Need for Speed filmadaptáció készülhet

A pletykák szerint az Electronic Arts arra törekszik, hogy tető alá hozzon egy mozifilmet a Need for Speed alapján. A jelentések arról szólnak, hogy a kiadó már fel is kereste John Gatins producert, hogy dolgozzon ki egy filmet a fékevesztett autóversenyek világában.

Habár a Halálos iramban-filmek kétségtelenül nagy hatással voltak a Need for Speed legutóbbi epizódjaira, a hasonlóság nem véletlen. Mégis az EA úgy gondolja, hogy nincs akadály egy NFS mozi előtt, s a jelek szerint már meg is tette az első lépéseket ennek megvalósítására.

Felkérte John Gatinst, a Vasököl, a Dreamer és a közelgő Flight producerét, hogy dolgozza ki a filmadaptáció terveit. A kiadó co-producerként szállna be a buliba, a forgatókönyvért pedig George Gatins felelne. Dögös nők, gyors verdák és a non-stop popcorn-akcó szinte garantált.

Ráadásul több stúdió is ajánlattételre kész, a Paramount, a Sony és a Warner Bros. is érdeklődik a produkció felől, a szóbeszédek szerint összesen hét társaság szeretné nyélbe ütni a filmet. Az EA még gondolkodik, hogy kié lesz a projekt.

A Need for Speed-játékokból összesen 18 rész készült és 100 millió dollárt generáltak az EA-nek. A frencsájz megállná a helyét a filmiparban is, reméljük, a kritikusok is odáig lesznek érte.

33 komment - szólj hozzá!