Csökkenő bevételek a Segánál is

  • Írta: InGen
  • 2012. május 13.
  • Hír
Link másolása
Érdekes módon az otthoni konzolos játékok iránt csökkent a kereslet egy évvel korábbhoz, így a Sega is csökkenő bevételeket és profitot könyvelhetett el. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy jobban ráerősítenek a mobilos és közösségi vonalra a jövőben.

Európát és Amerikát egybe számolva 18,7 millió játék helyett 17,2 milliót adott el a Sega, ez azonban teljesen az amerikai piac "hibája", hiszen az előző üzleti évhez képest Európában és Japánban még némileg növekedtek is ez eladások. A dobozos játékok eladásaiért is felelős Consumer Business szektor bevételei így 3,6%-kal csökkentek, 1,1 milliárd dollárrra, ebből a digitális eladások 831,9 millió dollárt hoztak.


A Wii-re és 3DS-re megjelent Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games egészen jól ment, 3,28 milliót sóztak el belőle, a Sonic Generationsből 1,85 milliót, a Virtua Tennisből pedig kicsivel több, mint 1 milliót.

Mivel a cég tapasztalatai szerint a dobozos konzolos játékok eladásai csökkennek, inkább a digitális terjesztésbe, és a mobilos játékokba fektetnek energiát. A Kingdom Conquestet decemberi megjelenése óta 2,5 millióan töltötték le.

8.
8.
p3ti
Shenmue 3 .... Végre valaki kapcsolhatna a Seganál.
7.
7.
p3ti
#5: Azt hittem hogy rajtam kívül senki sem szereti a Condemnedet :) Az egy igazán jó horror volt . Nekem megvan mindkettő eredetibe
6.
6.
LtGlove
Minőséget kéne produkálni és jönne a bevétel is.
4.
4.
AssaX
#3: tudom hogy sün.
és szeretem a sega-t meg Sonicot .
3.
3.
Espio
*Sün! nem pedig róka.
És nem fog megdögleni, te troll.
2.
2.
AssaX
*Szega xD nem Szege :D
1.
1.
AssaX
Tyű a mindenit..........
Becsődöl a Szege meg döglesz kék róka.....
Trololololo :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...