E3 2012: Halo 4 - multiplayer örömök

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 9.
  • Videó
Link másolása
A Halo sorozat szavatosságát mindig is a fogyasztható többjátékos szegmens határozta meg, a 343 Industries is jól tudja ezt. A Halo 4 multija hasonló karriert futhat be, mint az elődöké. Az MLG elég hosszan elmerengett a többjátékos porcióról, ezt a felvételt nyújtjuk át most.

Az E3-on ki lehetett próbálni a Halo 4 multiplayerét, a vélemények alapján kizárt, hogy bakot lőne a 343 csapata. Master Chief sztoriján felül csak az online örömök csalnak igazán könnyeket a rajongók szemébe. Lássunk egy hatrészes, minden részletre kiterjedő felvételt az ominózus játékmódból. A Halo 4 november 6-án jelenik meg Xbox 360-on.

38.
38.
Avander
Már többen is felhozták, hogy nem látnak különbséget más multis játékokhoz képest a Haloban. Már pedig igenis nagy különbség van! Más FPS játékoknál: mész, lősz, meghalsz, újraéledsz... A Haloban viszont ezek mellett taktikáznod is kell, gondolkodnod.
Elsősorban az újratöltődő energiapajzs teszi mássá.
A fegyverek széles választéka áll rendelkezésünkre, mindegyiknek meg van az előnye. Nincs gyenge fegyver, csak használni kell tudni. Az általános emberi fegyverek mellett egyedi fegyverekkel büszkélkedhet a Halo, amik teljesen átírhatják egy ütközet kimenetelét (pl.: az űrlény fegyverek közül az Energy Sword, vagy Needler)
Aréna játék? Fenéket. Járművek hada áll rendelkezésünkre égen földön (emberi és idegen egyaránt), ami még ízesebbé tesz egy játékmenetet. A pályák igazi csatamezőkké válnak, ahol ha ész nélkül mész és lősz hamar elbuksz.

A Haloban nagyon jól összelehet dolgozni. Már előttem írták, hogy haverokkal játszani sokkal jobb. Igen, és ez különösen igaz a Halora mert a különböző fegyverekkel kiegészíthetik egymást. Vagy bizonyos járművekkel, amiket csak csapatban érdemes használni pl.: warthog(terepjáró) falcon(csapatszállító) stb. De ilyen még a Halo 3-ban az equipmentek, vagy Reachben az Armor Abilityk.
És nem utolsó sorban a pályák. Jól kidolgozott, részletes, olykor szemet gyönyörködtető stb. És még sorolhatnám miben más. De felesleges lenne, mert úgysem hiszitek el, egészen addig amíg huzamosabb időn keresztül játszotok vele minden formában. Persze lennének néhányan akiknek akkor se tetszene, mert ízlések és pofonok, de elismernék.

