A Windows 8 egy katasztrófa Gabe Newell szerint

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Valve atyja nem zárta a szívébe az új Windows platformot - ez az egyik ok arra, hogy a Steam elérhető lesz a Linux felhasználói számára is. Szerinte a PC-s játékokat pofátlanul visszatartják a nyílt forráskódú rendszerek előtt. Sok éves dilemma ez, lehet, hogy a jövőben változás lesz?

Gabe Newell részt vett a Casual Connect nevű rendezvényen, ahol a hallgatóknak elmondta: sokan nem veszik észre, hogy a fogyasztói szemmel válogathatunk más operációs rendszerek között, ám a legtöbben egy játékos szemével mérlegelnek, majd döntenek a Windows mellett. A nagy probléma az, hogy a játékok hiánya visszafogja a Linuxot. A Valve stratégiája az, hogy lehetőleg mind a 2500 steames játékot elérhetővé tegyék a nyílt forráskódú operációs rendszeren is.

Newell egyáltalán nem vágyik a Windows 8-ra, mert szerinte számos elsőrangú PC-s hardvergyártó emiatt kivonulna a piacról.

"Úgy gondolom a Windows 8 egy katasztrófa mindenki számára a PC-s berkekben. Azt hiszem el fogunk veszíteni jónéhány elsőrangú PC-gyártót, ami rengeteg embert kényelmetlenül érintene. Ha ez megtörténik, jó, hogy lesz egy alternatíva." - tette hozzá Newell.

Az innováció legfontosabb alapvetése az, hogy elmozduljunk a zárt platformoktól egy nyitottabb platform felé. A Valve ma nem létezne PC nélkül. Ugyan ez érvényes az Epic-re, a Zyngára és a Google-ra is. Senki nem létezne e platform nyitottsága nélkül. A Valve fejese élesen bírálta a Windows 8-at, mert szerinte a redmondiak hasznot szeretnének húzni mindabból, aminek köze van a PC-hez, vagy az internethez.

Kedves Gabe, szép volt és okos is a mondandód, de mikor jön már a HL2: Episode 3? Ja bocs, ez nagyon erőltetett volt.

141.
141.
bocsi kicsi a kezemnek ez a szajbatett netbook es mellekalapalok soxor :D
140.
140.
A win 7eset en is gyulolom mert a atsk managerben 1,2 gigat fogklal egy teljesen feltuningolt xphez kepest ami 400-500 mega !!!!!!!!!!!!!!!
Semmi olyat nem tud ami indokolna.
Nem szebb nem jobb csak nagyobb.
En vartam valaami fasza 3d feluleletet fasza 3ds desktoppla lofasz sincs.
Nem lehet tudni mi egy indito ikon es mi egy mar futo task.
Lehet at lehet allitgatni, de nem volt idegrendszerem tokolni vele inkabb felulcsaptam egy xp-vel legutobb is.
Ja hogy hulyebarat. Ok, de nekem az nem eri meg azt a 6-800 mega kulonbseget.
138.
138.
Gabe Newell egy katasztrofa.
Nem eleg egy rakas konzol platfrom meg a mac meg a pc-t is szet akarjak szedni.
Uj platformot akartak meg par honappal ezelelott.
Nagy igy lesznek majd lofasz pc eladasok.
Valami ablakra valami meg pingvinre jon ki majd.
Meg a steames szarukra.
Szerintem meg kene vagy 18 fele oprendszer meg vagy 30-40 fele konzol.
Sot minden jatekhoz uj platform.
135.
135.
csoki0619
#130: "Az vagy, persze(felkiáltójel).Hawaii-n NAGY H!...gyerekekkel osztozkodni(VESSZŐ) és nem olyan...-Traktoros nagy T!Addig(nagy A) psszt(VESSZŐ) és hozd be...
Ha már kötözködünk!MELLESLEG, ha már te annyira idős vagy, akkor több eszed is lehetne, és nem beszélnél ilyen alpári stílusban emberekkel(életkortól függetlenül)!!!Csak gratulálni tudok!Ő legalább sértegetések nélkül szólt hozzá a témához!
131.
131.
daenath
Ahhhhh, uraim es holgyeim, az itt elhangzot dolgok kb. annyit ernek mint halot p.inan porcukor, pro es kontra, vannak akik M$ "csontig benyalok" es van a normalisabja aki "le se sz@rom mivel jon, jo a regi" Traktoros meg nyomja a marketinget, mivel ott dolgozik, ez a dolga, reklamozuk a sz@rt is ha mar M$ vedjegy alatt jon ki :D
Melesleg, ha minden jatekgyarto Linux kompatibilis jatekot nyomna (nem csak ablakost), az M$ feldughatna a Win OP-t maganak, de ez csak szubiektiv velemeny.
130.
130.
NoRush
#100: Az vagy, persze :') Ennyi erővel én hawaii-n keresek órabérben 2000€-t azért, mert bámulom a hullámokat. Egy Microsoft rendszermérnök nem fog itt gyerekekkel osztozkodni és nem olyan geciszopó nevet ad magának, hogy traktoros Jóska :D Mellesleg, egy rendszermérnök már igazán ismerheti az ékezeteket, sőt... zavarja, ha nem használhatja. Ennyit rólad, picinyem. Először villants valamit az életkoroddal, aztán majd ha elértél egy határt, hümm... nálad elég a 20 is, szólj.. addig psszt és hozd be a lemaradásod a nyári szünet alatt, mondjuk helyesírásból!
127.
127.
bema695
Az egyetlen ok, hogy grub-al rajta van a win 7 is a gépen az ubuntu mellett az az, hogy linuxon nincs steam. Ha ezt megoldják nagyon hálás leszek, hogy végre letörölhetem a windows-t :).
120.
120.
randall13
Majd ősszel elválik. De számomra a Win8 továbbra is megerősítette, hogy csak a páratlan számúakra érdemes beruházni.
117.
117.
Dentorel
Hogy katasztrófa-e, azt nem tudom.
Én múltkor feltettem, mert kíváncsi voltam. Valóban gyorsabban feltelepül, mint a Win7 és tényleg feleannyi időbe telik, mint betöltődjön. A start menü eltüntetését én is feleslegesnek gondolom, de egy kis vizslatás után már hamar feltalálja az ember magát, hogy mit hol találjon meg.

