PlayStation 4 - előbb, mint a következő Xbox?

  • Írta: InGen
  • 2012. április 2.
  • Pletyka
Link másolása
Nemcsak a következő generációs Xboxról láttak napvilágot különböző pletykák, ezzel egyidőben a PlayStation utódjáról is csiripeltek a neten. A legfontosabb: a Sony meg van győződve róla, hogy ezúttal beelőzik a Microsoftot, már ami a gépek megjelenési idejét illeti.

A VG247 kapott információkat azzal kapcsolatban, hogy a PlayStation 4 teljesítménycéljait már 2 évvel ezelőtt belőtték, és hogy az utolsó pillanatokban még a Vita végleges hardverén is változtattak, hogy a kézikonzolt majd zökkenőmentesen lehessen használni a PS4 kontrollerének - beleértve az érintőképernyőt is, ahogy a Wii U esetében.


A meg nem erősített információk szerint a Sony is a 2013-as ünnepi szezonra időzíti a saját gépét, azonban teljesen biztos benne, hogy még a Microsoft előtt tudja megjelentetni a konzolt.

A hardverrel kapcsolatban sok újdonságot nem tudtunk meg, de ami valószínű, hogy a Sony végre le akar számolni a legendásan fejletlen és nehézkes saját fejlesztési környezetével, és közelíteni akarja azt a PC-hez és az Xboxhoz, így valószínűleg a következő PlayStation a DirectX API-t használja majd.

Ehhez kapcsolódik, amiről már korábban is beszámoltunk, hogy a különböző tudományos számításokhoz és egyéb felhasználásokhoz kiváló, de játékokra nem kifejezetten alkalmas Cell processzort nyugdíjazzák, a helyét pedig egy AMD CPU venné át.

Ezen a ponton ismét a Crytek kerül képbe, akinek a fejlesztői állítólag azon feltételezés mentén kezdték el a munkát, hogy a PS4-ben 24 magos (a jelenlegi 8 magos) Cell processzor dolgozik majd, így több ponton újra kellett indítaniuk a fejlesztéseket.

31.
31.
istymix
Az új XBox720 nagyon bejövős :D igen, ez lesz a neve
30.
30.
p3ti
Nekem aztán rohadtul 8 , megveszem mind két konzolt , mint ahogy ebben a generációban is , aztcsá
29.
29.
DON GONDOCS
JAj Sony, csak éppen annyi új hardver-t kellet volna frissíteni ami kihuzza a következő 5-6 évre. 24 magos poci, lesz egykis hőtermelése annyi szent. Bár az a kérdés mivel és mennyire fogják kihasználni ezeket az állítólagos paramétereket.
28.
28.
hl89x9
ezt pletykát miszerint lecserélik Cell processzort egy x86-os AMD-re elég nehéz elhinni/elképzelni

inkább egy 6-8 (esetleg 10-12) magos Power architektúra kellene ide teljesértékű magokkal (SMP) mivel fejlesztők főleg a Cell procira panaszkodtak inkább
27.
27.
Krezy
Áh pedig én csíptem a Sony "különállóságát",olyan egyedi volt :D
Kár érte. =/
Nem akarom,hogy ezeket az izéket tegyék bele :O
Aztán meg be haljon a gép 2-3éven belül :(
Ps1-től kezdve azt szerettem benne,hogy lazán ki húz/húzott a konzol/kézikonzol 6-10 évet....
26.
26.
InGen
#25: Én értem, mit akarsz mondani, csak van néhány bibi benne :)

Az egy dolog, hogy PC-s hardverekből építkeznek, de a PC nem azért van "agyontemetve", mert rosszak lennének a hozzá kapható hardverek, hanem mert a játékok szempontjából nem ideális a platform - nem egységes a hardver, nem megfelelő oprendszer/kezelőfülelet, driveres, telepítéses, beállításos nyűgök, általában nem a nappaliban van, komoly warez problémák, stb, stb, szóval itt sosem a hardverek minőségéről volt szó a PC esetében.

És ahogy már írtam, az átlag amerikai (európai, japán, tökmindegy) madarat marhára nem érdekli, és nem is tud róla, hogy a PS-en, vagy akár az Xboxon DirectX API fut, vagy hogy ki gyártja a hardvert a dobozban.