Ez a videó megközelítőleg átadja a Halo 3 multi feelingjét: http://www.youtube.com/watch?v=JCmXEpF5TdE&feature=plcp
37.
37.
FolyóWiz
#36: Tiszta szerencse hogy még nem jött ki és van még lehetőségük kijavítani a hibákat...
36.
36.
SCR3AMN00B
#35: Hát valamiről kell így társalogni vasárnap délután:D De ezt a videót tényleg mint bizonyítékot hoztam fel, pont ma néztem meg. Először az ilyen tesztetek itt: gamekapocson olvasom el, aztán néha ezt a videócsatornát is átnézem. Néha mondanak igazságokat de persze nekem is ugyanolyan rosszul esik, mint amikor odavagyok egy játékért és kiderül hogy bugos de nem is kicsit:D
35.
35.
fészpalm
#34: Hiszed vagy sem, nem csak megnéztem a videót, még ki is játszottam a játékot. Meg van eredetiben, ilyen szülinapi ajándékként kaptam. Tényleg van pár bug, vannak idegesítő dolgok, de azért nem annyira gyakoriak. Kétszer volt tényleges problémám, két cutscene közben elment a beszéd valamiért, ezért inkább kiléptem, és újrakezdtem onnan, de ez annyira nem volt olyan hűdenagy dolog. Egyik tesztben azt olvastam, hogy ratyi a checkpoint rendszer, mert ha meghalsz, akkor az egész cutscenet újra kell nézned. Nem tudom, hogy azok mivel játszhattak, lehet, hogy valami ratykó törtverzióval, mindenféle update nélkül (nem is tudom, hogy volt-e elsőnapos patch a játékhoz, de gondolom, hogy emiatt nem volt jó nekik), de nálam újrakezdésnél simán betöltötte a videó utolsó 2-3 másodpercét, hogy ne dobjon egyből az akcióba, és rendben ment utána minden. Na mindegy, a videóban akkor is legnagyobb részben azt mondja, hogy milyen rossz, hogy ez meg az ugyanolyan, mint eddig, és milyen rossz, hogy mást meg megújítottak. És én ettől a hozzáállástól kapok agyfaszt, mert a "tesztelő" minden tulajdonságát felhozza negatív hatásként. Ami új, azért, ami régi, azért.
Na jó, mindegy, Halo hír alatt Haloról kéne írnom. Szerintem szimplán hagyjuk abba. :D Nekem nem tetszik a Halo, neked igen. Nekem tetszik az új NFS, másnak meg nem. Szart sem tudunk tenni ellene, és miért is akarnánk?
34.
34.
SCR3AMN00B
#33: Hát csak nézz rá "miért másabb" mert egyszerűen MÁS. És miért másabb a bf3 a codnál? Csak mert teljesen más a kiadó.
Visszatérve, a tesztelős csávó a videóban a saját véleményét fejti ki, persze valamiben befolyásol csak felhívja a figyelmed a hibákra. Tiszta bugos hugy az egész MP3, arra nem vették a fáradságot hogy legalább ránézzenek a tök nyilvánvaló hibákra. Nem is az hogy újítottak, de nem is az hogy maradtak a réginél, ez ilyen felemás elcseszés. Lefogadok a videót sem nézted végig.
A régi/új dolog pedig játékfüggő. Valamelyik játéknál már sokszor nyúzzás ugyanazt a sztorit kezd elkopni a hírneve.
És az pedig hogy ki mivel játszik emberfüggő.
33.
33.
fészpalm
#32: Gondolom amúgy ez a csodálatos teszt vett rá arra, hogy leszarozd a MP3-t. Csak tudod ez a baj a mai világgal. Újítani merünk? Milyen undorító mocsok szar. Akkor maradjuk a réginél. Milyen undorító mocsok szar.
Ami újítást tettek bele, leszarozta a kedves "tesztelő", mert MINEK? Hát ez MEKSZ PÉJN, ne merjünk már változtatni rajta! Ami meg maradt a régi. Hát mi a szart csinálnak? Eladják ugyanazt, amit már évek óta eladtak. Rohadt g*cik.
Ne már. Inkább ez az undorító, hogy mostmár mindenbe beleköt az összes ratyi szar játékos. 1-2 éve nem látok semmi mást az oldalakon, csak hogy mindenki rinyál. Ha újítanak, azért, ha minden a régi, azért. Nos, az ilyeneket kőkeményen arcon csapnám párszor egy viperával, és elvenném a kis minden örömét szerző konzolját, PC-jét, úgy is mindegy, hisz csak szar játékok jönnek - pontosan, ahogy te fogalmazod, nem "nem tetszik", hanem szar, mert te eldöntöd, hogy mi a jó, és mi a rossz. Már néha szégyellem, hogy valamennyire én is gamer vagyok, és nem azért, mert milyen ciki már egy hülye gép előtt csinálni valamit, aminek semmi kihatása nincs az életre, hanem azért, mert ez ilyen redvás undorító társaság kezd lenni, ahova rossz tartozni.

