Újra perelik az Activision Blizzardot

  • Írta: InGen
  • 2012. április 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Amikor valami kiemelkedően sikeres, általában sokak szemét szúrja. De akadnak olyanok is, akikben ez a szúrás bizonyos gondolati folyamatokat indít el, melynek végén oda jutnak, hogy ők is szeretnének részesülni a sikerből. Mégpedig komoly mennyiségű zöldhasú formájában.

Nem először fogják perbe a Blizzardot a World of Warcrafttal kapcsolatban, és valószínűleg nem is utoljára, hiszen időről időre előkerül egy-egy olyan cég, ami azt állítja, a játék felhasznál valamilyen korábban bejegyzett szabadalmat. Ezúttal a Worlds Inc. néven futó vállalat perelte be az Activision Blizzardot, amiért a Call of Duty és a World of Warcraft állítólag a cég által szabadalmaztatott megoldásokat használja.


A Worlds Inc. szerint a két játék olyan "megoldásokat és rendszereket használ az online játékosok interakciójához", mely a cég birtokában van. A Worlds Inc. ügyvezetője, Thomas Kidrin elmondta, örül, hogy a technológiájuk segítségével a játékipar néhány címe több millió dolláros üzletté változott, de ezek után ők is szeretnének valamiféle kompenzációt látni.

Hasonló ügyben perelte be a Worlds inc. az NCsoftot is annak MMO-játékai miatt. Az előbbi akkor a hírek szerint sikerre vihette volna a pert, ám végül az NCsoft peren kívül megoldást forszírozott - vagyis bizonyos mennyiségű pénzösszeget tettek le a szabadalmaztatott technológiákért.

37.
37.
Daeth999
#20: MAGYAR FÓRUMON NE SZIDD A MAGYART!
35.
35.
Gamerdavid
Nem értem, hogy miért nem lehet elviselni, hogy ők az egyik legjobb fejlesztőcsapat, ez az egész per valójában az irigység miatt van.
34.
34.
Extol
:D :D :D Mennyi eszet leosztanak errefelé ez kajak!
33.
33.
randall13
#32: de szerencsére végül magad is rájöttél, megérte a fáradozás
32.
32.
Motig
#31: nem is tudom ki volt az aki felakar világosítani valakit hogy fogyatékos...
31.
31.
randall13
#26: Vannak önálló gondolataid is? Felléptél kétszer a kurucinfóra és gondolom már azt hiszed, te vagy a megtestesült felvilágosodás.
29.
29.
hl89x9
megint egy ilyen per...
a szoftverszabadalmak 99%-a értelemetlen
28.
28.
peacefullgunterbotondknight
Hmm. Ha nem szimpatizálok a zsidókkal, nácikkal, kommunistákkal, és csak ember szeretnék lenni, akkor ez gáz ? :) Ezek a zászlók vagy címkék fentebb, valahogy nem emlékeztetnek az emberi mivoltunkra. Azt kell mondanom, hogy nem ezek ellen fogok tüntetni, hanem az ember mellett az emberért. Ideje lenne, kicsit bölcsebben és nem csak okoskodva szemlélni a dolgokat. Mindenkinek további szép( emberi ) napot! ;)
27.
27.
SLi
#26: "nem demonstrálok olyan dolgokért, aminek a felvetésének időpontjában eldöntött a kimenetel. És ehhez nem kell mást tennem csak gondolkoznom :) "
jól van, ügyes vagy, szobafilozófus
26.
26.
Tam
#25: Húúú...igen mélyen a lelkedbe tiporhattam ha már anyázol és kreténezel :) Persze a rasszizmus az csúnya dolog, de a másik rokonságából elővenni embereket és nem utolsó sorban engem ócsárolni az bizony a kemény és érett viselkedés netovábbja.

