Menteni próbálja magát a THQ

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 3.
  • Biznisz
Link másolása
A THQ részvényegyesítést tervez, reményei szerint így el tudja majd kerülni, hogy kivezessék az egyébként régóta értéktelen papírjait a tőzsdéről. Nem úgy tűnik egyelőre, hogy a kiadó pénzügyi problémái megoldódnának, noha az elmúlt hónapokban nagy változásokon esett át a vállalat.

A NASDAQ januárban figyelmeztette a THQ-t, hogy amennyiben a cég részvényeinek ára nem éri el tartósan (legalább tíz egymást követő napon) a minimális, 1 dolláros értékhatárt, a papírokat nem fogják többé a tőzsdén jegyezni. A THQ régóta pénzügyi problémákkal küzd, jelenleg egy részvénye 58 centet ér.

Hiába minden átszervezés, leépítés, üzletelés és vezetőváltás, a THQ-nak nem sikerült feljebb tornásznia a részvényárakat, ezért most 10:1 arányú részvényegyesítést tervez, amitől azt reméli, hogy sikerül megütnie a minimális értékhatárt. A helyzet érdekessége, hogy ez még nem feltétlenül menti meg a THQ-t a tőzsde kényszerű elhagyásától, ugyanis egyáltalán nincs garancia, hogy a befektetők ezután rákapnak majd a cég papírjaira.

22.
22.
Necreon
#7: Pláne hogy a THQ kiadó és nem fejlesztő mint a Rockstar, de látom képben vagy.
21.
21.
BryceHUN
#18: Köszöntelek a modern játékiparban.
20.
20.
BryceHUN
#16: Fix hogy az agyam miatt untam.
19.
19.
p3ti
#4: Metro , darksider, saintsrow , red faction sztem ezekkel a címekkel bőven meg érdemlik hogy életbe maradjon a THQ . Szeretem a céget , és támogatom azzal hogy megveszem a gammáikat eredetiben
18.
18.
dante92
Az a szomorú, hogy a jó fejlesztő csapatokat, akik jó, játszható játékokat készítenek azok húzzák a rövidebbet és az olyan szutyok cégek, akik szart adnak ki (lásd. Men in Black: Alien Crysis vagy mi a vihar), az meg simán megússza. Pedig a MiB hót fos, kutya se fogja megvenni...
17.
17.
Cuppak
#7 engem pl rockstar hidegen hagy, egyik játékuk se jön be
16.
16.
shatterhand
#12: space marine max az agyadnak volt közepes:)
15.
15.
BrendOoN
Vannak jó játékaik. Ott van pl a METRO, a Saint Row, a Darksiders, a Company of Heroes... És még a WWE játékaikat nem is említettem... Nagyon nem örülnék neki ha csődbe mennének...
14.
14.
Hardy
WWE játékok is szoktak egy kis summát hozni azért évről-évre, bár rengeteg szar bug van benne, meg egy csomó ötlet nincs kivitelezve, de attól függetlenül jó játék.
13.
13.
Skyer
Adják ki a Darksiders 2-t, aztán nem fog a további sorsuk túlzottan izgatni...
12.
12.
BryceHUN
#10: Red Faction: Armageddon: Közepes
Space Marine: Közepes
Dawn of War széria: Jó
Company of Heroes: Jó
Darksiders: Érdekes sztori + ilyen játék ritkán jön PC-re.

Azért nem "egytől egyik jó gammák".
11.
11.
shifteeh
Be ne merjenek csődölni, mielőtt kiadják a company of heroes 2-t, mert hülyét kapok!!!
10.
10.
#4: Nekem nem volt átlagos a Red Faction: Armageddon, se a Space Marine, se a Dawn of War széria, se a Company of Heroes, se a Darksiders. Egytől egyik jó gammák, de neked biztosan elég ha megmarad az aktuális COD, mert csak a hype miatt veszed a címeket, lúzer.
9.
9.
wardprod
Na mert aztán egy COD pl nem átlagos igaz??? Csak sajnálni tudlak benneteket az ilyen hsz-ek miatt komolyan. Ha nincs új IP, akkor azért rinyáltok, ha meg valaki próbálkozik, és ad is ki egyedi, vagy olyasfajta játékot, az meg középszerű/átlagos/nem kell??? Csak legyen meg az évi fifa/cod/stb adag és minden okés igaz?
7.
7.
Dragonborn
Ha becsődöl hat becsődöl nem igazán érdekel
nem egy Rockstar szintü csapat
6.
6.
shatterhand
#4: Saints row rohadtul nem átlagos, de még a Space Marine-nal sincs gond. Átlag fölöttiek.
5.
5.
Cuppak
#4 Nekem Saints row nagyon bejött, talán év egyik legjobb játéka volt számomra, Metro hidegen hagy, nem jött be :/, Company of Heroes-be bízok! :D
4.
4.
JcGross
Régen még azt mondtam volna, szegény THQ, de most már azt mondom rohadtul nemérdekel mert az összes játékuk legjobb esetben is átlagos.
3.
3.
KeXxX
nemsokára kiadják a játékaikat, remélem attól fellendül a cég.
2.
2.
Split
Későn kaptak észbe a srácok, amit így utólag nagyon sajnálok. Megnézném a maradék két lovas történetét is egy-egy játékban, valamint a METRO sem egy rossz brand. Jobbulást fiúk! :)
1.
1.
DON GONDOCS
Mértpont a thq szív, pedig ugyan jó játékaik vannak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...