Az élen nyitott itthon a Max Payne 3

Megjelenése után azonnal az élen nyitott a Max Payne 3 a hazai játékeladási toplistán. Úgy tűnik, a magyar játékosok körében is keresett volt Max legújabb akciója, a játék még az olyan anyagokkal is könnyedén végzett, mint a Ghost Recon: Future Soldier vagy az UEFA Euro 2012.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#36
Teljes mértékben megérdemelte az első helyet, az év egyik legnagyobb játéka véleményem szerint!
#34
#33: Az elnyomhatatlan videók alatt megy a köv. pálya betöltése.

Én a felénél meguntam. Sztem fele ilyen hosszúnak kéne lenni. Egy akció orgia egyszerűen átesik egy ponton ahol már inkább fárasztó mint izgalmas.
De a pénzt akkor is megéri, mert tartok szünetet (pár hét, pár nap) és folytatom,mert hiányzik Multiját erősen szokni kell, de azért el lehet vele szórakozni.
És még el is lehet adni.

Ehhez képest, ha ez sz.r akkor mi legyen a többi olyan játékkal ami eleve ki sincs dolgozva semmilyen téren, multija egyből halott és még csak nem is közismert vagy közismert de egy spin off.

Erős 8as, másnak 9es és van akinek 1pontot se ér. De a pénzt akkor is megéri.
#32
Szerintem egy max. kétszer végig játszhatós játék lett ennél többet sajnos nem nyújt, elöször persze vannak benne nagyon jó jelenetek amire felkapja az ember a fejét, de másodszorra már akkorát nem fog ütni és gyakorlatilag itt ki is merült a dolog.
#31
Törölt felhasználó
KENKILL: Végre egy ember aki realisztikusan látja a dolgokat és nem ragad le a "Rocktar az isten, Max Payne az isten én is felülök a hype vonatra, mert birka vagyok" gondolatmenetnél ... :DDD

Valamelyik nap adták a Film+ -on asszem a Die Hard első részét és közben ( vagy előtte vagy utána :) volt hír az ötödikről a híradóban. Az asszonnyal azon elmélkedtünk, hogy mennyire megváltozott a sorozat és mennyire elment már a 4. rész is a trend után. Az első részben rengeteg időt töltöttek üresjáratokkal ( !!! ) ahol akár Bruce akár az ügyeletes fő-gonosz ténykedését, jellemrajzát figyelhettük meg. Mondhatni érdekes volt. A harmadik ellenben már végig tökéletes akcióbomba, bár Samuel L. Jacksonnak is köszönhető, hogy mégis nagyon jól szórakoztunk ( na meg a csavaroktól nem mentes érdekes történetnek és a jópofa fejtörőknek). Ellenben a negyedik résszel ami már vállalhatatlan infantilis rohanás, bugyutábbnál, nevetségesebb viszont kifejezetten látványos jelenetek tömkelege. :(

Max Paynnel is valami hasonló történt. Az első rész sötét, pszichedelikus személyes drámája átcsapott egy brazil szappanoperába, ami inkább szánalmat keltő, mint nevetséges. Az egészet mégis elviszi a hátán a hype-train, a kidolgozottság és az igazán jó TPS / FPS-ek hiánya, amely űrt végül is nagy sikerrel képes betölteni... :DDD

2012-ben lehet, hogy elég, de gyanítom, hogy ha ez jelent volna meg első részként 2001-ben az akkori színvonalnak megfelelően ( ezt viszonyítva a maihoz ), ma senki sem emlékezne arra, ki a rák is az a Max Payne... Ma viszont örüljünk a csontnak, mert megérdemeljük. :D
#30
Legjobb játék a legelső helyen, meg se lepődök. :D
#28
#21: Nagyjából unióban áll a véleményünk. Bődületesen nagyot csalódtam. Max Payne egyszeri alkalom volt, ez mégis a második bőr. Hová lehet még fokozni?
#27
#23: A Left 4 Dead-ben a coop és a játékélmény elviszi a hátán az egészet, ilyen koncepcióra nem kell jó sztori. A max payne-ben ilyen nincs úgyhogy valami nem ártana hogy ott tartsa az embert a képernyő előtt mire végigjátsza.

