Szakítottak a Sonyval a Journey fejlesztői

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 15.
  • Biznisz
Link másolása
A döntés tulajdonképpen nem meglepő, a thatgamecompany és a Sony három játékra szóló szerződése lejárt, a Journey fejlesztői most új kihívások után néznek, az sincs kizárva, hogy legújabb programjuk multiplatform legyen. Több mint 5 millió dollárból gazdálkodhatnak egy befektetőcég jóvoltából.

A thatgamecompany három játékra szóló szerződést írt alá a Sonyval, ennek jegyében a Flow, a Flower és a Journey című játékok kizárólag PlayStation 3-ra jelentek meg a Sony Computer Entertainment szárnyai alatt. Most, hogy a Journey is elkészült, a thatgamecompany új kihívások felé néz: a Benchmark Capital 5,5 millió dolláros tőkebefektetésével független stúdióként próbál szerencsét.

"Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy a játékainkat több platformon jelentessük meg, és a játékosaink minden szempontból minőségibb élményt kapjanak" - lelkendezett a csapat blogján Jenova Chen társalapító. Az idén hatéves thatgamecompany következő játékát már a cég maga fogja kiadni, s bár nem tudni konkrétan, hogy az anyag milyen platformokra érkezik, azt mindenképpen jó tudni, hogy már semmi nem köti a srácokat a PlayStation 3-hoz.

A Flow, a Flower és a Journey persze továbbra is PS3-exkluzívak maradnak, ezek a címek ugyanis a Sony tulajdonában állnak.

6.
6.
rics92
Szegény Sonyra mostanában rájár a rúd, de nagyon nem tudom sajnálni őket XD
5.
5.
A flow és a flower annyira nem, de a Jurney az nagyon tetszik, ha ilyet csinálnak még és jönnek számítógépre, akkor várom szeretettel őket !

Amúgy az anyagi biztonság és a multiplatform adta sokkal nagyobb potenciális vásárló-tábor remélhetőleg még inkább pozitívan serkenti az innovatív játékok iránti vágyat bennük és nem félnek majd a Jurney-hez hasonló klassz kis finomságokkal traktálni minket ! \o/
3.
3.
Espio
A legszebb öröm a káröröm :D
Multiplatform powa...
1.
1.
thelegendary
.... és ez így jó, legalább én nyomhatom :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...