Őszintén szólva nem demonstrálok olyan dolgokért, aminek a felvetésének időpontjában eldöntött a kimenetel. És ehhez nem kell mást tennem csak gondolkoznom :) Milyen irónikus igaz? Mint, ahogy soha sem mentem a parlament elé tüntetni, mert valakinek szar az élet, ugyanis ez minden csak nem cselekvés. És milyen érdekes, hogy a palesztinokat hozod fel példaként...nem is tudom melyik nemzet kemény legényei ritkítják már őket évek óta. Akik minden zsidózás mögött az anti-szemitizmust látják és próbálják a sok birkát pont olyan nézőpontra terelni mint téged. Lehet engem hülyének, vagy beteg fasznak tartani, attól én még szarok a véleményedre, mint, ahogy te is az enyémre. Csak azért tisztázzunk már egy-két dolgot. Anyázni meg talán nem kéne.
25.
25.
SLi
#15: Egyébként, te kint voltál demonstrálni a palesztin ENSZ tagságért, nem emlékszem ilyen kreténekre...
Mondjuk a gondolkodás és a cselekvés nyilván nem olyan kényelmes mint a céltalan és ostoba gyűlölködés.
24.
24.
Tam
Elnézést, hogy egy "kicsit" eltértem a témától. Nem akartam flamelni és valóban nem egy gamer oldalra való ez a téma.

Azért, ha megengeditek válaszolnék itt az utánam szólóknak. Ígérem rövid leszek :)


#18: "A rasszizmus a legnagyobb ostobaság a világon, hozzászólásodból süt az intelligencia:)" - Nagyszerű gondolatmenet. Nem akarok személyeskedni, inkább bemásolok számodra még egy idézetet: "Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll." - A Te nézőpontod/értékrended szerint, akkor ezt egy retardált írhatta nagy valószínűséggel :) Közlöm veled, hogy ezt Kölcsey Ferenctől idéztem. Most biztos sokkot kaptál, hogy egy ilyen rasszista, unintelligens ember művét hívjuk ma úgy hogy Himnusz :) (ha szeretnél még olvasgatni: http://www.fusz.hu/vakbarat/olvas.php?id=8697 )

#20: Köszönöm a jókívánságokat :) Tapasztalat? o.O

#Big Smoke 18: faszságot a kereskedelmi csatornákon láthatsz drága barátom. Ha számodra ez az, akkor valószínűleg a második postod az igazság: fogalmad sincs róla, hogy miről beszélek. Nem baj.

És hogy legalább ez ne legyen off...Véleményem az esetről ugyan az, mint felegyinek. A biztos kis pénz reményét adták fel, azért, hogy legyen belőle bizonytalan sok pénz. Nyilván nem kevés a diferencia a két összeg között, amit a Blizzard majd szépen tárgyaláson kívüli megegyezés útján szolgáltat ezeknek a jómadaraknak.
23.
23.
SLi
#15: Anyád lóbálja az izraeli zászlót, meg mutogat a gójokra, beteg fasz.Nem vagyok liberális, de ha az is lennék, nehogy már droid legyek mert zavar ez a baromság amit a világon mindenhol megvetnek. Elárulom ha magyarfajzatot vagy malájfajzatot írt volna akkor is szóltam volna. Zsidózás, majmozás stb. nem való egy ilyen oldalra(se).
20.
20.
Hubert Cumberdale
#15: Remélem egyszer jól kikormolják az ánusz rózsádat egyszer külföldön csak azért, mert magyar vagy....
17.
17.
Extol
A cikkhez annyit hogy az ilyen nagyvállalatoknál nem olyan egyszerűek a dolgok amit minden 16 éves cikkolvasó gamer gyerkőc meg tudna érteni, kár előre ítélkezni, még az is lehet hogy teljesen jogos a követelésük, csak az még nem derült ki, de remélhetőleg a bíróság el fogja dönteni. Az NCsoft miért akart annyira megegyezni peren kívül? Mert tudta hogy kiderülne hogy nem őnekik van igazuk és jogosan követelik tőlük a zsét. Az nem igaz, hogy nem bírták volna a per költségeit fizetni, itt a jóhírről van szó, nem csak a pénzről.
16.
16.
Extol
#15: Akárhogy is, nem szép dolog zsidózni sztem Sli-nek igaza van. Elismerem magamban én is zsidózok néha de másokra ezt sosem mondom ki nyíltan, és ilyen oldalakon sem feltétlenül kell flamelni vele szvsz... Mert én nem vagyok se zsidó se cigány ezért nem veszem magamra, de van annyi eszem hogy nem szítom a feszültséget ilyen hülyeségekkel.
15.
15.
Tam
SLi személyében megjelent itt a neoliberális atyaúristenek droidja :) Jó látni az ilyeneket. Most mindenkinek lesütött szemmel kéne járnia, mert valaki be merte böfögni hogy jewfajzat? Amivel nem is lőtt mellé szerintem szerencsétlen. Vagy mégis mit kellett volna írnia? Jordán pozitív? Igen a GK modiknak meg figyelniük kéne, mert rövid időn belül az ilyen SLi féle birkák miatt olyan visszhangja lesz itt az anti-szemitizmusnak, hogy egyenesen Tel-Avivból kapjátok az áldást xD Bobby Kotick is egy rohadt zsidó és anno, mikor a CoD-dal kapcsolatban felhozta, hogy ha tehetné már most fizetőssé tenné(volt ennek vagy 2 éve), akkor mindenki módfelett zsidózott. Gondolom, akkor is lóbáltad az izraeli zászlót meg a gójokra mutogattál. Szerencsétlen.

