E3 2012: Új Marióval és Pikminnel jön a Nintendo

Ha már úgyis minden infó kiszivárog az E3-as sajtókonferenciák előtt, a Nintendo elébe megy a sorsának, és maga szellőzteti meg, milyen bejelentésekkel készül a Los Angeles-i expóra. Azt már tudjuk, hogy kint lesz a Wii U, de nagyon úgy néz ki, kapunk új Mariót és Pikmint is.

Idén össze kell kapnia magát a Nintendónak, nem lesz elég, ha eldugja a háttérben a Wii U-t, a platformra készülő játékok bemutatóit pedig összevagdossa a konkurens gépekre írt változatokból. Év végén megjelenés, le kell nyűgözni a rajongókat, és ahogy az a 3DS kapcsán bebizonyosodott: nem árt az sem, ha first-party címek is érkeznek dögivel.

Márpedig lesznek, legalábbis ha hihetünk Shigeru Miyamotónak, a Nintendo kreatív atyaúristenének. Az úriember a spanyol El Mundo magazinnak adott interjúban árulta el, hogy a júniusi E3-ra nemcsak a Wii U-t hozza magával a cég, de kint lesz az új Super Mario Bros.-játék és a Pikmin 3 is, amik természetesen már a tabletkontrolleres konzol újdonságait használják ki. A konkrét részletekre később derül fény, egyelőre nem tudjuk azt sem, mikor lesz a vállalat sajtókonferenciája.

Nagy meglepetésnek egyik cím sem mondható: leszögezhetjük, hogy nincs Nintendo-masina Mario nélkül (a cégnek nem is nagyon érné meg kihagyni a köpcös vízvezeték-szerelőt a buliból), és a Pikmin új részéről is tudjuk, hogy készül, noha a Nintendo eredetileg Wii-re akarta kihozni az anyagot, és csak később váltott át a Wii U-ra.

10 komment - szólj hozzá!