Tanórákon ingyenes lesz a Portal 2

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Érdekes kezdeményezésbe fogott a Valve, a washingtoni cég a jövőben az oktatásba is betörne, ehhez a Steamet és a tanulásra is használható játékokat vetné be. A Portal 2 ezért a tanórákon ingyenesen használható majd a diákok számára, ehhez először a tanár regisztrációjára van szükség.

Steam for Schools - ez a neve a Valve legújabb kezdeményezésének, melynek jegyében a cég az oktatásban is növelné a játékok jelentőségét. Az elképzelés szerint az iskolák tanárai jelentkezhetnek a programra, ami révén a Steam egy oktatáshoz igazított, mindennemű felesleges funkciótól megtisztított változatához és bizonyos játékokhoz juthatnának hozzá ingyenesen.

A program tesztelése jelenleg is zajlik, a béta a Portal 2-vel indul: azok a tanárok, akik jelentkeznek a Valve-nál, megkapják magát a játékot és annak pályaszerkesztőjét, amit azután a diákok a tanórán használhatnak. (Az újonnan elkészített tartalmak is csak az osztályon belül oszthatók meg.) A Valve szerint a Portal 2 kiválóan alkalmas különböző fizikai kísérletek elvégzésére, a tanulók új eszközök segítségével ismerhetik meg a tudományág alapvető törvényeit, ráadásul a játék gondolkodásra és problémamegoldásra ösztönöz. A Valve óravázlatokat is kínál a tanároknak a játékban rejlő lehetőségek kihasználásához. Köszi, szcsaba1994!

Búcsúzik az SP1-es Windows XP

A Valve napokban bejelentette, hogy augusztus 31-től kezdve a Steam frissítései nem lesznek elérhetők azon felhasználók számára, akik az SP1-es javítócsomaggal használják a Windows XP-t. A támogatás megszűnése a 40 millió steames felhasználónak kevesebb, mint 1 százalékát érinti, de azért jó tudni erről - az SP2-es júzereket már nem érinti a döntés.
50.
50.
sherex
49.
49.
Quent1n
#47: Vecsésen BP mellett gimnáziumban. :) Tánc és dráma óra volt azt magyarra használták. Volt filozófia hát ott nem tudom miről volt szó :D . Volt társadalomismeret ott m1 hiradot néztünk :D Technika órán ragasztottunk hajtogattunk értelmetlen volt. XD
48.
48.
kanos005
Hm haza jön a gyerek: apa ma kaptam 10 head shotot bf3-ban :I de ne parázz megnyertem egy versenyt az nfs-be így tuti nem bukok :D
47.
47.
randall13
#46: Hát nem tudom, hogy te merrefelé tanultál, de nekem teljesen más volt :D Olyanról hogy tánc meg filozófia, nem is hallottam, társadalom ismeretet meg fél év alatt letettük, aztán törit tanultunk azon is. Technikán ha polcot nem is fúrtunk, de rengeteg más dolgot igen, bár ácsok nem lettünk, de rengeteg alap dolgot megtanultunk.
Általános iskolás tanárokkal meg állandóan találkozom az utcán, néha még délelőtt is. Napi 4-5 óráért meg ne kapjanak már annyit, amennyit egy átlagos munkás 8-10-ért. Lehet hogy én általánosítok, de az is lehet, hogy csak te tapasztaltál egy szélsőséges esetet :)
46.
46.
Quent1n
#44: A kresz teljesen esetleges, hol tanították hol nem, nálunk szó sem esett róla. Technika órán hajtogattunk.... A kresznek az egész országban különállóan kötelező tárgynak kéne lennie már legalább 10-15 éve. Nem tánc és dráma meg társadalomismeret meg ilyen fasz órák (pl. FILOZÓFIA!!!) kellettek volna, hanem kresz, pénzügyi és gazdasági alapismeretek, lányoknak háztartástan fiúknak meg olyan technika óra ahol megtanulnak fölfúrni egy polcot.

A tanári bérről annyit, hogy aki tanárnak megy és elkezdi a tanulmányait pontosan tudja mennyit fog keresni. Nem azt mondom, hogy nem keresnek botrányosan szarul, de ez is egy olyan hivatás ami többről szól mint a pénz. Pár ismerősöm csak azért tanul általános iskolai tanárnak mert könnyűnek érzik... Tökéletesen egyetértek egy diáknak arra lenne szüksége, hogy valami iránt érdeklődjön és erre a mostani rendszer nem igazán alkalmas. Én se tudtam mihez kezdjek magammal sokáig, mert az iskola semmilyen segítséget lehetőséget nem adott ebben.

