Nyílt hardveres platformot készítene a Valve

  • Írta: InGen
  • 2012. április 25.
  • Pletyka
Link másolása
Tovább folytatódnak a találgatások azzal kapcsolatban, milyen hardverrel szeretne előrukkolni a Valve, bár, most Gabe Newell némileg megvilágította a helyzetet. A cég egy nyitott jellegű, hardveres platformot szeretne készíteni, amivel kiszabadulhatnak a gonosz korlátozások közül.

Nem kicsit kavarta fel az állóvizet, amikor a napokban kiderült, a korábbi pletykák igazak voltak, és a Valve tényleg azon ügyködik, hogy valamiféle hardvert jelentessen meg. Ha pedig Gabe Newell tervei valóra válnak, még az is elképzelhető, hogy komoly fejfájást tudnak majd okozni a Sonynak és a Microsoftnak.


A Gabe Newell által adott legutóbbi interjúból kiderül ugyanis, hogy egy nyílt platformot tervez készíteni a cég: "Erősen vizsgáljuk azt a lehetőséget, hogy kihozzunk mind egy mobil, mind pedig egy nappalis eszközt, mely nyitott hardveres platform lenne, az iparág szabadon használhatná, és amivel kiszabadulhatnánk a tulajdonosi csapdákból, amik felé mindkét terület tart."

Egyelőre a hardverrel kapcsolatban még semmit nem árult el, a fejlesztések még valószínűleg nagyon korai stádiumban tartanak.

18.
18.
Obiwan HUN
A nyílt platformot én úgy értelmezem, hogy nem lesz majd licencdíj, mint a többi konzolnál. Ott ugyanis kemény pénzeket kell fizetni azért, hogy fejleszthess az adott masinára, PC nincs ilyen. Gondolom így értik.
17.
17.
Henry82
Valaki elmagyarázhatná, hogy mit jelent ez a nyitott harveres platform, mert számomra ennek semmi értelme. Meg ahogy tabux3 kollega is felvetette, a PC miért nem az?
16.
16.
voldi
Hát egyszerű kitalálni mit csinálnak egy olyan gépet, amiben a pc játékok akadálymentesen futtnak, és ennek is élettartama lesz, mint a ps3 nak meg az xbox 360 nak. :D
15.
15.
tabu3x
Nyílt hardveres platform? Az meg micsoda? A PC tán nem az volna?;-)
14.
14.
biohazard rex
#13: Akkor mennyé' origin-re vagy Green Man Gaming-re, Problem Solved. Én teljesen meg vagyok elégedve a Steam-mel és a VALVe-t is csipázom, kíváncsian várom, hogy mivel rukkolnak elő =)
13.
13.
anteris
Előbb a steamet csinálják meg rendesen mert néha úgy érzem, hogy egy kalap sz*rt nem ér az egész... support 0 több hét mire válaszolnak 1-1 panaszra, bármire, ha megdöglik a szerverük akkor meg egyszerűen nem lehet játszani több játékkal a steam cloud miatt.. + a VAC is egy trágya, mw3- tele van csalókkal és szarnak az egészre.
12.
12.
Hubert Cumberdale
Szerintem meg olyan lesz, mint az onlive, csak steam-es alapokon és beleépítve egy TV-be. Csak rádugod a kontrollert azt tolod a játékot. Én legalábbis tuti ilyet csinálnék, ha annyi zsém lenne, mint ennek a hájasnak.
11.
11.
Kumite
#10: Apple-nek sincs saját játéka, mégis boldogan elvannak az iPad-dal, iPhone-nal és az iPod Touch-csal.
A 3rd party címek pedig apró módosítással megjelenhetnének a gépre: mindössze annyit kell változtatni, hogy magától tudja a játék, hogy milyen gépen fut és arra kell beállítania önmagát.
De ha csak egy típus lesz, az is kifizetődő lehet a kiadóknak, hiszen ha a PCs Steamre megjelenik a játék, akkor azzal egyidőben szintén kevés módosítással megjelenhet a ValveSteam BoxStationDo-ra (ez szép név lenne :D ) is.