A lényeg, hogy akkor nagyon király, én akkor sem értem, mit esznek annyira a Halon. A sztorija lehet, hogy jó, én nem tudom (azt a Halo 2-t sem vittem ki, és addig sem figyeltem a sztorira), de a multiját továbbra sem értem, hogy miért több, miért másabb mondjuk egy CoDnál, BF-nél, bárminél.
32.
32.
SCR3AMN00B
#31: A grafikáról csak annyit írtam hogy különbségek vannak, nem azt hogy szar. "A szúrta a szemem" azt sem a grafikára értettem. Hanem látványvilágra.
+Mondjuk Halo 4 és Halo Wars.. a játékok fejlődnek..
A Max Payne 3 meg egy rakat sz*r
http://www.youtube.com/watch?v=vZbiuNUo1hE

A lényeg hogy HALO2t nem a grafikában ítélem, hanem úgy magát az egész játékot.
31.
31.
fészpalm
#30: De te most csak a grafika miatt szarozod a Halo 2-t? Az a lényeg, hogy egy játéknak szép grafikája legyen? Mellesleg minek hasonlítani egy mostani Halohoz? Nem egy hete játszottam a Halo 2-t, hogy össze lehessen hasonlítani az új részek grafikájával. A Max Payne 2 grafikája sem olyan, mint a Max Payne 3-é... hú, egy másik időből származó játék grafikája más... Ki hitte volna.
Szerintem egy játékot nem a grafikájáról kell megítélni...
Én nem csupán az előzményei miatt nem szeretem a Halot, hanem a világa miatt. Jönnek az ilyen törpe mittudoménmik, nagyobb lények, amik szerintem hülyén néznek ki, nem tetszős helyszínek, stb, de ez az én dolgom. Viszont itt most multis videókat mutogatnak, én meg ezeken nem látom, hogy miben lenne több, mint bármelyik játék. Nem néztem végig az összeset, de amit láttam, semmivel nem nyújtott többet/mást, mint egy másik játék, csak épp lehet szép nagyokat zuhanni sebesülés nélkül. Azt meg nem értem, minek írni bárkinek is, hogy haverokkal kell játszani, és más lesz az élmény. Ez nem csak a Halo különlegessége, bármit haverokkal tolsz, teljesen mást kapsz, mint csak idegenekkel. Biztos megvan a maga varázsa, élvezhető játékmenete, de én - mint kívülálló - nem látom, hogy hol.
30.
30.
SCR3AMN00B
#29: Hát (SZERINTEM) a Halo2 és mondjuk a Reach vagy a leendő 4 között eszméletlen nagy különbségek vannak.. mind grafikailag. A HALO2 nem jött be, ugyan nem játszottam vele de a videó szúrta szemem:D És ha megnézek egy Reach/4 videót azonnal beleszeretek:D Szerintem egy játékot nem az előzményeiről kell megítélni itt a legjobb példa az xbox. Régen a fat egy raklap sz*r volt, de a slimben már javítottak dolgokat és így jobb lett:D
29.
29.
fészpalm
#9: Esetleg azért mert nem tetszik? Nincs Xboxom, de ha lenne, akkor is kihagynám. Halo 2-t toltam PC-n, nagyon nem jött be.
27.
27.
bzsp
#18: ennyi, lájkolom a bejegyzést :DD
24.
24.
NinjaNorb
Azért mutogathatná valaki olyan aki játszani is tud:D spartan ops a legérdekesebb új mód de jó lenne 1 firefight 3.0 néhány ODST katonával karöltve...Ahogy ezt elnézem jobb lesz mint a reach aminek a multija nekem nagyon nem jött be a 3 után.
23.
23.
kopic
21.
21.
SCR3AMN00B
#20: Ehh most néztem énisxDDDD
19.
19.
SCR3AMN00B
Egyszerűen fantasztikus:D Ízlések és pofonok, én mondjuk a HALOt csak azért szertem mert barátokkal multizni felülmúlhatatlan:) Főlleg a forge world. A singlet egyiknél sem próbáltam és nem is fogom mert nem tetszik:P
18.
18.
K/G.
Nem értem ezt a sok negatív megszólalást. Aréna játék igen. Mindig is az volt, bár ott vannak a Big Team meccsek 16 játékossal, nagy pályákkal, járművekkel. De ezek annyira nem jók SZVSZ. 4v4re kitalálva és abban az egyik legjobb. Aki nem szereti az arénát, az menjen BFezni. Az is nagyon jó, imádom azt is csak ne keverjük a stílusokat, mert abból mindig baj van.
A sok lövéses killekről: Erre is azt tudom mondani, hogy a Halo ilyen. A spartanok sétáló tankok, persze, hogy nem fújja el őket a szél.. Beléd is annyit kell lőni, az esélyek egyenlőek. Amúgy pedig gond nélkül kivégezhető mindenki max 5 lövésből, a megfelelő fegyverrel. Ha valakinek ennél sokkal több kell, akkor nem a játékot kell hibáztatni, hanem megtanulni lőni. És az, hogy nem áll be olyan gyorsan a halál plussz "taktikai" lehetőségeket ad. Van idő trükközni, nagyon szép megoldásokat lehet látni időnként.
Az értetlenkedőknek: akkor ez nem a te játékod, de attól még nem lesz rosszabb, vagy kevesebb az, aki viszont szereti.
17.
17.
tdodo95
NA végere valami kis multi is jött...kár a minőségért de a pályák még így is jók, meglátjuk mire meg a 343 ezzel, reméljük nem állnak meg egynél
14.
14.
bzsp
#11: akinek nem inge ne vegye magára, de aki 20 lövésből nem tudja megölni az ellenfelet az keressen másik játékot :D

