Következő generációra készül a Rare is

Talán nem véletlen, hogy a Microsoft két nagy stúdiója, a Lionhead és a Rare is ezerrel keres embereket a következő generációs projektekhez. Az egykor hardcore játékairól híres brit stúdió talán végre képes lesz kimászni a Kinect Sports-féle casual gödörből.

A Rare-nek egykor olyan címeket köszönhettünk, mint a Perfect Dark, és amikor a Microsoft a játékiparban korábban soha nem látott, hatalmas mennyiségű zsetonért megvette a stúdió, arra számítottunk, hogy az Xbox keményvonalas játékainak jelentős részét tőlük várhatjuk. Ez azonban nem így történt, és az utóbbi években főleg inkább a casual-vonalat erősítették, legutóbbi játékuk például a Kinect Sports 2 volt.


A casual játékokat továbbra sem hanyagolják el: a cég bejelentése szerint a már bejáratott címeket továbbviszik, de emellett szeretnék bővíteni a felhozatalt. A Rare leszerződtette a Sega játéktervező nagyfőnökét, Simon Woodroffét, most pedig érkezett egy álláshirdetés, melyben egyértelművé teszik, hogy a következő generációs konzolokra készítenének AAA-kategóriás akció-kalandjátékot - később pedig akármi mást.

9 komment - szólj hozzá!