E3 2012: Luminous Engine bemutató - úton a jövő

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 6.
  • Videó
Link másolása
A Square Enix nagyon büszke a következő generációs játékmotorjára, az E3-on be is mutatta egy techdemó keretében, hogy mire lesz képes a Luminous Engine. Ettől a Final Fantasy témájú videótól garantáltan magunk alá termelünk - a jövő már az ajtónkon kopogtat. Engedjük be!

Az Agni’s Philosophy névre keresztelt demót Yoshihisa Hashimoto technológiai direktor mutatta be, s egyben elmondta, hogy minden komponens - beleértve a hajat és a legutolsó fűszálat is - tényleg ingame, azaz semmit nem rendereltek benne.

A Luminous Engine az ígéretek szerint áthidalja a szakadékot a valós idejű játékmenet és az előre renderelt átvezetők között - egyelőre csak a következő generációban élvezhetjük. A Square Enix is elvárja, hogy a motor skálázható legyen - futni fog kis teljesítményű mobileszközökön és high-end PC-ken is.

Most pedig tessék elsötétíteni, és megcsodálni az 1080p-s utópiát.

29.
29.
cagiva1019
hát majdnem becsuszott a barna maci :D
28.
28.
Pharaoh
27.
27.
Pharaoh
Meglátjuk mi lesz belőle! Addig is egyenlőre szép animációk, durván sok megjeleníthető textúra (dx-11 és annak tesszellációja), anti-aliasing-gal néhány helyen még foglalkozhattak volna, de egy korrekt bemutató egy script-hegyhez! Ha real timeban (tudom, hogy kiírták, de az Orbán Viki is hazudott már egyszer :) ), azaz játék közben lesz ilyen a grafika, akkor én is leborulok a fejlesztők előtt , (persze ez csak atomerőművel rendelkező grafika őrültek számára lesz kedvező, akik mindent 3d-ben és maxon és 6 db 107 cm-es átmérőjű 3d-led tvn játszanak eyefinity-ben 1500000x1000000-s felbontásban :) ), de az még nem most lesz!
26.
26.
giga321
#25: Hagyd mindig van egy ilyen kis vérpistike akinek semmi nem tetszik. Mint egy youtubos videónál. Van több száz like és van 1 dislike , kb ilyen.
25.
25.
golgotha
#23: Jelent valamit számodra az ingame/real time kifejezés? Ha igen nyugodtan linkelj be egy ilyen, piacon levő engine-t.
24.
24.
Mortis
Két kérdés: Miért lökte le a csukját a fejéről? (mert funkciója, az nem volt) Miért nem harapta le a lányka arcát az a meglepően ötletesen kinéző hiéna-szörnyeteg?
Rendben, rendben, itt nem ezek a lényegek, hanem a látvány, de azért be lehet vallani, hogy ez a minimum. Ha a SE nem tud normális játékot összehozni, legalább gyönyörködtető legyen.
23.
23.
bcrics
Ö, most mi volt ebben a nagy Durranás?
Ez a next-gen?Nemáááár...
21.
21.
hedzsooo
Anyag vidi! :D Nekem az tetszik legjobban benne hogy real-time, azaz valosidoben lesz ezek szerint vegre a jatekokban arc mimika, arc jatek, a gesztikulaciok vegre meg nagyobb szerepet is kaphatnanak akar a szerepjatekokban is, ha nem is minden esetben, de esetleg 1-1 adott kuldetesben lehtnenek L.A.Noire szeru szituk, mikor a jo megfigyeles alapjan lehetne eldonteni hogy hamis, v. igazi infokat kapunk 1-1 kuldivel kapcsban a vilag mas karaktereitol, NPC-ktol. Es ez csak most egyetlen dolog a pelda kedveert mindossze, amire kilehtne hasznalni egy ilyen minosegu real-time engine-t RPG-ben is akar. Az erzelmek hiteles, v. akar