Veszteséges az Atari, bezárt az Eden Games

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 12.
  • Biznisz
Link másolása
Nem ment jól a játékkiadóknak az előző üzleti év - az Atari sem kivétel. Mindössze 51,3 millió dolláros bevételt ért el, ám vesztesége még így is 4,8 millió dollárra rúg. A cég megkezdte az átszervezéseket, melynek első áldozata a Test Drive Unlimited fejlesztői, az Eden Games.

Nyilvánosságra hozta az Atari a 2012-es üzleti évének pénzügyi eredményeit. Az előző időszakban még 77,8 millió dollár bevételt ért el, ám most csupán 51,3 millió dollárt tudott felmutatni. Veszteségei ugyan csökkentek, 8 millió dollár helyett csupán 4,8 millió dollárral vannak mínuszban, ez főkén annak köszönhető, hogy a cég nemrégiben felújította a mobiljátékos részlegét, s egyben megerősítette elkötelezettségét a mobil platform iránt. A játékokat pedig 10 milliószor töltötték le, így ez a szegmens növekedésnek indult.

Az Atari megkezdte a szerkezetátalakítást, melynek első áldozata a Test Drive Unlimited fejlesztői, az Eden Games. A stúdió munkatársait már tavaly elkezdték folyamatosan leépíteni, a rolót viszont csak most húzták le végérvényesen. A vállalat megjegyezte, hogy el szeretnék adni a francia televíziós csatornájukat, a GameOne-t is, potom 7,6 millió dollárért. A jövőre nézve bizakodóak.

12.
12.
SLi
#5: azért ez nem egy magyar cég :D
11.
11.
medogazda
Azok után, hogy a baromi nagy füsttel érkező TDU2-t mennyire félre pozicionalizálták, nem csodálom ezt a helyzetet. Évekre bebiztosították volna magukat vele. Egyetlen egy dologra kellett volna figyelmet szentelni, a fizikára. Elvileg mindent újraírtak, de egy 90-es évekből származó fizikát sikerült létrehozni. Az autó javarészt irányíthatatlan volt, és ez megbélyegezte az egész játék sorsát. Sajnálom, pedig keresztbe tett ujjal szurkoltam, hogy ezt ne csesszék el. Imádtam az első részt...:( RIP
10.
10.
sikwitit
Most akkor a Test Drive Ferrari is megy majd a levesbe ? A Stalker 2 is így indult, aztán ment ki a kukába.
7.
7.
Ooorky
Megnéztem gyorsan a City Interactive tőzsdei jelentését, köszönik szépen jól vannak :P Két évvel ezelőtti 3 Zlotyi helyett továbbra is 25-30 között ingáznak a részvényeik.
+Remélem hamarosan bekerülök a World of Mercenaries bétájába...
5.
5.
Stranger
Úgy látszik itt is túl sokat tettek el zsebbe a főnökök.
4.
4.
Ooorky
Osztán mégis mi a sz az a CRC meg ORC?
3.
3.
ATi0021
#2: Úgy látom, nem nagyon volt dolgod Atari termékkel. Ezektől ne nagyon várj ütős játékot. Csak ígérgetni és hazudozni tudnak. De ha van is egy jó AAA játék ötletük elvárják, hogy egy 3 fős csapat készítse el azt szinte ingyen, persze ha veszik a fáradságot rá.

Még olyan apró dologra se képesek, hogy egy szűrőt írjanak ami kapásból bannolja azokat akik 0:00-ás időket mennek CRC-be. Vagy ott vannak az oroszok akik a csalásaikkal szétbarmolják a CRC-t és ORC-t, direkt beleszállnak másokba, online versenyeket a hackelt autókkal elrontják és sorolhatnám. De semmit se tesznek velük. Pár hónapja kezdtek bannolni olyan sikerrel, hogy még több lett a csaló és hacker, aki meg egy matricát módolt a kocsijára véglegesen kivágták. De írhatnék a motorokról is, amiket ingyenesre ígértek és amikor kijöttek szépen sunyin leszedték az ingyenes ígéretet és kirakták 80 Tokenért őket. Közbe az X360 és PS3 tulajok még mindig csak néznek mikor is lesz DLC2.

De ez csak tényleg a jéghegy csúcsa.
2.
2.
felegyi
Ha kiakar lábalni a szarból, ahhoz bizony leépítések/összevonások szükségesek, na meg egy új, ütős franchise!
1.
1.
ATi0021
Pedig az Eden Games nagyon tehetséges és jó csapat volt. Erre a legjobb bizonyíték a Test Drive Unlimited 1. Aztán a későbbi második részen már látszik, hogy mennyire leépítették már akkor az Edent.

Lényegileg volt egy remek játéka az Atarinak, de arra se voltak képesek, hogy azt megtartsák és normálisan megcsinálják. Pedig nagyon sok lehetőség van a Test Drive Unlimitedben. Kíváncsi leszek hol végzi majd az Eden Games és persze a Test Drive név. Korábban a Driver Ubisofthoz került. Bár én azt is eltudom képzelni, hogy EA felvásárolja a csapatot NFS készítő brigádnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...