A Valve bejelentette a Source Filmmaker-t

Szeretnél igazán durva animációs filmeket készíteni, hasonlóan a Team Fortress 2 ütős karaktervideóihoz? A Valve mindenki számára elérhetővé teszi azt a programot, amivel bárki hasonló kaliberű kedvcsinálókat készíthet. A Source Filmmaker-t még idén magunkévá tehetjük.

A Valve elérhetővé teszi a Source Filmmaker nevű programot, amivel az összes eddigi Team Fortress 2 karakterbemutatót készítette a stúdió. Ezzel az eszközzel bárki készíthet hasonlóan ütős animációkat, machinimákat, aminek a PC-s játékosok vélhetőleg igen örülnek majd.

"A Source Filmmakerrel az volt a cél, hogy kiterjesszük a történetmesélést. A program lehetővé tette számunkra, hogy hatékonyabban készítsünk számítógépes animációs filmeket nagyobb kreativitással" - mondta Bay Raitt, a Valve designere.

Az elmúlt öt évben a cég csaknem ötven filmet készített az SFM-mel, amit hamarosan a rajongók is kezeikbe vehetnek és az elkészült műveiket megoszthatják a közösséggel - legyen szó akár a Team Fortress 2-ről, vagy bármely Source SDK-val létrehozott modról.

A Source Filmmaker jelenleg zárt betateszt-fázisban leledzik, ám az idei év folyamán mindenki számára elérhető lesz.

26 komment - szólj hozzá!