Új motorral jön a Yakuza 5 - az első képek

A Sega korábbi ígéreteihez híven formálisan is bemutatta a Yakuza számozott ötödik részét, napvilágot láttak az első információk, és néhány screenshot is ütötte a markunkat. A probléma csupán annyi, hogy a játék megjelenésére rengeteget kell várni, a japánok is csak az év végétől tolhatják majd.

A Sega japán módra a Famitsu magazinnal osztotta meg az első részleteket a Yakuza-széria valódi folytatásával kapcsolatban: az ígéretek szerint alapos átalakuláson megy át a játék, ez nem is csoda, hiszen a spin-offnak szánt Yakuza: Of the End állítólag minden szempontból pontot tett az elődök által megkezdett fejlődési út végére.

A Yakuza ötödik részében - a sorozat történetében először - öt játszható karaktert kapunk majd, Kazuma Kiryu, Taiga Saejima, Shun Akiyama és Tatsuo Shinada mellett Kiryu örökbe fogadott lányával, Harukával is játszhatunk majd, igaz, arra már nem derült fény, hogy a kislány miként kerül a képbe játékmenet szempontjából. A sztori közvetlenül a Yakuza 4 vége után kezdődik, Kiryu Fukuokába költözött és taxisofőrként dolgozik, Seajima börtönben ül, Shinada a fogadásokból származó adósságával küzd, Akiyama Osakában dolgozik, itt él egyébként Haruka is. A játék több helyszínen játszódik majd, a történet során megfordulunk Tokióban, az említett Osakában és Sapporóban többek között.

Toshihiro Nagoshi producer szerint a Yakuza 5 különleges darab lesz, kétszer annyi fejlesztési időt áldoznak rá, mint a korábbi részekre, új engine-re számíthatunk és az irányítás is fejlődik. A játék 70 százalékos készültségi állapotban leledzik jelenleg, Japánban decemberben várható az anyag megjelenése Ryu ga Gotoku 5: Yume Kanaeshi Mono címmel.

Hozzánk várhatóan egy év késéssel érkezik meg a legújabb felvonás, addig kénytelen vagyunk beérni az előzetes kedvcsinálókkal...

8 komment - szólj hozzá!