randall13: Barátnőm anyukája általános iskolai tanár és minden nap 4-5re jár haza a sok hülye plusz dolog miatt amit meg kell csinálnia bent. Szóval azért általánosítani nem szabad. :) És ne aggódj lesz ki tanítson, ahogy csökkenni fog drasztikusan a tanárok száma, egyből nőni fog a fizetésük, és a tanítóképzőkbe ezután is fognak járni. :) Havi 60-70 -et én semmilyen embernek nem adnék aki részt vesz az oktatásban annál még diploma nélkül is bőven többet érdemelnek.
45.
45.
randall13
#44: Most hogy így mondod, technikán mi is tanultunk kreszt. Szakfelügyelet kell ide semmi több, mert a tanárok jó része ugyanolyan hülye, mint pár diák.
A tanári bér, hát... Senki se lepődjön meg, ha 5 év múlva nem lesz ki tanítson. 90-100 ezerért én sem pofáznék napi 8-9 órát, pláne ha gyökereknek kell, ráadásul a szabadidőm is a dolgozatok javításával menne el (o.O) Általános iskolás tanároknak meg diplomájuk sincs (legalábbis nincs előírva), és még délre haza is érnek. Na én nekik adnék inkább havi 60-70-et :D
44.
44.
Gt17
#26: Nem az ilyen hozzállás miatt tartunk ott ahol,hanem azért mert b*sznak tanulni egyesek és az oktatási színvonal is egyenlő a 0 val,mert alacsony a tanári bér stb stb.Egy diáknak arra lenne szüksége,hogy valami iránt érdeklődjön,kötelezze el magát egy szakma,vagy egy jó diploma mellett és nem játékkal fogja azt tenni.Ha valamt akar,azt az ember megtanulja,de nem játékból...Esetleg info karon tényleg lenne értelme.Az,hogy a kresz legyen kötelező tantárgy,hát az volt nálunk,mikor én 5.be jártam technika órán tanultuk.Most nemtudom,hogy tanítják e...
42.
42.
Quent1n
#38: Én úgy gondoltam, hogy ilyesmit is be lehetne vonni az oktatásba. Nem kell fél évig tolni, vagy mittudomén hetente 4 orába, akár 1-1 alkalom is elég. :) Meg nem kell kötelezővé tenni lehetne háztartástan, barkácsóra stb. van miből válogatni. :) Egyébként alsósoknak Portal helyett simán lehetne legozás, de nem kötetlen hanem egyszerű feladatokkal.


Neo1989: Érettségi az amúgyis nevetséges :D Szerintem sokunknak van vicces sztorija onnan :D
41.
41.
Uhu123
39.
39.
Neo1989
Fuuuuuuuu nem tom így mi lenne értségin a bizottság előtt mikor megkérdeznék h mit csináltatok eddig gyerekek ?
Mire a válasz : Végig Portaloztuk az elmúlt másfél-két évet" Portaloztunk reggel éjjel meg este . Teljesen világos volt, hogy amit tanulunk, az nem az értségi anyaga :D Remélem értitek a poént XD
38.
38.
randall13
#26: Tény hogy szar az oktatás, de valóban csak ez az egyetlen és legjobban járható út? Kétlem. Egy játékportálon egyértelmű, hogy mindenkinek tetszik az ötlet, de többségben vannak Magyarországon azok, akik szarnak bele a játékokba, max fél órát játszanak facebookon. Nem mindenki élvezi a játékokat, ezt el kell fogadni, sok ismerősömnek például kikészíti a szemét és/vagy megszédül a 3D-től. Az USA az más világ, azon sem lepődnék meg, ha 3 év múlva a Call of Duty érettségi tantárgy lenne. De azért ha lehet, legalább mi maradjunk a földön és kacsintgassunk a ténylegesen hasznos megoldások felé, mert ez maximum általános iskolában férne el, ott is nehezen a még kialakulóban lévő látás károsítása miatt.
37.
37.
Quent1n
#10: Beszélni kell József Attiláról mert történelem ez tény. De hogy A-tól Z-ig bemagolni az életútját hát annak sok értelme nincs. Hogy mitől leszünk nemesebbek? Szerintem attól ahogy élünk és nem attól amit olvasunk vagy amiről beszélünk. A tetteinktől.