#24
Mivel manapság nem szokás demókat kiadni ezért kénytelen vagyok letölteni egy játékot, hogy kipróbáljam mielőtt eldönteném, hogy ez nekem kell-e vagy sem. Előbbi esetben persze megveszem, de ha nem tetszik miért venném meg? Vagy vegyek zsákbamacskát előzetesek alapján? Nekem arra sajnos nincs keretem. És engedtessék már meg, hogy elmondjam a véleményem. Lehet vele nem egyet érteni, attól még ugyanúgy elmondom.
#26
#9: senki nem oltott be... csak annyit írtam hogy a max payne 3, 2 héttel hamarabb jelent meg mint a ghost recon, és akkor abból vittek többet. most pedig a max payne-ből, de a ghost recon akkor is ott van :)
#25
Nem nagyon fogod fel a max payneket benne van a sajátossága a bullet time akkor persze, hogy olyan főszereplő van aki mindenkit leöl, ha te is ilyen diablo kocka vagy maradj annál inkább. Egyb meg a játék néhol elég nehéz tud lenni.
#22
#21: Öhm kis hiba, komment eleje a #12-re válasz, csak a vége a #13-ra.
#21
#13: Lehet rám fröcsögni ahogy akartok, ha neked egy max payne 3 történet "nagyon jó" akkor őszinte részvétem, gondolom a diesney meséken kívül nem sok mindent láttál amiben történet is van. Egyébként képzeld el játszottam vele, és ez alapján mondom h szar. Persze lehet hogy másoknak tetszik, én ezt elfogadom, legyél vele boldog. Ízlések és pofonok.

SPOILER
A főhős itt egy életunt idióta akinek legalább a dumája jó lenne, de ez a "nagyon jó" történet hazavágja az egészet. Valami random multimilliomosok testőreként kell dolgozni, akiknek a fajtáját Max állandóan szidja, aztán hirtelen sajnálnom kéne mikor elrabolják a feleségét aki csak a pénze miatt ment hozzá. Sőt, ugyan Max utálja az ilyen embereket, azért lemészárol egy fél hadsereget, hogy visszaszerezze a csajt. A visszatekintések meg abszolút semmitmondóak, helyi gengszter fenyegeti az életünket, na bumm. A rockstar-féle hosszú és üres átvezetők pedig abszolút nem illenek a képbe szerintem. Az ilyesmi még a GTA-ban elmegy, de egy lineáris játéknál azért jobb lenne többet játszani mint átvezetőt nézni. Valahol a 8-9. fejezet környékén hagytam abba mert egyszerűen annyira unalmas volt az egész. Hiába a jó játékmechanika (amihez megjegyzem kb semennyire sem nyúltak hozzá) ha ilyen gyér a történet. Pedig már nagyon vártam a játékot, úgyhogy hatalmas csalódás volt. Azt meg légy szíves ne próbáld már beadni nekem hogy nagyon reális ez az egész :D Persze, hogy nem, de melyik játék az? Az aztán a legutolsó szempont, ha egyáltalán.
SPOILER VÉGE

Nem mondtam, hogy a tartalmat hiányolom, hanem hogy a történetet. A többit fent kifejtettem. Diablo meg nekem tetszik ahogy van, persze lehetett volna jobb is, de ez van, ezt kell szeretni. Nekem jobban megérte, kinek mi.
#20
#17: én se a napsütötte brazíl nyomornegyedre gondoltam
Azt hittem a kockás bevágás lehet a noire-ra utalás vagy egy két mozzanat.
Így ahogy leírtad úgy tényleg nem illik rá.
#19
Na végre, Max Payne 3 végre berobbant, év játéka gyanú...
Kíváncsi leszek mi lesz, ha a Diablo 3-ból ismét lesz a polcokon -amit internetről is lelehet tölteni- akkor melyikük lesz a nyerőbb.