E3 2012: Microsoft sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

Az E3-as sajtókonferenciákat a Microsoft kezdi meg, reményeink szerint izgalmas bejelentésekkel teszik emlékezetessé a redmondiak az estét. Az eseményt természetesen a korábbi szokásainknak megfelelőn élőben közvetítjük, kövessetek bennünket, azonnal szállítjuk a legújabb bejelentéseket!

20:02 - Vége. Habár a tavalyi show is gyenge volt, ez most alulmúlt minden eddigit. Hamarosan folytatjuk, még ma jön az Electronic Arts és a Ubisoft. Hajnalban pedig a Sony, maradjatok velünk.

19:56 - Szóval, Call of Duty: Black Ops 2. Az elnökasszonyt próbálják kimenekíteni a háborús zónából, de nincs nagyon kiút. Menendez kiiktatja a G20-vezéreket, vagyis a világ legfontosabb vezeőit. Drónok repkednek mindenhol, teljes a káosz. Elindul végre az in-game akció, klasszikus Call of Duty-stílusban, filmszerű jelenetekkel. Emberünk drónokat lő le egy légvédelmi gépágyúval, majd sniperpuskával a kamionon átlátva lövöldözi le az ellenfeleket.A Call of Duty-bemutatók minden évben iszonyatosan színvonalasak, de ez sajnos most nincs így. Rettentő unalmas volt a bemutató, nem tudom, mit gondolt a Treyarch, hogy így prezentálja először élőben a világ legnagyobb játékfranchise-zának új részét.

19:50 - Visszajött Don Mattrick. Szerencsére elköszönni, mert elég unalmas volt a show. De még mielőtt elmegyünk, jön, amiről már azt hittük, hogy elfelejtették. Itt a Call of Duty: Black Ops 2 előzetese.

19:44 - Dance Central 3 bemutató. Nem mondhatnánk, hogy meglepetés, inkább a Harmonix többi, titkos projektjéről szerettünk volna hallani. Usher táncikál nekünk kicsit a színpadon, némi show-elem sosem árt ugyebár. Ehh...

19:42 - Trey Parker és Matt Stone, a South Park alkotói a színpadon. Már régóta szerettek volna South Park-játékot készíteni, de sok probléma volt a grafikával, mert ugye a sorozat maga nem néz ki valami jól. Az Obsidian azonban hosszú munkával kitalálta, hogyan is nézzen ki a játék. A készítők most először készítettek egy teljes térképet South Parknak, hogy pontosan be tudják lőni, melyik ház és neves épület hol található a vásoron belül.

19:40 - South Park romokban, az alsógatyamanók és a hippik még csaka kezdet volt. A városnak egy megmentő kell, és mivel a zsidók nyilván nem lehetnek azok, az új sráchoz kell fordulnia Cartmannek és kis csapatának. Ezek leszünk mi természetesen.

19:38 - Alex Ruiz jön az Xbox Live csapatból. Várat kell ostromolnunk mindenféle eszközzel lövöldözbe a falakat a Kinect segítségével irányítva, s őersze inkább a poénos dolgokra helyezve a hangsúlyt. Különböző lövedékeket használhatunk, és menet közben irányíthatjuk a kilőtt töltényt. Ez a Wreckateer. Nem tűnt valami jónak.

19:34 - Meglepetés, két úriember a Capcomtól megjött, hogy in-game tolják kicsit nekünk a Resident Evil 6-ot. Nagyvárosi környezet, a zombik természetesen maradtak, akiket éppen Leont irányítva lövöldöz le a jóember. Az irányítás ránézésre hasonló lesz, mint az előző részben, viszont van már kihajolás is, ami valószínűleg segíthet.Meg az, hogy Leon tud néhány karatéjozós mozdulatot mutatni a zombikon. A végére azért jutott egy kis QTE-szekvencia is, a biztonság kedvéért. Azt nem mondhatjuk, hogy nem látványos az anyag.

19:30 - A Toy Soldiers fejlesztőitől jön az Xbox Live-ra kihegyezett Ascend. Ami láthatóan brutális és jól is néz ki, de ezen túl egyelőre nem mondott sokat az előzetes. Aztán jön a LocoCycle a Twisted Pixeltől, aminek az előzetese még ennyit sem mondott. Végül pedig itt van a Matter, amit kifejezetten Kinectre készítettek, de ismét csak semmit nem mondott a trailer magáról a játékról.

