E3 2012: Nintendo sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

Így azért lényegesen kényelmesebb, a Nintendo hagyott idő pihenni a sajtókonferenciájáig, ami minden bizonnyal elejétől a végéig a Wii U-ról szól majd. Természetesen a Gamekapocs élőben szállítja majd a legfrissebb híreket, kövessétek az eseményeket, nehogy lemaradjatok!

19:12 - Vége. Hála az égnek.

18:59 - Az aszimetrikus játékot prezentálják nekünk a Luigi's Ghost Mansion segítségével. Nehéz lenne leírni, hogy miről is van szó, majd külön hírben úgyis közlünk róla videót, akkor láthatja az is, aki esetleg nem nézte élőben.

18:54 - Újra előkerül a ZombiU. Tegnap láttuk a hangulatos kedvcsináló előzetest, most azonban úgy néz ki, hogy in-game jeleneteket is mutatnak. A tabletkontrolleren szkennelhetjük a környező világot, de azon látjuk a bezoomolt sniperpuska képét is. A mozgásérzékelés segítségével kell leráznunk magunkról a zombikat, és az ajtónyitó kódot is a táblán kell beütnünk. Ez ütős lesz. A tablet kamerájával magunkat is zombifikálhatjuk élőben. Mókás.

18:53 - Xavier Poix, a Ubisoft francia vezetője van a színpadon. Jön a Just Dance 4. Négy táncos jött be, akik Wii U-kontrollerekkel kezdtek el táncolni. Közben Reggie segít nekik a tabletkontrollerrel, így neki nem kell táncolnia.

18:50 - A Wii U célja, hogy a hardcore gamereket és az újoncokat is kielégítse. Ebben például a Ubisoftra is számítanak, hiszen ők mindenféle játékot készítenek. Ezt bemutatandó Yves Guillemot, a Ubisoft elnöke érkezik a színpadra. 

18:47 - Lego City a Wii U-n. A kontrollert különböző bűnüldözési technikákra használhatjuk. A játék jópofa, kis Lego-emberkéinkkel kell bűntényeket megoldanunk, és beépülnünk a rosszfiúk közé. Még apró gegekre is futotta, például a Mátrixból - bár ez nem is olyan apró.

18:46 - Belenézünk a third party játékok kínálatába is. Új Castlevania, Epic Mickey, Scribblenauts Unlimited ide is, Kingdom Hearts 3D.

18:44 - Luigi visszatér. A 3D-s kalandok során mindenféle puzzle-t kell megoldani, és persze szellemeket elkapnia. Megjelenés az ünnepi szezonban.

18:43 - Paper Mario: Sticker Star. Nem tudom mire vélni, de biztos jó lesz.

18:42 - Scott Moffitt fog beszélni a 3DS-sel kapcsolatos újdonságokról. Mivel pár perc nem elég neki, holnapra beidőzített egy teljes, egyórás 3DS előadást. De addig is, first party játékok: jön a Super Mario Bros. 2, amiben minden az aranyról szól. Megjelenés augusztus 19-én. 

18:40 - Új éneklős játék Wii U-ra, egyelőre a Sing munkacímen. A fejlesztők célja, hogy mindenki részt vehessen a buliban, ne csak egy vagy két ember énekeljen. A tabletkontrolleren jelenik meg a szöveg, így nem kell a tévét bámulnunk éneklős közben. Nem egészen értem, mi értelme.

18:36 - A balance board népszerű volt, 43 millió Wii Fitet és Wii Fit+-t adtak el eddig. Ezért jön a Wii Fit U. Nagyjából ugyanaz, csak a tabletkontrollert is szorongatnunk kell közben, ami extra lehetőségekre ad... lehetőséget.

18:33 - Montázst láthatunk abból, ami a következő hónapokban érkezik majd Wii U-ra. DarkSiders II, hoppá, Mass Effect 3, valami tankos gagyi a Namco Bandai-tól, Tekken Tag Tournament 2, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Aliens: Colonial Marines.

18:30 - Scribblenauts Unlimited a Wii U-ra. A furcsa nevű fejlesztőbácsi lépett a színpadra. Végtelen lehetőséget tartalom készítésére és megosztására. Az érintőképernyővel nagyon egyszerűen hozhatunk létre dolgokat, gyakorlatilag csak össze kell húzogatni a dolgokat. 