Amit nyernek ezzel a kiadók: nem csak a PC-seket érik el Steamen keresztül, hanem egy új vásárló réteget is, akik csak PC játékokkal akarnak játszani, de nem akarnak a pc-re korlátozódni, vagy egy egyszerűbben kezelhető, konzol szerű gépet akarnak.

Fene tudja, majd meglátjuk. Nem dolgoznak ott hülyék, a Steam bevezetése és kitesztelése is zseniális volt.

Bár én szkeptikus vagyok az életképességét tekintve, de gyerekkoromban azt sem tudtam elképzelni, hogy ki a fene vesz SNESt és honnan a fenéből van pénze a számítógépe mellett egy csak játéra való gépet venni és megvenni ráadásul rengeteg pénzt elverni a drága játékokra is :)
10.
10.
szcsaba1994
#7: Én is hasonlóra gondolok, csak 1 típussal. A Valve pont az a cég, ami saját játékokból nem tudna fenntartani egy konzol, 3rd party címek meg nem nagyon jönnének rá.
9.
9.
Kumite
#6: Nem szoktak számítani, főleg ennél a hírírónál, aki csak addig tartja őket létezőnek, amíg be kell böfögnie ide a fórumba, hogy "szar Nintendo, mikor mennek már csődbe"...
8.
8.
Berencsit
Hát reméljük nem ilyen lessz.:
http://kepfeltoltes.hu/view/110828/mouse-computerfan-fail-570x427_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bár ha Gabe, már pár éve i ilyen volt.: http://kepfeltoltes.hu/view/120425/0112_www.kepfeltoltes.hu_.jpg akkor lehet nem lessz belőle semmi... inkább egy Hl3-at toljanak.
7.
7.
Kumite
#5: Én inkább licenszelhető platformra gondolok. Amolyan WP7 vagy Android módon: a gyártó fizet, a Valve adja hozzá a kötelező speckót, esetleg speckókat és a Steam hozzáférést. A gyártó részesedést kap a Steam eladásokból, a HW árából és az egyedileg hozzáadott szolgáltatásokból befolyó pénzek is az övék ugye.

A több speckó alatt pedig azt értem, hogy lenne több szint, ami alapján tudsz olcsóbb vagy drágább hardvert is venni. Amikor Steamen keresztül megveszed a játékot, akkor az automatikusan beállítja a felbontást, részletességet stbstb az általad birtokolt gép szinjének megfelelően (pl.: 2014-level-3 gép az megfelel majd a 2014-level-2 gépnek).
Ha pedig olyat akarsz venni, ami meg se mozdul a gépeden, akkor sikít, hogy nem érhető el, de nézd meg a gameplay videókat, hogy melyik szintű gépen hogy nézne ki, majd klikkelj, hogy megrendelhesd az amazontól, vagy bármelyik eladótól.

Szóval szerintem egy licenszelhető Steam konzol platform lesz, PC architektúra és PC szolgáltatások köré építve, de elrejtve annak hardveres részleteit a felhasználó elől.
6.
6.
daenath
"komoly fejfájást tudnak majd okozni a Sonynak és a Microsoftnak"
A Nintendonak is, vagy ok mar nem is szamitanak?
Amugy kivancsian varom mit is szeretnenek megvalositani.
5.
5.
szcsaba1994
Nem feltétlenül konzolra kell gondolni. Simán kiadhatnak egy gépet, ami elég erősre meg van csinálva és azt direkt TV-hez kellene kötni. Ugyanúgy futtathatóak lennének rajta a PC-s játékok is. Szerintem valami ilyesmire készülnek.
4.
4.
Berencsit
érdekes lesz... hát, sok sikert nekik. ;)
3.
3.
SpilerOne
Na végre valaki látom olvassa a Steamnél a fórumokat és tisztán látják a helyzetet.
2.
2.
Gaboo77
De milyen jóféle IOS ikon van kirakva. :) Erre kíváncsi leszek...
1.
1.
LtGlove
Mostantól vagyok igazán kíváncsi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...