3 millió Max Payne 3, csúszik az XCOM FPS

  • Írta: fojesz
  • 2012. május 23.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderül többek között, hogy a Max Payne 3-ból már most kiszállítottak az üzleteknek 3 millió példányt, az XCOM FPS - ami nem összekeverendő az Enemy Unknown stratégiával - pedig csak 2013 áprilisa után jelenhet meg.

A teljes, márciussal véget érő pénzügyi évet a Take-Two 825,8 millió dolláros árbevétellel zárta, míg az előző esztendő után 1,136 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el - közben a veszteségei csak nőttek, 53,8 millió dollárról 107,7 millió dollárra. Az eredmények abszolút csalódáskeltőek, jól látszik, hogy míg tavaly a Red Dead Redemption a 2010-es megjelenése után is jól teljesített, mára kezd elhalni a western GTA körüli őrület. (A negyedik negyedévet tekintve ezek a számok rendre 148,1 millió és 66 millió dollárt jelentenek.)

A pénzügyi év egyik legsikeresebb címe az NBA 2K12 volt a maga 5 millió leszállított példányával (egyúttal a kritikusoknak is ez a játék tetszett a legjobban a Take-Two kínálatából), miközben a BioShock-széria 9,5 millió, a Borderlands 6 millió leszállított példánynál tart. A negyedik negyedév legerősebb címei az NBA mellett az MLB 2K12 és a The Darkness II voltak.

Úgy tűnik, a 2013-as pénzügyi év jól indult: a Max Payne 3 alig jelent meg konzolokon, de máris 3 millió példányt szállítottak le belőle az üzleteknek. A Take-Two az új Max Payne-re az egyik legfontosabb címeként tekint idén, kiemelt figyelmet szentel majd a DLC-inek is.

A jövőbeli megjelenések közül a fontosabb címek közé tartozik a Sid Meier's Civilization V: God & Kings (június 22.), a Spec Ops: The Line (június 29.), a Borderlands 2 (szeptember 21.), az NBA 2K13 (október 2.), az XCOM: Enemy Unknown (október 9.) és a BioShock: Infinite (2013. február 26.).

A helyzetjelentésből kiderült, hogy az XCOM cím alatt készülő FPS megint csúszik, jelen állás szerint csak a 2014-es pénzügyi évben, tehát valamikor 2013. áprilisa után jelenhet meg az anyag.

24.
24.
p3ti
#22: Akkor mi a f*sznak reggeltél erre az oldalra ?
22.
22.
laktaz
Hát lehet itt beszélni a bevételekről, de engem nem érdekelne ha csődbe mennének a játékgyártók, mert akkor utána legalább valami produktív, akár a társadalmat segítő munkát is csinálhatnának...
18.
18.
Andriska23a
Megmondom az őszintét nekem nagyon bejött a Max 3, és elnézve egy kicsit kiváncsi voltam hogy a 2008 as Gta 4 ota mennyit fejlődőt a grafika mert igy kicsit ellehet játszani a gondolattal hogy Egy LOS SANTOS ilyen grafikával mint ezt a SAU PAULOT megcsinálták, még jobban várom a GTA 5öt igy, a REd Dead is egy jo játék a táj szép benne de nekem a GTA 4 város grafika meg autos jobban bejött. Szoval szerintem a GTA 5 egy ilyen látványvilággal olyat fog ütni hogy az durva lesz.
1.
1.
DON GONDOCS
Remélem a Spec Ops: The Line is legalább ilyen jó lesz mint a MP, az XCOM FPS meg várhat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...