Új csapatot állít fel az Epic az Amalur fejlesztőiből

  • Írta: InGen
  • 2012. június 4.
  • Hír
Link másolása
A Kingdoms of Amalur fejlesztői a Big Huge Games bezárása után új hazát kerestek maguknak, és állítólag többen is lecsaptak volna rájuk. Az Epic azonban majdnem az egész csapatot magához édesgette, és egy új stúdiót állítanak fel belőlük Baltimore-ban.

A 38 Studios, és így a tulajdonában álló Big Huge Games a múlt héten végleg csődbe ment és bezárt, aminek következtében a Kingdoms of Amalurhoz kapcsolódó tulajdonjogok valószínűleg a stúdiónak nyújtott kezdeti nagyobb kölcsön miatt Rhode Island önkormányzatához kerülnek. A Big Huge Gamestől mindenkit elbocsátottak, a 38 Studios tulajdonosa, a baseball-legenda Curt Schilling egyelőre nem nyilatkozott.


Most azonban kiderült, a BHG csapata felkereste az Epicet, és elmondták nekik, hogy egy Epic-címen szeretnének dolgozni, és ezzel összetartani a lehető legtöbb ex-BHG alkalmazottat. Mike Capps, az Epic elnöke mondta el ezeket, és láthatóan megérti a srácok helyzetét: "Nagyon szerettük látni, hogy mindannyian együtt akarnak dolgozni, de az is nyilvánvaló volt, hogy nem tudnának összerakni egy demót, és befektetőket szerezni, mielőtt a saját megtakarított pénzük elfogy."

Capps szerint ironikus módon az Epic vezetői éppen arról tárgyaltak a héten, hogy még több és nagyobb sikeres projektet szeretnének véghez vinni, de ehhez további top-fejlesztőkre lenne szükségük. Így úgy látszik, éppen kapóra jöttek a BHG-s srácok, azonban a dolog nem fog gyorsan menni. Capps elmondta, a Big Huge Games otthonában, Baltimore-ban fognak létrehozni egy stúdiót, de még meg kell szerezni a megfelelő irodaépületet, az eszközöket, és véglegesíteni a csapatot.

3.
3.
Bré
Akkor remélhetünk egy KA folytatást?:D
2.
2.
Split
Imádok ilyen híreket olvasni. Eddig is marhára szimpatikus volt az Epic hozzáállása, ezután meg végképp! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...