Persze, az amerikai lehet előbb veszi meg az Xboxot, mert a hazai cég neve van rajta, mint ahogy a japán is a Sonyt, de azt nem a benne lévő hardver, vagy a rajta futó API miatt teszi :)
25.
25.
#24: Nem azt mondom, hogy logikátlan döntés a Sony részéről ! Teljesen érthető: szarban vannak, lassan 5 éve veszteséges a cég, az elmúlt 4 év a folyamatos bakiktól volt hangos. Elvesztették a piacuk felét (ps2 idejében szinte egyeduralkodóak voltak, ma meg maximum egálba vannak a Box-al). Ráadásul a hardware árak is az egekben vannak. A Fejlesztők is egyfolytában csak panaszkodtak, hogy szar a cell (dolgozni vele, legalábbis). Muszáj volt (lesz) valami drasztikusat lépniük.

Ettől függetlenül ironikus, hogy az agyon temetett PC-k viszik előre és belőlük építkezik most már mindkét nagy "konzolgyártó" (még csak nem is azok :)...

Ironikus, hogy végső soron a két uralkodó konzol is immár "csak" egy "Razer-PC" :)

Nem vagyok biztos abban, hogy az amcsik akik pláne nemzeti lobogós alsógatyában járnak (kéz a kézben a japókkal akik szintén) nem végső nyereségként (míg a japók "ismételten" vesztesként) élik meg a dolgot. Ha az eladásokat nézem, mindkét nemzet presztízsként kezeli a vásárlást. Mi itt a kulturált, civilizált Európában (muhahah) leszarjuk, és megvesszük bármelyiket, amelyik szimpatikus, de ők nem (egy Sony feliratú BOX, DirectX-el ??? brrrrrr. :)...

Játékos és fejlesztő szempontjából tényleg jó dolog, hogy ha mindhárom (négy ? wii-U ?) platformon ugyanaz az API fut, látszólagosan ugyanolyan vason. Csak felvet egy alapvető kérdést... Tényleg szükség van 4 platformra, ha egyszer mindegyik ugyanazt tudja, csak picit erősebb / gyengébb HW van benne ?! Persze tudom, üzlet de azért roppant kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Szerintem a végére az egyik megy és arra is mernék fogadni, hogy melyik kettő (és fél) marad... :D
24.
24.
InGen
#23: A konzolvásárlók nagy részét (de ez mára már igaz a PC vásárlókra is) marhára nem érdekli, hogy milyen hardver van a gépben, és az sem, hogy DirectX vagy Sony API fut rajta.

Ez maximum minket, geeket foglalkoztat egy kicsit, érdekesség szempontjából, de akármi is lesz benne, úgyis meg fogjuk venni :)

Ha pedig mindez igaz, akkor a Sony végre talán jó úton indult el, és lehet, hogy előbb-utóbb még arról is leszokik, hogy magát szopassa meg újra és újra, mint a PS3 hardverrel, meg a Vitával.
23.
23.
1.) Milyen ironikus a világ, mindenféle lenézés és gúnyolódás nélkül: tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy a konzol háborút a PC nyerte meg ha ez mind beigazolódik :)

2.) Gyanítom az teljes amerikai játékos társadalom a sony-n fog röhögni, hogy beállnak a sorba és csinálnak PS4 helyett egy XBOX-ot :)

3.) Még azt is megkockáztatom, hogy az eddigi japán lojalitás-t is kockára teszik egy ilyen lépéssel...

4.) A Videó feldolgozást leszámítva kb. 3-4 mag mindenre elég. Egy 24 magos processzor maximum szerverbe, de semmiképp nem "játék-pc-konzolba" (nem is tudom minek nevezzem ezeket a hibrid pc-ket :) való. A videót viszont külön GPU csinálja... ooops! :/

Hát mindenesetre nagyon kíváncsi leszek mi sül ki ebből !
20.
20.
annak idején elkondolkoztam hogy mit vegyek ps3 vagy x360. ps3 mellet szólt az eight days és a gateway 3 amit nem adtak ki a végén 360 at vettem. Nem bántam meg kiváncsi vagyok mit hoz a jövő.
19.
19.
dabbaska1000
Az a bögre nagyon király!
18.
18.
Teuton
24 mag? Nem értek a konzol-lovakhoz, de én azt egy kicsit soknak érzem O.o
17.
17.
frenkyboyhun
nem szeretném én sem h most még az elkövetkező két évben adják ki vagy az xbox elött mert úgy annál erősebb gépet tudnának kidobni.
15.
15.
Alastor01
#11: Egy konkurens oldalon:-) azt olvastam, hogy visszafelé nem lesz kompatibilis!
14.
14.
ATi0021
#10: A Microsoft is épp ezt kockáztatta meg és bejött nekik a dolog. Kidobtak egy félkész konzolt aztán csak néztük, a rengeteg RRODről, lemezkarcolásról, HANA chip melegedés stb. gondról a híreket. Mégis szerintem kimondhatjuk, hogy megnyerték a generáción belüli versenyt. Igazából elsősorban azzal, hogy sorra szedték el a címeket a Sony PS-tőt és számos remek exkluzív címmel is megjelentek.

