E3 2012: Kojima szerint a jövő a közösségi játékoké

Különbözős szociális elemek minden Metal Gear játékban megtalálhatóak lesznek, állítja Hideo Kojima. A CVG-nek adott interjújában kifejtette, hogy a közösségi és hardcore játékok idővel egyesülnek és fokozzák az élményt. Kiderült az is, hogy milyen platformokon fut a Fox Engine.

"Nem hiszem, hogy a közösségi és a hardcore játékokat külön kéne venni - úgy érzem, egy bizonyos ponton összeolvadnak. Minden szociális dolog a nagy címekl felé konvergál." - mondta Kojima mester. Úgy gondolja, a jövőben meg fog változni a Metal Gear Solid, figyelembe véve a közösségi szempontokat is. Rengeteg ötletük van, hogy miként lehet a közösségi elemeket meghonosítani a szériában, de egyelőre nem volt hajlandó többet elárulni.

Annyi biztos, hogy van egy hardcore közönség, akik kölcsönhatásba léphetnek a kevésbé hardcore játékosokkal, vélhetőleg a két tábor közti szakadék így összezsugorodik.

Kojima merengett egy sort a Fox Engine-ről is. A szerkesztőfelület teljesen felhasználóbarát, így a játékkészítés minél hatékonyabban tud megvalósulni. A tárgyak elhelyezése könnyebb, mivel a fejlesztő valós időben meg tudja nézni a végeredményt egy kattintás után. S amiben a motor remekel, hogy egyszerre több platformon lehetséges a munka.

A mester elárulta, hogy milyen gépeken fog futni az új engine: Xbox 360, PS3 és a jelenlegi PC-ken. De mégis milyen játékban láthatjuk mozgásban? Kojima új sorozatának középpontjában az emberi kérdések állnak: a szeretet fogalma és a családépítés. Ütősnek hangzik.

11 komment - szólj hozzá!