11 millió Saints Row mellett is sokat bukott a THQ

Bár a THQ saját állítása szerint túlteljesítette a korábbi várakozásokat, a vesztesége még a gyarapodó bevételek és egy-egy sikersorozata kiváló szereplése ellenére is nőtt. A Saints Row-szériából mára 11 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, de jól teljesítettek az új UFC- és WWE-epizódok is.

A THQ jelentése szerint a március 31-gyel végződő negyedévet 184,2 millió, míg a teljes pénzügyi évet 830,8 millió dolláros árbevétellel zárta, ez a tavalyi év azonos időszakjaihoz képest növekedést jelent - akkor 124,2 millió és 665,3 millió dollárt könyvelhetett el a cég. Profitot viszont nem sikerült elérni, sőt a veszteségek is gyarapodtak: negyedéves szinten 44,1 millió helyett 53,2 millió, éves szinten 136,1 millió helyett 239,9 millió dollár mínuszt kellett leírnia a THQ-nak.

A várakozásokat még így is túlteljesítette a cég, ebben egyrészt közrejátszott az online csatornákon befolyt bevételek növekedése (ez a negyedévet tekintve 44, az egész évre nézve 62 százalékos volt) és a viszonylag erős lineup is: a WWE '12-ből 2,2 millió, a UFC Undisputed 3-ból 1,4 millió példányt szállítottak ki az üzleteknek, míg a Saints Row: The Third 4,25 millió példányra volt jó a boltoknál - a Saints Row-sorozat egyébként összesítés terén 11 millió kópiánál jár.

A cégnél jelenleg is zajlanak az átszervezések, amitől remélhetőleg az eredmények is javulnak a jövőben. A 2013-as üzleti évben véget érő folyamatok során csökkentik a fejlesztési, a marketinges és az adminisztrációs költségeket, ami 180 millió dollár spórolást jelent, és a gyerekjátékoktól, így többek között a uDraw-féle kütyüktől való megszabadulás is 30 milliót hagy a kasszában. Ezeknek a terveknek esett áldozatul a Devil's Third is.

A következő hónapok menetrendje a következő lesz: augusztus 14-én érkezik a Darksiders 2, szeptemberben a Saints Row: The Third új kiegészítője, az Enter the Dominatrix, majd az év végén az új WWE-játék is befut. A jövő év elején rajtol a Company of Heroes 2, a South Park szerepjáték és a Metro: Last Light, aminek a promózása már az idei E3-on kezdetét veszi.

7 komment - szólj hozzá!