dramai (szitutol, meg pl. a jatek egesz stilusatol is fuggoen) kifejezese is uj szintre juthatna ilyen engine-el, ami tovabb novelhetne az adott RPG-vilagba valo beleelesunk faktorat, hiszen elvezetesebb nem allandoan csak fapofaval rendelkezo NPC-k szovegeit hallgatni szerintem..., SKYRIM-nel is jol jonne ilyen szintu mimika, hiszen rengeteg a dialogus, a parbeszed, ami testbeszeddel es arcjatekkal joval tovabb lehetett volna fokozni, ill. ott is valtozatossabb lehett volna az egesz, na de majd talan a TES VI-ban akkor mar ilyenre is szamithatunk. Ja, a sarkanyt is lattam a vegen persze, az se volt semmi, meg a taj! :D
20.
20.
Kupo
Előadásról is készült egy kamerás videó, ahol látni, hogy real-time. Menet közben állítanak néhány dolgot, kamerát is mozgatják: http://www.youtube.com/watch?v=Q9xhFpuIMX4
#17: Úgy tudom csütörtökön mutatják be UE4et valamikor.
19.
19.
simon 555
amúgy meg akinek akad az menjen át a youtube-ra a videóval és zárja be ezt az oldalt és jó lesz.
18.
18.
simon 555
#15: hát valszeg elég lesz hozzá egy next-gen konzol:D
vagy meg egy olyan PC amit jelenleg 2000 euro alatt nem kapsz meg(lehet keveset mondtam),persze addigra szerintem amire kijönnek az ilyenek már jóval olcsóbb lesz.kb mint most egy csúcskategóriás PC.
17.
17.
_Tappancs_
#15: Szerintem sokkal jobb lenne az, ha TÖBB engine terjedne el és nem 1. Változatosabb lenne. Így hát én szurkolok a fox, unreal4, luminous és a többi még ismeretlen enginének, hogy elterjedjen.
-----------
U4 engine tech demot mikor fogják leadni?
16.
16.
xxxgamer4ever
Azt a kúúva, ez nem semmi!
15.
15.
kharami
Inkább jobban bizom az UE 4 ben! Az biztos elterjed és fogják is használni(remélem)!! Ez hááát nemtom szépnek szép jónak jó, de vajon hány csernobil kell majd hozzá, hogy magas felbontásban játszuk az olyan játékokkal, amik mondjuk erre épülnek! Meg azért mert szép, az nem feltétlen jelenti azt, hogy el is fog terjedni....! Sok mindennek stimmelnie kell(skálázhatóság, lehessen azért optimalizálni (Cryengine első része nem véletlen nem terjedt el.... stb.)
14.
14.
Starkiller89
Anno a Unchartedet is hogy csodáltuk, 2007-ben, mikor kijött a PS3. Ugyanezt éljük át most 5 évvel később :)
13.
13.
rics92
#12: már be voltam tojva, hogy a géppel van valami, de akkor nem vagyok egyedül ezzel a panasszal... a vidi egyébként lenyűgöző ha meg tudják tényleg valósítani játékokban is
12.
12.
Wildhun
#11: Nekem is akad nem csak 1080p-be:S elég idegesítő. Több gépen is megnéztem pedig.
11.
11.
Anoeth
#10: A videó akadás az a rohadt t-mobile reklám miatt van...nagyon idegesítő -,-'
10.
10.
Sun9us
Nekem még a video is akadt....... :D
8.
8.
Tocy
Oké, hát általában én az az ember vagyok, akinek soha nem számított a grafika egy játékban, de azért... megyek alsógatyát cserélni.
7.
7.
Scoo
#6: Olyan combos pc-n amit még életben nem láttál, mivel max fejlesztőknek van olyanjuk.
6.
6.
Porcupine Tool
Ha ez nextgen,tehát a jövő,és mégis realtime,akkor min szalad? :)
5.
5.
hakydakillah
Hát ez tényleg nagyszerűen néz ki :-)
4.
4.
Nebuloid
#3: Yepp! Amíg kiismerik a vasakat kell majd pár év.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...