Gyakorlatilag bezárt a Prototype fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Activision tulajdonában álló Radical Entertainmentet kiherélték. Olyan címeket kaptunk a stúdiótól, mint a Prototype két része, a The Simpsons: Hit & Run és a Scarface, ám a tulajdonosi döntés következtében a srácok többé nem készítenek játékot. A PC-s Prototype 2 nincs veszélyben.

Kezdődött minden a Radical vezető audio direktorának Twitter-bejegyzésével, mely pontosan így hangzik: "RIP Radical Entertainment 1991-2012"

A csapat 1991-ben alakult független fejlesztőként, s olyan kiadókkal dolgozott együtt, mint a Microsoft és a THQ. A Vivendi Games 2005-ben vásárolta fel őket, mely később Activison Blizzardként tetszelgett.

Az Activison nyilatkozata alapján jelentősen csökkentették a csapat létszámát: a megmaradt tagok csupán támogató szerepet töltenek be a kiadónál (a meglévő projektekbe segítenek be), ám a Radical többé nem fejleszt önálló címet. Bár felmerült az eladás lehetősége, végül - közös megegyezéssel - a létszámleépítés mellett döntöttek. A csapat Facebook-oldalán is megerősítették a híreszteléseket, s egyben azt is, hogy a Prototype 2 PC-s verzióját nem érinti a leépítés: a tervek szerint, július 24-én a boltokba kerülhet.

Megköszönték a hűséges rajongók támogatását és úriasan távoztak. Isten veled Radical Entertainment!

43.
43.
laktaz
Egyszerűen nem hiszem el, hogy a cod-féle "játékokat" jobban veszik, mint ezt. Már az előző része is igazán szórakoztató volt, nem úgy mint a legutóbbi cod és barátai.
Itt azért még látszik némi kreativitás, ötletek, nem csak mész lineárisan egy úton, adott irányba és lősz össze-vissza.. Hát ez... Fura.
42.
42.
SCR3AMN00B
#41: Itt -ott megértem az üzletüket annyira engem nem érint nem vagyok nagy Activison-játék fan:D
Persze megvannak a COD ok, meg ott a DICE is. Na nekik fizetek rendesen-.-"
41.
41.
kopic
#40: Pedig megérdemelnék! Mert amit művelnek az gusztustalan!
40.
40.
SCR3AMN00B
#39: Hát kell nekik a pénz, nem akarnak a többi fejlesztő sorsára jutni: Bungie stb.
39.
39.
kopic
#36: Én is azt hittem! Amúgy meg egy rohad, köcsög pénzéhes kiadó az activision! Nemrég jelent meg a PR2-ő, és már egyből elküldtek mindenkit a fejlesztőktől! Hogy lehet egy kiadó ilyen nyomorult szarházi ?!
38.
38.
BrendOoN
#37: Na ma is tanultam valamit. :)
37.
37.
KENKILL
#36: Öhm... lol? Az hogy valami aranylemezre kerül, azt jelenti hogy lezárult a fejlesztés időszaka, és elkészült a végleges, később kiadandó verzió. Vagyis előbb-utóbb minden játék aranylemezre kerül. Csak ezt a többség nem jelenti be, csak a legnagyobb, leginkább várt neveknél szokás. Vagy valami másra gondoltál? :D Amúgy tényleg nem volt rossz a Saboteur, de azért erősen rétegjáték volt az is.
36.
36.
BrendOoN
Azt hittem hogy a Call of Duty után a Prototype az Activision legnagyobb neve. ..

Sajnálom őket! Ez kicsit a Pandemic Studios-ra emlékeztet. Megjelent a The Saboteur, majd nemsokkal utána bezártak. Pedig az sem volt olyan rossz játék, végül is aranylemezre került...
35.
35.
goblinfing
Simpson hit and run gyerek korom egyik legjobb játéka volt már amit toltam pcén mert időm nagy részét kint töltöttem a szabadba
33.
33.
SCR3AMN00B
#32: Ohh bocsánat, azt hittem akkor jön ki mint a konzolos verzió -._.- mostanában divat később kiadni a PC-s verziókat?
32.
32.
The Lone Drow
#30: Július 24.-én fog kijönni :)
30.
30.
SCR3AMN00B
#29: Már rég kijött PC-re:D
29.
29.
KENKILL
Szerintem azért kár érte. A Prototype anno nagy kedvencem volt, bár a másodikat még nem próbáltam, majd ha kijön PC-re. Minden esetre kétlem hogy azzal nagyon mellé tudnának lőni. RIP Radical.
28.
28.
KeXxX
ár csökkentésről miért nem beszélnek? a prototype 2 nem ér meg 12000ft-ot. sőt az első része se ér meg 6 ezret. de azt sikerült beszereznem 2990ft-ért. nálam ennyit ér ez a játék. az ilyen szarokat képesek 12000ft-ért meghirdetni, miközben egy battlefield 3-on vagy egy uncharted 3-on 3-4 éven keresztül dolgoznak, és ugyan azért az áron megkapod őket. sőt, 3-4 hónap alatt csökken is az áruk 2-3 ezerrel.
27.
27.
DON GONDOCS
Nem ők az utolsó tehetséges? studió ami megszűnik jön majd helyette másik. Ugyan próbálkoztak, egész jó játékokat tettek le az asztalra, de kész ennyi volt.
25.
25.
Berencsit
A Prototype 1.-része egész jó volt... A 2. részét, majd csak Pc-n fogom nyomatni.

RIP.
24.
24.
Extol
No, megvolt a napi dráma. Remélem érkezik valami jó hír is.
22.
22.
momo89
A prototype 1 nagzon jó kis játék volt változatos küldetésekkel.A folytatásában pedig képesek voltak kemény 2 féle küldetést belezsúfolni.Az egyik hogy csomagokat kaparintsunk meg a katonaság elől,a másik meg,hogy valaki borébe bújva bejussunk egy épületbe és bedurvuljunk.Igaz hogy nem játszottam végig,de 5 óra játék után biztos vagyok benne hogy a végéig ugyanez menne.Folyton vártam,hogy jöjjön már vmi királyság erre a pofámba nyomnak vmi egyhelben állva csapkodó szörnyet hogy lőjek bele párat rpg-vel.Hát mi ez kérem szépen.SZÉGYEN
20.
20.
Cuppak
#19 tudom hogy valami Diablo fan lefog hurrogni, elég nagy D1-D2 fan vagyok de 3 szerintem ... volt
19.
19.
Cuppak
# 14 Hát azért Codot, Diablo 3... stb-t nagyon veszik, pedig mind2 elég ... lett
16.
16.
Cuppak
nekem nem jött be a játék, de sajnálom őket
11.
11.
SCR3AMN00B
Kár.. azért megveszem nemsokára a Prototype-2t. Bár ki tudja lehet felkarolják őket mint a Halo-t. :D
5.
5.
Én csak a PC-s prototypeot tudom megítélni ( konzolosok általában véve sokkal pozitívabban nyilatkoznak ) de az kifejezetten rossz játék volt. Annyira, hogy amiket a második részből láttam együtt elérjék azt, hogy ne is érdekeljen. Sajnálni sajnálom őket, de nem vagyok meglepve...
2.
2.
kopic
#1: Nagyon remélem hogy akkor más fejlesztő csapat elkészíti a Prototype 3-at. Van erre esély ???
1.
1.
kopic
Nah ez a nap is jól kezdődik.:(:(:(:(:( Isten veled Radical Entertainment:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...