Hírek az NFS és a God of War filmekről

Két, videojátékos vonatkozású fülest kaptunk Hollywoodból. Az első hírmorzsa a Need for Speed mozival kapcsolatos, amelyről már pontosan tudjuk, hogy mikor kerül a filmszínházakba. A másik kiszemelt a God of War film, melynek forgatókönyvébe a Fűrész készítői nyúlnak bele.

A Deadline magazin értesülései szerint a Disney és a Dreamworks kitűzte a Need for Speed mozi dátumát. Ezek szerint az őrült autós akcióval és nagy mellekkel dúsított eposzra 2014. február 7-én ülhetünk be. A hazai premierről persze nincs hír. Az adaptációt Scott Waugh rendezi, akinek legutóbb az Act of Valor nevezetű háborús filmet köszönhettük.

Az alkotás teljesen megütötte a mércét, leszámítva azt az apróságot, hogy csöpögött a jenki giccstől. A stáblistán találjuk John Gatins nevét, aki a Vasököl című Hugh Jackman filmmel öregbítette a popcornmozik műfaját.

A régóta tetszhalott fázisban leledző God of War-film is hallatott magáról. A The Hollywood Reporter azt állítja, hogy a gyártó Universal felkérte a Fűrész-filmekről elhíresült Patrick Meltont és Marcus Dunstant, hogy dolgozza át az adaptációt. Kratos szélesvásznú kalandja már régóta a fiók mélyén hever, reméljük a horror műfajában jártas alkotók nem lőnek bakot.

A korábbi ötletgazda, David Self ezentúl csak a produceri székben ül. A 2005 óta talonban heverő God of War filmet az első tervek alapján Brett Ratner dirigálta volna és forgatókönyvből kiszivárgott részletek alapján vajmi kevés köze lett volna a Sony videojátékához. Reméljük, hogy az új stábtagok már konyítanak valamit a témához. 

30 komment - szólj hozzá!