19:25 - Tomb Raider in-game bemutatót láthatunk, végre tényleg mozgásban Lara! A grafika lenyűgözőnek tűnik, az animációk pedig már most tükörsimák, pedig még majdnem egy év van a megjelenésig. Lara azért láthatóan az íj mellett elboldogul a shotgunnal is, ha arról van szó, illetve a nyíllal közvetlen közelről szúr le rosszfiúkat. A Splinter Cellhez hasonlóan iszonyatosan dinamikus az egész, gyakorlatilag nincs megállás.

19:20 - Ráadásul olyan feature-ök is jöhetnek végre a SmartGlass segítségével, mint az Internet Explorer, így böngészhetünk a nappaliban a tablet segítségével, de persze a tévén. Emberünk néhány ujjmozdulattal, de főként hangutasításokkal előkeresett egy Prometheus előzetest, és le is játszotta. Zseniális. Mindezt tehát bármilyen Windows 8-as tabletről, illetve Windows Phone 7-et futtató telefonról meg tudjuk majd oldani.

19:18 - Ráadásul mindez a játékokhoz is használható lesz. A Maddenben azon mahinálhatunk a taktikával, a Halóban azonnali háttérinformációkat kapunk az éppen felfedezett cuccokról, vagy az online kapcsolatainkat menedzselhetjünk, elfogadhatjuk, ha egy játékos csatlakozni akar a miénkhez. Gyakorlatilag beintettek a Wii U-nak.

19:15 - Az Xbox Live-nagyfőnök a színpadon. Itt a pletykált Xbox SmartGlass. Windows 8-as táblagépekre, illetve Windows Phone-ra telepíthető appról van szó, ami tökéletesen együttműködik az Xbox 360-mal. Elkezdhetünk nézni egy filmet utazás közben, majd ahol abbahagytuk, a SmartGlass átküldi az Xboxnak, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Közben a tableten már átvált egy másik képernyőre, és részletes információkat ad az éppen nézett filmről. A Game of Thrones nézése közben például a tablet kihoz nekünk egy térképet, hogy lássuk, merre kalandozik éppen Jon Snow a Falon túl. Egy szóval: okosan alkalmazkodik ahhoz, amire épp a fogyasztott tartalomnak megfelelően szükség van.

19:13 - Nike+ Kinect Training a program neve, és Olander szerint a készülék jobban tudja követni az emberi mozgásokat és a hozzá tartozó apróságokat, mint az emberi szem. Elmondása szerint a játék ugyanazt a fitnessz programot, és ugyanazokat a visszajelzéseket adja, amiket a Nike sportcentereiben nyújtanak a legjobb sportolóknak a Nike hivatásos edzői. A játék folyamatosan követi teljesítményünket, és négyhetente új javaslatokat tesz, új mozgásokat épít be az edzésprogramba.

19:08 - Yusuf még egy utolsó, kinectes bejelentéssel áll elő, mielőtt lelép. A fitnessz jövőjét ígéri nekünk. Ennek jegyében érkezik Stephan Olander, a Nike-től, aki valószínűleg megnyerne egy Matthew McConaughey hasonmásversenyt.

19:06 - Indul a szolgáltatás, amin a Microsoft már régóta dolgozott. Ez az Xbox Music, ami elérhető lesz Windows Phone-on és persze Windows 8-on is.

19:04 - Az egész szolgáltatás iszonyatosan jónak tűnik egyébként, főleg a mobilos és tabletes megosztással, kapcsolódással és hangvezérléssel. Így kellene működnie egy igazi 21. századi nappalinak. Kár, hogy valószínűleg mi ennek sosem tapasztalhatjuk majd meg az 5%-át sem.

19:00 - Új szolgáltatók csatlakoznak az Xbox Live-os szórakoztató-részleghez. Nickelodeon, Machinima, és még néhány, ami nálunk úgysem lesz elérhető, Yusuf szerint az Xbox 360 célja, hogy a sportközvetítésekben is az egyértelmű választás legyen. Az Egyesült Államokban már így is rengeteg sporteseményre lehet fogadni, most azonban beáll a sorba az NBA, és az NHL is. Az ESPN pedig kibővül, így gyakorlatilag az összes csatornáját lehet már nézni majd a nap 24 órájában.

