Biometrikus érzékelő az Xbox kontrollereken?

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft új szabadalmat védetett le, melyet még 2009-ben nyújtott az erre szakosodott hivatalnak. A biometrikus érzékelő segítségével a konzol egyedileg képes azonosítani a felhasználót ujjainak formái és lenyomata alapján. Új korszakba lépnek a kontrollerek?

A redmondiak frissen levédetett szabadalmával új távlatok nyílhatnak meg a kontrollereken. Elképzelhető, hogy már a következő generációban úgy jelentkezhetünk be profilunkba, hogy egy kontrolleren elhelyezett biometrikus érzékelővel beazonosítható a felhasználó, ujjainak formája és lenyomata alapján?

Képzeljük el, hogy a kontroller közepén találjuk az érzékelőt, odabiggyesztjük az ujjunkat és máris bejelentkezhetünk Xbox Live-os profilunkba, anélkül hogy be kéne pötyögnünk a felhasználónevet és jelszavat. A konzol más felhasználók ujjlenyomatát is eltárolná, vagy akár szintén az ujjunkkal írt szignónkat, s máris elérhetővé vállnak a testre szabott beállításaink. Reméljük, hogy nem üres, soha meg nem valósult szabadalom lesz belőle.

25.
25.
daenath
Jo hogy nem DNS minta alapu kontrollert csinalnak, habar ma/holnap ezen se lepodnek meg. Igy lehet konyen monitorizalni tobb millio embert.
22.
22.
AkosTorok88
Képen látható kontrollert kerüljétek el messziről (razer onza) jó játszani vele de 0.5-1 év alatt tropa az egész...pont ma ment tönkre teljesen az enyém szóval L*F*SZ az egész...
21.
21.
kopic
#20: Az új neve az RGH nem ?
20.
20.
Obiwan HUN
#15 Nem RGH még a régi JTAG! ;)

#16 Az a profil a legelső gépemhez tartozik, az már rég elhalálozott, azóta volt pár, 4 éve nem Liveozok.
19.
19.
Normod
felesleges:I Annyi hogy kényelmesebbé teszi egy cseppet
18.
18.
Yami
#17: A HP notebookokban pl mind a 10 ujjadról tárolhatsz lenyomatot így ha 9 ujjadat levágják még akkor is be tudsz jelentkezni :D
De lehet hotkeyeknek is használni őket, pl ha lehúzod a mutatóujjad akkor kijelentkezik, ha a hüvelykujjad akkor kikapcsol ha meg a gyűrűsujjad akkot meg mondjuk elindul a böngésző.
17.
17.
kecskemeti95
#8: kicsit gondolkodjál már mielőtt leírsz egy hülyeséget: ha levágják netán a mutatóujjad vagy a hüvelykujjad akkor hogyan tudsz majd játszani kontrollerel , ha meg a kisujjad vágják le akkor nembaj mert mindíg a hüvelykujjadról vesznek/kérnek mintát au ujlenyomathoz...
16.
16.
Yami
#13: Ez a gamertag meg csak úgy véletlenül kapcsolódott a profilodhoz... értem én.
http://live.xbox.com/hu-HU/Profile?Gamertag=Obiwan%20HUN
15.
15.
kopic
#13: RGH-s géped van ? Jó neked!:D
13.
13.
Obiwan HUN
#10 JTAG-el én ugyan nem használom a Liveot! ;)
12.
12.
Kumite
(Nem) mellesleg az égvilágon semmi köze sincs a szabadalomnak az ujjlenyomatolvasáshoz...
A szabadalom valójában arról szól, hogy a kontroller fogásából, nyomás- és fogáspontokon elhelyezett érzékelőkből kinyert infókból állapítaná meg, hogy ki tartja éppen az irányítót, mivel mindenki máshol, más erővel szorítva tartja azt.

"personalization using a hand-pressure signature"
11.
11.
nagyhasÚúúú
Fölös. Most őszintén, minek? Nekem automatikus bejelentkezés be van állítva. Bekapcsolom a gépet és be is jeletnkeztem.
Az más ha cserélgetni kell a profilt mert mondjuk 3 haverral egy gépről Halo 4-ezünk majd, akkor lehet kényelmesebb a dolog.
10.
10.
Yami
#5: Az Xboxos profiladot túlnyomórészt te használod, nem? Ha valahol jelszóval bejelentkezel akkor az nagy valószínűséggel te vagy. Ergo az MS egyből megkapja az összes adatot a konzolodtól vagy a gépedtől attól függően hol jelentkezel be. Ettől miben másabb ez?
8.
8.
Csoola
#4: Ez esetben ezt kéretik figyelmen kívül hagyni, de ha elvágod, vagy hasonló baleset ér, akkor az eléggé szopás, én ezért nem használtam például notebookon sem az ujjlenyomat érzékelést.
7.
7.
Dark_Temptation
jól hangzik de tényleg felesleges
6.
6.
kharami
#5: Pontosan ahogy irod!
5.
5.
Obiwan HUN
A nagy testvér már itt is figyelne, ha tehetné, én személy szerint nagyon szeretem a 360-am, de ha az újban ilyen lesz. Akkor azzal kezdem, hogy szétkapom és kiszerelem belőle. Elég volt az ilyen szintű megfigyelésből!
A kép meg egyébként egy Razer Onza! ;)
4.
4.
batonai87
#3: Az ujjlenyomat akkor sem változik, ha megégeted a kezed.
3.
3.
Csoola
és képzeljétek el, hogy mondjuk baleset ér véletlenül a konyhában, megégetitek, vagy elvágjátok az ujjatok, aztán az ujjlenyomatnak hugyoztak, meg a profilnak is, fuckyeah
2.
2.
NECROMORPH
Jó ez...a gyártónak.
Így legalább tudják drágítani a terméküket, persze feleslegesen.
Ezzel szerintem nem csinálnak nagy konkurenciát, vannak ennél versenyképesebb találmányok, kiegészítők is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...