Csökkenő bevételek a Segánál is

Érdekes módon az otthoni konzolos játékok iránt csökkent a kereslet egy évvel korábbhoz, így a Sega is csökkenő bevételeket és profitot könyvelhetett el. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy jobban ráerősítenek a mobilos és közösségi vonalra a jövőben.

Európát és Amerikát egybe számolva 18,7 millió játék helyett 17,2 milliót adott el a Sega, ez azonban teljesen az amerikai piac "hibája", hiszen az előző üzleti évhez képest Európában és Japánban még némileg növekedtek is ez eladások. A dobozos játékok eladásaiért is felelős Consumer Business szektor bevételei így 3,6%-kal csökkentek, 1,1 milliárd dollárrra, ebből a digitális eladások 831,9 millió dollárt hoztak.


A Wii-re és 3DS-re megjelent Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games egészen jól ment, 3,28 milliót sóztak el belőle, a Sonic Generationsből 1,85 milliót, a Virtua Tennisből pedig kicsivel több, mint 1 milliót.

Mivel a cég tapasztalatai szerint a dobozos konzolos játékok eladásai csökkennek, inkább a digitális terjesztésbe, és a mobilos játékokba fektetnek energiát. A Kingdom Conquestet decemberi megjelenése óta 2,5 millióan töltötték le.

8 komment - szólj hozzá!