13# mivel még nem játszottam vele, így erre nem tok válaszolni, h mennyire lesz hardcore:D, viszont az mlg beállításoknál biztos gyorsabb lesz, és nem lesz aa, se radar, szal kevesebb segítség lesz.

amúgy nem tom mennyire játszol a reach-el, de célzásrásegítés ide vagy oda, a játékosok nagy része így sem tud 1 egyeneset lőni. :D
13.
13.
StormNob
#9: Igazából randall13-nak akartam írni, hogy ez nem a Q3 felújított változata, hanem a Q3 Öregek otthona edition. Komolyan ebben a videóban mindenki olyan lassú, mintha 90 éves, benyugtatózott nagymamák tolnák, és EZ lenne hardcore játék? Nem tudnak játszani vele? Minek azt mikor olyan célzásrásegítés van, hogy egy ló is sikeres lenne benne :D
11.
11.
randall13
#9: Köszönjük Emese, hogy ilyen jól le tudtál oltani mindenkit (vagy nem???), aki nem szereti, ha 20 lövés után tovább futkározik az ellenség.
10.
10.
Mr.C
Na viszont ez negatív... reméltem, hogy a multiban is használhatók lesznek a forerunner skulók... de kár... Egyébként ez az új "Haven" map hasonlít a 3-ból a Narrows map-ra. HáCé lesz : )
9.
9.
bzsp
a halo hardcore játék, sokan azért nem szeretik, mert nem tudnak játszani vele. ennyi.
7.
7.
rico88
#1: Én csak az első részével játszottam, de szerintem az repetitív és unalmas. Egyedül két dolog volt ami tetszett a sztori és a hangulat, az nagyon rendben volt, ezek miatt vittem végig a játékot, de a harcot nagyon untam. Mint történet jó, de mint játék közepes.
5.
5.
bema695
Ezt én sem értem. Az első tudott újat mutatni, de az újabb részek és a többi FPS között maximum az a különbség, hogy ezeknek Halo a neve, azoknak pedig nem...
4.
4.
kecskemeti95
Ízlések és pofonok , én főként a remek története miatt fogom megvenni és a hangulata miatt és szerintem kevés fps-nek van ilyen hangulata de a multi is nagyon ütős lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...