18:25 - Martin Tremblay, a Warner Interactive elnöke a színpadon. A Batman: Arkham City egy speciális változata jön a Wii U-ra, Armored Edition néven. A játék láthatóan rengeteg módon kihasználja a táblakontrollert. Aktiválhatjuk a BAT-módot, hogy Batmenünk még erősebb legyen. A mozgásérzékelés és a második képernyő segítségével pontosan irányíthatjuk a batarangot, de ezzel tehetjük fel a robbanós gélt is, majd szintén tapizással robbanthatjuk fel. 

18:22 - Super Mario Bros. U - a játékban is láthatjuk a Miiverse frissítéseket, buborékokat fűzhetünk a játék egyes részeihez, amibe kommenteket írhatunk. Most pedig éppen egy in-game felvételt láthatunk a játékból, ami pont úgy néz ki mint egy... Mario-játék. Négy játékos verekedheti át magát a játékon, de egy ötödik becsatlakozhat az érintőképernyővel, és blokkokat helyezhet el, amik segítik az előrehaladást.

18:21 - A Miiverse lesz a Wii U központi képernyője, ahol mindenféle közösségi szolgáltatás rögtön elérhető lesz. A kis Mii-figurák oda gyűlnek, ami éppen a legnépszerűbb alkalmazás, vagy trending cucc. Ide posztolhatunk is, például screenshotokat, vagy a legújabb high score-unkat. Mivel ez alapvetően webes technológiára épül, nem sokkal a launch után elérhető lesz PC-ről, telefonról, és 3DS-ről is.

18:19 - A Wii U táblakontrolleréről látunk egy kis bemutató videót. Vannak rajta gombok, tud rezegni, gyorsulást és mozgást érzékelni, és persze mikrofon és hangszórók is kaptak helyet rajta.

18:16 - A Wii U egyik legérdekesebb tulajdonsága az aszinkron kooperatív játék lesz, ahol az egyik játékos például csak érintőképernyővel játszik, és más jellegű feladatokat csinál, mint a másik játékos egy másik kontrollerrel.

18:14 - Átvette a Microsoft szövegét, miszerint a Wii U forradalmasítja a nappalit. Jön mindenféle szórakoztató jellegű szolgáltatás, mint például a NetFlix és a Hulu, meg a YouTube. A Nintendo ezzel is felzárkózott a 2008-as évhez.

18:12 - A mindig népszerű Reggie Fils-Aime jön végre a színpadra, ő legalább tud angolul. Valószínűleg azért, mert amerikai. Elmondja, hogy a prezentáció teljesen a játékokról fog szólni, és 23 Wii U-anyagot fogunk látni egy óra alatt.

18:07 - Jön a Pikmin 3. A Nintendo 10 év után felzárkózott az 5 évvel ezelőtti múltba, és végre HD-felbontást tud a készülék, aminek köszönhetően látszódnak a pikminek apró mozdulatai. A mozgásérzékeléssel irányíthatunk és célozhatunk. A táblakontrolleren folyamatosan láthatjuk a pályát, és scrollozhatunk rajta, ami azt eredményezi, hogy pontosabban pozícionálhatjuk a pikminjeinket. Az egész nagyon aranyos, és persze stratégiáznunk és gondolkoznunk kell.

 

18:04 - A Wii U fejlesztése közben arra jöttek rá, hogy akkor lehetnek következő generációsak, ha el tudnak szakadni a tévétől. Így például akkor is játszhatunk, ha valaki elfoglalja a tévénket. Gyorsabban elkezdhetünk játszani, mintha a tévét bekapcsolnánk, és persze a játékok is kihasználják majd a két képernyő nyújtotta lehetőségeket.

18:01 - Miyamato urat már az öltözőjében sem hagyják békén a mókás kis figurák. De azért szerencsére fel tud öltözni, és meg tud jelenni nagyjából időben a Nintendo színpadán.

17:53 - Szűk hét perc múlva indul a közvetítés. Iwata, Fils-Aime és Miyamoto bácsi a helyszínen.

Bár a Nintendo már vasárnap este is tartott egy bemutatót, az igazi show most következik! A konferencia főszereplője egyértelműen a Wii U, de az ígéretek szerint bőségesen kapunk újdonságot a 3DS-re is.

55 komment - szólj hozzá!