Lehet nyugodtan törölni a hozzászólást, bannolni, vagy akármit csinálni csak az ilyen infantilisek kihozzák belőlem a rosszat. Shalom!
13.
13.
felegyi
Ha tényleg jogerős a per, akkor nem kell szidni őket... van 1 ötleted ami papíron is a tied, észreveszed hogy mások használják, mit teszel? Vársz hogy bejöjjön a buli majd benyújtod a számlát, vagy a kezdetek kezdetén szólsz nekik hogy summát kérsz a bevételből... ? Hopp, ugyanazt a mennyiségű lét kapod csak más úton, kivéve ha tényleg sóher geci vagy, és többet kérsz mint amiben megegyeztetek volna mert... megteheted!?
12.
12.
Skyer
Tegyük fel, van egy csapat, aki létrehoz egy istentelenül jó játékmechanikát, technológiát, bármit ami érdekes lehet. Ha ez a csapat, nem használja ki ezeket, csak létrehozza, és elteszi, akkor persze, hogy nagy cégként én is lenyúlnám az egészet a picsába, és én kaszálnék belőle.
De aztán ne sírjanak az olyan stúdiók, mint ez, mert "elvették" tőlük.
11.
11.
randall13
#10: Az Activision, és úgy általában az összes kiadó. Nem is az a szánalmas, hogy ezért perelnek, hanem az, hogy csak most fedezték fel a "saját" technológiájukat. Nyomorékok :D
10.
10.
Veldspar
Ha ilyen "slide to unlock" meg "lebegő nyilacska mutatja a játékosnak az utat" típusú szabadalom, akkor igen, szabadalom-troll, Tim Langdell-díj és mehet a búsba.

Ellenben, ha szakmailag/technológiailag elismerésre méltő dolog a vita tárgya, akkor viszont az Activision a sóher geci, hogy nem képes megfizetni.
9.
9.
anadrex
#6: Elolvastad a cikket vagy csak a címet? "olyan megoldásokat és rendszereket használ az online játékosok interakciójához" amit ők szabadalmaztattak. Ez azért nem esik egy kategóriába azzal amit te írtál. Viszont arra is tudok egy példát amit te írtál: Apple perelte a samsungot a lekoppintott DOBOZ! miatt és nyertek.
8.
8.
Skyer
Sokra nem fognak menni a perben a több milliárddal rendelkező Activison - Blizzard ellen... :D
Kis stílű, hülye stúdiók szoktak ilyenkor perelni, mert kevés (lett) a pénzük.
Hajrá Blizzard!
7.
7.
Nomad010
6.
6.
shooter1234
Jó hogy nem pereli még be az Acty -t vagy valamelyik fejlesztőcsapát még az EA is, merthogy a mohaa -ban is volt thompson meg a cod -ban is van és ezt tőlük lopták. Szánalmas.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...