11 - Ha CELL-t AMD-re cserélig szerintem biztosra vehető, hogy nincs visszafelé kompatibilitás. Aztán lehet, hogy kitalálnak, majd megint valami emulálást mint a PS3 esetén. (persze az se lepne meg, ha PSVitához hasonlóan némi extra pénzért PSN-ről máris megfelelően játszható lenne a már birtokolt játék)
13.
13.
bcrics
#12: a Zemberek miért nyomtatnak minden szirszart a bögréjükre?
12.
12.
daenath
#3: Veszel egy tok simma fekete bogret, elmesz egy reklamokal foglalkozo ceghez es filerekert rapakoljak neked a logot, nem nagy kunszt, igy barmilyen bogret csinaltathatol, nekem a kaves bogrem peldaul Star Wars :D
11.
11.
Sun9us
A másik kérdés, hogyha dobják a cell-t, akkor a ps4 lejátsza-e a ps3-as játékokat?
Mert ha nem, (Sony eddig is b@szott a visszafele kompatibilitásra miért most kezdené el? ) akkor egész kis konzoltornyunk lesz, szobába épített hőerőmű.
10.
10.
vincze1211
#6: Hát igen, azzal buktak, csak sztem(ha nem hülyék ülnek a Microsoftnál) akkor már kicsit korábban elkezdték fejleszteni az új box-ot, mint a ps-t. És ha ez így van, akkor a Sony azt kockáztatja meg, hogy egy félkész vagy kész, de problémáktól hemzsegő konzolt dob piacra. Ami ismét a Microsoft-nak lehet jó.

Ami viszont érdekes, hogy megint a Crytek-esek voltak beszédes kedvükbe. Vagy nagyon tudnak valamit, vagy csak szeretnek pletykálkodni. Amúgy nem hinném, hogy a box visszafogja a fejlődésbe a pc-ket. viszont ha így is van, még akkoris 1 év van a megjelenésig(leg optimistábban nézve is) így egy darabig még nem lesz nagy grafikai változás. És ami még szintén érdekes, hogy a Crytek-nél a fejlesztéseket több ponton újra kellet indítaniuk. Vagyis már egy ideje fejlesztenek az új konzolokra. A két konzol nyitócímének egy Crysis 3-at azért meglesnék :D:D
7.
7.
DON GONDOCS
Csak a játékok maradjanak olyan jók mint a ps3on :)
6.
6.
ATi0021
A PS3 is ott bukott nagyot, hogy az X360 megelőzte és bizony a PS2 nem volt ellenfele. Így tehát logikus lépés lenne, ha igyekeznének kihozni a PS4-et még az új Xbox előtt. Ami véleményem szerint még az idei E3-mon bejelentenek.

Eddig az X360 korlátai visszafogták a fejlődést PC-s téren, így nincs nagy szükség HD7970re vagy GTX680-ra, de ha kijönnek az új konzolok, kíváncsi vagyok ez mennyit változik ez. Ugye régebben nem csak 10-20% eltérés volt egy VGA generációba volt, hanem akár 100% körüli fejlődés is volt. Kíváncsi vagyok visszatér-e ez a tendencia.

3: GK boltban kapható ez a bögre: http://shop.gamekapocs.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=1302
5.
5.
reptile110
#1: április 20.-án?:D azt hittem csak 2. van!! :D vagy..te 18 nappal előrébb jársz ..mint én? :O :P
4.
4.
InGen
#3: Sajnos már egy jó ideje elfogyott a készlet, így a kint lévő darabok komoly gyűjtői értéket képviselnek :)

És nem tudok tervekről, hogy a közeli jövőben új sorozat készülhet majd :(
3.
3.
SwordFish
Hol lehet kapni ilyen faxa Gamekapocs-os bögrét?
2.
2.
dabbaska1000
De azt is írják hogy előbb is megjelenhet ugyhogy:jipppijáhéé
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...