GC 2012: A Microsoft kihagyja a kiállítást

A Microsoft bejelentette, hogy idén nem vesz részt a kölni GamesComon és a Tokyo Game Shown, helyette kisebb, lokális rendezvényeken népszerűsíti majd az Xboxot és a first party címeit. Bár a GamesCom a világ legnagyobb játékos rendezvénye, már több kiadó is jelezte, hogy idén nem kér a felhajtásból.

Először a német Mediabiz indította el a híreszteléseket, majd később a Microsoft hivatalosan megerősítette: idén nem vesz részt az augusztus 15-19. között, Kölnben megrendezendő GamesComon, sem pedig a szeptemberi Tokyo Game Shown. A redmondiak azért nem kérnek 2012-ben a felhajtásból, mert inkább a kisebb, helyi rendezvényeiken promóznák a termékeiket.

A first party felhozatalban jelenleg olyan címek találhatók, mint a Halo 4, a Gears of War: Judgment, a Forza Horizon, a Fable: The Journey és a Dance Central 3, azonban ezek jó része nem lesz kint a kiállításokon. A Microsoft szerint bizonyos Xbox-játékokkal találkozhatnak majd a látogatók, de azokkal is csak a partnereik jóvoltából.

A GamesCom kapcsán érdemes megjegyezni: eddig már több kiadó jelezte, hogy nem vesz részt a németországi rendezvényen, noha az tavaly minden eddiginél több, 275 ezer látogatót vonzott. Lemondta a bulit a Sega, a THQ, de a Nintendo is, egyedül a Sony jelezte hosszas huzavona után, hogy egyedüli konzolgyártóként ott lesz Kölnben.

7 komment - szólj hozzá!