Videó egy másik törölt Call of Duty-projektből

Újabb törölt Call of Duty-projektről olvasni mostanság, a Vicarious Visions egy volt fejlesztője szivárogtatott ki némi látnivalót az anyagról. Bár a munkálatokat lelőtte az Activision, mi mindenképpen ránéztünk volna a játékra, elvégre az a hírek szerint nem FPS volt, hanem taktikai akciózást ígért.

Ha valódi a felvétel, az Actvision úgy 2009 körül (ebben az évben jelent meg a Call of Duty: Modern Warfare 2) komolyan gondolkodott rajta, hogy spin-offot készít a Call of Duty-szériának - az FPS stílust félretéve egy taktikai akciójátékkal próbálta meg elkápráztatni a jónépet. A projektet végül lelőtték, a játékipar szennyesét kíméletlenül kiteregető superannuation viszont rátalált egy demonstráló videóra az egyik volt fejlesztő hivatalos honlapján.

Nem kell nagy rajongónak lenni ahhoz, hogy átérezd a különbséget: a második világháborús színtéren játszódó techdemó először az egyik katona háta mögül, TPS nézetből indít, utána pedig következik a sorozattól merőben idegen taktikai képernyő, ahol a négyfős brigád helyezkedését vehetjük szemügyre, miközben arról is folyamatos tájékoztatást kapunk, hogy ki hogyan bírja szusszal és lőszerrel a harcot. A játékon egyébként a Vicarious Visions csapata dolgozott, a videót kiszivárogtató (majd el is távolító) fejlesztő hat évig húzta az igát a csapatnál.

Nem ez az első törölt Call of Duty-projekt: a hírek szerint Devil's Brigade alcímmel egy Olaszországban játszódó második világháborús FPS is készült Xbox 360-ra az Underground Entertainmentnél, és jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a Sledgehammer-féle TPS sem fog elkészülni.

19 komment - szólj hozzá!