Nem tenne jót a Final Fantasy VII remake

A Square Enix szerint jelen pillanatban többet ártana a Final Fantasy sorozatnak a Final Fantasy VII felújított változata, mint használna. A japán kiadó-fejlesztőcég egészen addig nem akarja újra elővenni a klasszikus epizódot, míg nem rukkolnak elő egy olyan résszel, ami lepipálja azt.

A Square Enix vezérigazgatója, Yoichi Wada szerint a cég egyelőre nem akar Final Fantasy VII remake-et, mert az többet ártana a sorozatnak, mint használna. Annak idején a PS3-ra ütött össze a csapat egy Final Fantasy VII tematikájú techdemót - a rajongók azóta követelik, hogy a Square csinálja meg a klasszikus epizód felújított változatát.

Wada a befektetőknek árulta el, hogy a remake-kel egészen addig várni fognak, amíg nem sikerül olyan játékot tető alá hozniuk, ami minőségben és eladásokban ráver a PlayStationre 1997-ben megjelent részre - a Final Fantasy XIII és a Final Fantasy XIV után bele sem merünk gondolni, hogy ez meddig tarthat.

A játékból tízmillió példányt adtak el a megjelenése óta, ma már letölthető a PlayStation Networkről is, sőt a pletykák szerint egy steames debüt is kilátásban van. Érdekesség, hogy bár ez a legnépszerűbb epizód, a nyereségességet tekintve mégsem ez a játék, hanem a Final Fantasy XI uralkodik a Square-nél - ez azt jelenti, hogy a költségek és az árbevétel aránya alapján az MMORPG térült meg legjobban a cég számára. Csoda, hogy öt év után is jön hozzá új kiegészítő?

14 komment - szólj hozzá!