Az hogy te utálsz minden netes TVs baromságot a te dolgod, szerintem hiba elutasítani ezeket, mert adnak azért, csak szelektálni kell megtanulni.
36.
36.
Cooper911
#29: Azt majd anger management órán fogják alkalmazni :D
35.
35.
Cooper911
#22: Igen, de csak tanórán használhatod :D
34.
34.
Cooper911
#10: Az "amcsik hülyék" megállapitás kb olyan megállapitás, mint az hogy magyarország fővárosa Bukarest. Ha kint élnél köztük látnád, hogy kb ugyanannyi szálaékuk hülye mint nekünk magyaroknak. Vagy a nemzetek többségének.
József Attila skizofrén volt. Ha megérted egy skizofrén verseit akkor nemesebb leszel? Te ezt el is hiszed?
Verne sok látnokzsáját szivott és kicsit elszállt, de legalább jól leirta a látomásait aminek egy része meg is valósult. Abban egyetértek, hogy a szülőknek néha fel kéne olvasniuk egy egy Verne művet, Robinson Crusoe-t meg ilyesmiket.
32.
32.
Extol
#10: Gondolom az ilyen nemes ember mint te még kufircolás közben is Verne Gyulára és József Attila nehézkes életútjára gondol.
31.
31.
Extol
Én végignyomtam Portal 1-2-őt de nem nekem való, leszámítva a néhány vicces és akciósabb részeket tiszta dögunalom volt az egész, tudtam hogy logikai játék de hogy ennyire monoton azt nem hittem volna, amekkora felhajtás volt körülötte. Inkább egy új Half Life kellett volna.
Amúgy hadd tanítsák pálya design-re a gyerekeket, az jó lehet, feltéve ha hasonló körökben akarnak majd mozogni, amúgy nem sok értelme van.
29.
29.
shooter1234
Én portal helyett postal -t olvastam elsőre, mondtam is magamban hogy wtf!?
28.
28.
Quent1n
#27: :D Akinek SP1-es Win XP-je van az meg is érdemli :D
27.
27.
rics92
Azért nem semmi, hogy a steames felhasználók 1%-a nem lesz képes játszani a megszokott keretek között. Nem lennék a helyükben...
26.
26.
Quent1n
#20: Pl a Tetris szerintem nagyon jó kis fejlesztő játék. Amellett, hogy segíti a színek és formák gyors és pontos megkülönböztetést, gyors döntéshozatalra sarkall, és előre is kell gondolkozni ha látod milyen forma fog jönni. Jó persze nyilván nem kell egy tantárgyat köré építeni :D de más hasonló játékokat be lehet vonni az oktatásba szerintem.

szcsaba1994: Csak iskolába lenne használható legálisan nyilván. :)

Gt17: De mire van szüksége akkor egy diáknak? Arra, hogy vaktérképen megmondja, hogy hol van a Mississippi folyó? Arra, hogy beseggelje a Walesi bárdokat? Igen is szükség lenne ilyesmire is csak nálunk nem mernek és nem is akarnak normálisan hozzányúlni az oktatáshoz. Nyilván nem főiskoláról van szó de pl. egy info karon még akár lehetne használni. :) Nem bántásképp és főleg nem a személyed ellen de pont az ilyen hozzáállás miatt "Mi szükség van erre" "Fölösleges" tart itt az oktatási rendszerünk ahol. Már 5 de inkább 10 éve kötelező tárgynak kéne lennie a KRESZnek minden iskolában felső tagozatban, de azzal is ugy vannak mi szükség van erre... :S
23.
23.
Gt17
úgy felesleges ahogy van.Talán alsó osztályba lenne érdemes bevezetni,ahol még lenne értelme....Egy diáknak nincs ere szükségi főleg középiskolába,foglalkozzon csak az érettségi tantárgyaival,nem kell neki még + a tanulás helyett és még azon kívül is kockulnia,persze majd egy tízenéves egy pl info órán ezt tanulsnák veszi,hadjuk már....Főiskolán pedig ismét csak nem látom értelmét....És ez nem csak Magyarországra mondom ,külfödre is igaz.
22.
22.
szcsaba1994
Nekem csak 1 kérdésem van ehhez:
Ha a szüleim tanárok akkor ők ingyen megkaphatják a játékot és én elvileg játszhatnék vele?
20.
20.
sleki666
#12: Viccet félretéve, tényleg így van. Nem szabadna túlzásba vinni, de vannak játékok, amikben vannak olyan részek, amikkel, ha mást nem, de a gyerek érdeklődését fel lehet kelteni egy-egy téma iránt.

18.
18.
Quent1n
#13: Jah csak iskolán kívül szarik erre mindenki. :/ Mert mindenki halálosan fáradt. Túrázni? Én szeretek de nézz szét a mostani fiatalok körében. Kiröhögnek :D Amit írsz az jó csak ez már egy más dolog erre a szülőknek kéne ránevelni a gyerkőcöket, mert magától senki nem fogja megszeretni a munkát meg a túrázást, de legalábbis nem egykönnyen. És ehhez hozzátartozna az is, hogy a tananyagból ki kéne vágni rengeteg száraz részt amiknek a helyét gyakorlati/hasznos tudásnak adni ami érdekli is a gyerekeket, hogy ne agyilag kifacsarva menjenek haza úgy, hogy azt sem tudják minek ültek bent az iskolába egész nap. És ez baj.

Ma már sok gyerek is olyan mint a felnőttek akik egész nap dolgoznak. Fáradtnak érzik magukat kedvetlennek és sokuknak a TV meg a játék jelenti a kikapcsolódást mert egyszerűen nincs máshoz kedvük. Ennek pedig okai vannak, mert nem maguktól ilyenek. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...