Nincsenek a Bethesdánál a STALKER-jogok

Tovább kavarog a pletykafolyam a STALKER körül. A GSC Game World bezárt, az interneten pedig elkezdtek terjengeni a hírek, miszerint a Bethesda rögtön lecsapott a játék tulajdonjogaira. A hivatalos álláspont szerint ugyan erről szó sincs, de, mint tudjuk, nem zörög a haraszt...

A Bethesda persze nem kommentál pletykákra és feltételezésekre, így az ő álláspontjukat nem ismerjük, a STALKER-franchise tulajdonosáét azonban igen. Először egy megerősítetlen forrás idézte a GSC egykori nagyfőnökét, a STALKER tulajdonosát, Sergei Grigorovich-ot, mely szerint a Bethesda megkereste őt azzal, hogy megvenné a játék jogait.


A STALKER teljes mértékben Sergei tulajdonában áll, így ő dönti el, hogy mihez kezd vele. A játék hivatalos Facebook-oldalán azonban megerősítették: a Bethesda nem vette meg a jogokat, azok továbbra is az egykori GSC alapítónál vannak.

Mindenesetre, érdekesen hangzana egy újabb posztapokaliptikus franchise a Bethesda portfóliójában, id Tech 5 motorral. De úgy látszik, ez egyelőre nem valósul meg.

8 komment - szólj hozzá!