18:58 - Jön a Microsoft Xbox-részleg marketingfőnöke, Yusuf Mehdi. Úgy látszik, mindenféle Xbox Live-os dologról fog beszélni. Csak tudnám, miért kell nekünk azt hallgatni, ahogy spanyolul karattyol a Kinectnek. Tovább léphetnénk.

18:57 - Forza Horizon előzetes. A lényeg láthatóan a könnyed, hangulatos utcai versenyzésen és az eköré épülő közösségen van, az ennek a míliőnek megfelelő autóválasztékkal. Laza punk-rock, indítólányok, és minden, ami ehhez kell.

18:55 - Jön a várt Gears of War: Judgement előzetes. Sajnos in-game jeleneteket nem láthattunk, de az ütős rockzenével kísért rendertrailer így is felcsigázott azt hiszem, sokakat.

18:53 - Fable: The Journey előzetest láthattunk, ami úgy néz ki, a Microsoft saját Sorceryje lesz. Nem volt túlságosan meggyőző az előzetes, nem is nagyon mutogatnak belőle többet, inkább jön Phil Spencer. Azt ígéri, ez lesz az Xbox legjobb éve.

18:50 - Joe Montana, a Kansas egykori legendás irányítója a színpadon. Ő fogja bemutatni, hogyan kell a Maddenben kiadni az utasításokat. Egyesével is adhat parancsokat a játékosoknak.

18:47 - Andrew Wilson, EA Sports-nagyfőnök a színpadon. Arról fog beszélni, hogyan fogja a Kinect jobbá tenni a FIFA és a Madden új részét. A Fifában hanggal adhatunk ki utasításokat a csapatnak, stratégiai döntéseket hozhatunk, ráadásul beszólhatunk a bírónak is, aminek persze lehetnek következményei is.

18:45 - A Splinter Cell: Blacklist kihasználja a Kinect hangfelismerő képességét, így például odaszólhatunk az ellenfeleknek, hogy megzavarjuk őket, illetve felhívjuk magunkra a figyelmet, ha szükséges. Ezen kívül támogatást kérhetünk a bázistól, ismét csak bemondás alapján. Az egész játék iszonyatosan dinamikus, azt hiszem, így kell kinéznie egy Splinter Cell-anyagnak 2012-ben. A sztori ezek alapján keménynek tűnik, ráadásul Sam sem szarral gurigázik, simán lepuffantaj a terroristát, és még hazudik is.

18:43 - Azt hiszem erre senki nem számított. Itt a Splinter Cell: Blacklist bemutató videója. Sam feketelistás terroristákat rendez le, az előző részből megismert lassítós technika továbbfejlesztésével. A látvány és a mozgások kiválóak, főhősünk mozgás közben tud bárkit lerendezni.

18:38 - Don Mattrick, az Xbox Entertainment nagyfőnök a színpadon. Szokásos felvezetés, legnagyobb, legjobb, ésatöbbi. Ígérete szerint jó sok ütős játékot fogunk látni, és bemutatnak néhány új szórakoztató lehetőséget az Xboxhoz. Mindezt pedig kiterjesztik majd PC-re és telefonokra is.

18:35 - Elképesztően hangulatos és végre technikailag is durvának tűnik a Halo 4. Cortana többet dumál, mint korábban, folyamatosan utasításokat ad és tanácsokkal látja el főhősünket, elemzi a helyzetet. Master Chief ismeretlen ellenfelekkel és Forerunner technológiával találkozik.18:30 -
Kezdődik! Ahogy azt megszellőztették néhányan Halo 4 előzetessel kezdünk, az élőszereplős felvezetést a kampány első gameplay jelenetei követik. A grafika valami elképesztően fest!

18:20
- Már csak 10 perc és kezdünk. Természetesen várjuk az alábbiakon kívül az Alan Wake 2 leleplezését, az pletykált Xbox táblagépet, és azt, hogy talán valamit mégis elkottyint a Microsoft az újgenerációs konzolról.

18:05
- Az előzetes információk szerint a Microsoft sajtókonferenciája 90 perces lesz, és az utóbbi évekkel ellentétben nem az új Call of Duty fogja indítani, hanem a Halo 4 előzetese. Utána persze jön a Black Ops 2, majd a Forza Horizon és a Gears of War: Judgement. Megtudtuk azt is, hogy az Xbox európai nagyfőnöke, Phil Harrison nem lép színpadra, úgyhogy valószínűleg marad Don Mattrick és Phil Spencer.

133 komment - szólj hozzá!