otthon ülnek, játszanak és nem irogatnak felháborodott leveleket (jogosan persze).
2. nem a coddal akarják felvenni a versenyt. Hanem azzal a stílussal amit az képvisel: pörgős instant játékmenet. Ezt zabálják. Ha a lassabb játékmenet lenne a nyerő eladásban akkor olyan stílusú lenne.
Még a dead space2 is átment inkább akcióba. Pedig az is sikeres volt még így is.
19.
19.
shatterhand
#17: Mármint az új resikből hiányzik;)
18.
18.
samatagrav09
#14: a régi rajongók akik játszottak az 1-2-3 al de én örülök az újításnak mert ha nem lenne azt mondanád "ugyanaz nemtudnak újítani" de ha sikeresen összegyűrik akkor jó lesz (akció-horror)
17.
17.
strike19
Nekem két dolog hiányzik a régi resiből:
1.feladványok
2.fix kamera állás.
16.
16.
Bulldogbaby
Ez a cég kézen áll és saját magát szarja le. A szimpla túlélő horrorok ma már nem eladhatók különösen az egybeszart államokban. Persze hiszen ezekben gondolkodni kell.
14.
14.
p3ti
Eléggé furcsa hogy egy ilyen játék múlttal rendelkező sorozat fel akarja venni a versenyt a CODal .....
Főleg hogy a rajongók egyenesen könyörögnek a régi stílusért . Most egészen őszintén , mibe telt volna a Operation Raccoon City helyett meg csinálni vmeik régi részt remakenek ? Valami olyasmi színvonalban mint anno a gamecubeos verziót. Ehelyett kb. hülyét csinálnak magukból hogy egyre nagyobb szart adnak ki a kezükből , és még le is írják a sorozat nevét. Jó lenne, ha egy kicsit nem csak a pénz lebegne előttük , hanem a rajongók iránti szeretett
13.
13.
giga321
Asszem az 1 részével játszottam még özönvíz előtt. Azóta nekem kimaradt de nem is érdekel nem vagyok resi rajongó.
11.
11.
shatterhand
#5: én is inkább azt szidom
Ha nem vennék mint a cukrot, nem fertőzné a többi céget. Már a hitmant is le kell butítani casual, bugyuta lövöldére.
10.
10.
Tokodboy
Ha a CAPCOM kicsit is adna a rajongókra és nem csak a zsé lebegne a szeme előtt, akkor párhuzamason készítene mindig 2 resi részt, Egyet az akció buziknak 1et pedig az igazi kemény rétegnek. Ennyi.
9.
9.
Tokodboy
#7: Nyugodj meg, ez hajszálpontosan olyan lesz mint a 4. rész SAJNOS:(
7.
7.
jszili32
Milyen jo is volt a Resident Evil 4,
Most meg kiadják ezt a szart!!!
6.
6.
balazska01
Az IGÉNYES produktumokra mindig is lesz igény....csak ezekkel többet kell(ene) foglalkozni és nem igazán lehet őket évente megjelentetni. Bár ez utóbbira azért már láttunk ellen példát is. De nagyon úgy tűnik, hogy ez a sorozat nem ebbe a kategóriába fog tartozni.....(sajnos)
5.
5.
Yanez
Rohadt CoD,mindenkit kezd megfertőzni!Már félek is elképzelni a játékok jövőjét;szuper grafikájú gémek,bugyuta,értelmetlen és hovatovább egyszerűsitett értelemmel.Úgy érzem az én jövőm a volt és jelenlegi generációs játékok újra és újra játszásáról fog szólni.NE legyen igazam!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...