Megegyezett a Valve és a Blizzard a DOTA névről

A Blizzard nem nézte jó szemmel, hogy a Valve simán elhalászta az eredetileg Warcract III-as modként megszülető DOTA nevét. Végül azonban nem kötött ki a bíróságon ügy, a két fél megegyezett, a Valve-fél DOTA 2 pedig marad DOTA 2. Örülünk.

Rob Pardo, a Blizzard legendás game design alelnöke elmondta, felesleges lett volna tovább folytatniuk a jogi hacacárét, hiszen a játékosok úgysem a névvel törődnek, csak jó minőségű játékokkal szeretnének játszani. Gabe Newell, a Valve főnöke hasonlóan gondolkodik: nyilatkozatából kiderül, örül, hogy a Blizzard nem vitte bele őket egy olyan bírósági ügybe, ami mindkettőjüknek csak ártott volna.


A megegyezés nem minden részlete ismert, azonban a Valve használhatja a DOTA 2 nevet, a Blizzard DOTA-t pedig átnevezik Blizzard All-Starsra - Pardo szerint ez a név amúgy is jobban tükrözi a játék lényegét. Ezen kívül a Blizzard használhatja a DOTA nevet Warcraft III-hoz és Starcraft II-höz a közösség által készített pályáknál, vagyis nem kereskedelmi használatban.

7 komment - szólj hozzá!