Búcsút int Európának a Sega

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 29.
  • Biznisz
Link másolása
Nem megy túl jól manapság a Segának, a spórolás pedig ott kezdődik, hogy minden irodát bezárunk, amire nincs égető szükség. A kiadó bejelentette, hogy az Egyesült Királyságbeli képviseleten kívül a teljes európai részlegét leépíti, a terjesztést ezután külsős cégekre bízza.

Világszintű átszervezések zajlanak a Segánál, miután a kiadó 86 millió dolláros veszteséget könyvelt el a legutóbbi pénzügyi évben. Az év elején az Egyesült Államokbeli részlegnél tett rendet a vállalat, most pedig Európa és Ausztrália következik.

A változások pedig drasztikusabbak, mint gondoltuk volna, a cég ugyanis minden európai és ausztráliai irodáját bezárja, egyedül az Egyesült Királyságban hagy képviseletet, hogy onnan igazgassa az európai terjesztést. Innentől kezdve az érintett régiókban külsős cégek foglalkoznak a kiadói teendőkkel, az öreg kontinensen túlnyomórészt a Koch Media, a Benelux államokban pedig a Level03 Distribution tölti be ezt a szerepet. Ausztráliában egy friss csapat, a Five Star Games kapja meg a lehetőséget, igaz, ennek alapítója az ausztrál Sega egykori igazgatója, tehát a tapasztalat mindenképpen megvan.

A Sega átszervezések kapcsán kiadott nyilatkozatából kiderül: a cég biztos benne, hogy a szép jövő immár biztosítva van. Meglátjuk.

19.
19.
p3ti
Binary Domain nem volt rossz , vhogy hiányzik a Sega játékokból az "extra" . Pedig tényleg csinálják a játékokat , mert akarnak . Condemned 3nak nagyon tudnék örülni :) Az egy jó kis horror játék volt , nagyon szerettem
17.
17.
robogo98
Nem volt nekik mostanában egy normális játékuk sem
16.
16.
robogo98
Nem volt nekik mostanában egy normális játékuk sem
15.
15.
hedzsooo
#5: Na ja, röhejesek az ilyen kijelentések...
14.
14.
hedzsooo
#7: Aliens: Colonial Marines

Jó lesz. :)
13.
13.
SWBF2
#10: Azt hogy nem lesznek, azt senki, de mivel már valaki rákérdezett, mi lesz a TW jövőjével, így jobbnak láttam beírni, hogy ezek biztonságban vannak.
11.
11.
Rabit Wars
Amíg retkes konzol átiratokat csinál pc-re és azt is szarúl, élsimítás egy játékukban sincsen ami működne is addig c..... munkáért nem jár pénz egy olyan játékuk sem volt nagyon ami mély nyomott hagyott volna az emberekben tehát zárjon csak be ha nem csinál minőségi munkát!
10.
10.
fojesz
#9: Ki mondta, hogy nem lesznek?
9.
9.
SWBF2
A Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager, Aliens sorozatok maradnak. Az aggódóknak, mert ez lemaradt a cikkből.
8.
8.
Split
Sonicra és Virta Fighterre nem lehet már alapozni egy céget. Az új IP-k hiánya miatt van baj a SEGA háza táján. Tudom van ilyen, hogy Binary Domain meg Total War sorozat de ez még mindig kevés. Hozzák itt a jobbnál jobb (tessék kihallani az iróniát a hangomból) film-átiratokat, meg az olyan bejáratott neveket, mint az Alien. Kevés. Kedves SEGA, amennyire szerettelek téged régen, most kb. annyira nem. Miért? Mert nem tudsz lépést tartani a korral.
7.
7.
BrendOoN
Hát azt hiszem a Segának hinnie kell benne, hogy az új Alien játékuk( sajnálom hirtelen nem ugrik be a neve ) nagy siker lesz...

Sega címekről annyira nem tudok beszélni... Számomra kettő ismerős játékuk van: Aliens vs Predator és Football Manager.

Off: Az FM2012-ben a Taranto nevű olasz negyedosztályú csapattal vagyok, és most jutottam fel velük a Serie A-ba. A 11-be beletettem az NB3-mat, majd az Egerrel feljutottam az NB1-be, amit végül megnyertem. Később a BL-be is bejutottam, csak megjelent a 12 és inkább már azzal játszottam... :) ON
6.
6.
kirschakos
Vajon így mi lesz a Creative Assembly és a Rome 2 - már ha tényleg készül - sorsa? :S
5.
5.
g.man580
"...a cég biztos benne, hogy a szép jövő immár biztosítva van."
Főleg azok számára akiket lapátra tesznek a bezárások miatt!
4.
4.
LtGlove
#2: A Shogunt nem tekintem SEGA játéknak.
3.
3.
DON GONDOCS
Majd egy Vasember 3 fellendíti a céget :D
2.
2.
LtGlove
Nem igazán tudnék jó Segás címet mondani a SEGA Rally Championship óta.
1.
1.
daenath
Erre a "szep jovo immar biztositva van" nem innek merget, a Sega evek ota melyrepules szindromaban szenved, sajna :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...