Azt nem tudom pontosan, hogy mi okozhatta, de miután felpakoltam a drivereket a rendszer random módon öt percenként, majd két végül egy percenként lefagyott. Olvasgatva a külföldi fórumokat okozhatta ezt a Google Chrome, vagy valamelyik driver is. Én úgy vagyok vele, hogy megvárom a hivatalos megjelenést, s majd olvasgatok a kész verzióról tapasztalatokat, aztán ha szoftverezettség is jó lesz elképzelhető, hogy váltok.
114.
114.
Giggsy
#113: Persze nem is azt mondtam, hogy kötelező váltani Win7-ről, csak azt, hogy még csak nem is opcióként rakták be a Metro UI-t a Win8-ba. Kábé ugyanaz, mint a szalagos Office. Ők váltanak, és nem érdekli őket, hogy a felhasználók többsége már akkor is megzavarodik, ha csak két menüpontot megcserélnek, nemhogy mikor átrendezik az egészet...
A másik amit szépen kifelejtenek ezzel a Metro témával, hogy a családok többsége egyetlen fiókot használ. Bár ez lehet tényleg kiküszöbölésre kerül a jobb fiókváltással, de azért annyira biztos nincs egyszerű, mint hogy két külön Chrome indító van, az egyik az enyémet indítja el, a másik a páromét.
113.
113.
randall13
#112: Nem erőszakolják rá senkire sem, a Win7 továbbra is ugyanolyan használható, egy sorral lejjebb le is írtam, hogy számomra miért. Az erőforrásokról meg annyit, hogy nem szemmel látható a különbség. Az IE ugyan olyan lassú maradt, a Chrome ugyan olyan gyors, rendszerfelállásban sem tapasztaltam különbséget SSD nélkül. Az meg nekem olyan mindegy már, hogy 30, vagy 29 mp alatt tölt be a rendszer. Amit viszont jól megoldottak, az a fiókváltás, az valóban leegyszerűsödött.
111.
111.
randall13
#94: Neked tetrix kell, nem PC. Stabil, futtatja az összes játékot akadozás nélkül, nem fagy le soha, bírja a mechanikai igénybevételeket és könnyen cserélhetőek ez energiacellák, nem kell órákat várni az aksi újratöltésére. Hát kell ennél több valakinek, mint átlagon aluli felhasználónak? Nem.

#100: Rendszermérnök létedre ne is várj magadtól többet, mert a Win8-nak nem a stabilitásával van gond, nem is a Metro felületével, hanem hogy egyszerűen nem felhasználóbarát. Ilyen munkakörben ezt soha nem is fogod megérteni. Azt meg pláne ne mond, hogy gyorsabb vele a munka. Átlagosan minden hasznos opció eléréséhez 1-2 kattintással több szükséges, mint a Win7 esetében. Vegyük például a Sajátgépet. Máig nem találom meg a kereső opció nélkül, pedig az egyik leggyakrabban használt ablak. És ha már keresés, nem tudom, hogy neked mi a kényelmesebb: felvinni a jobb felső sarokba az egeret, ügyesen azon az előjövő sávon ráklikkelni a keresés ikonra, hogy közben a sáv se tűnjön el, vagy egyszerűen megnyomni a Win gombot és már íni is amit keresel.
Win gomb... Az mondjuk jó hír, hogy megnőtt a szerepe (7-ben sosem használom), de az már nem, hogy ilyen hülyeségekre pocsékolják, mint a Metro felület. Lassan ott tartunk, hogy külön informatikai végzettség kell ahhoz, hogy visszatalálj az Asztalra, mert ezen a rohadt csempés vackon azt is külön ki kell keresni és rákattintani. És akkor még nem beszéltem az Officeban alkalmazott sávok térhódításáról az ablakokban és a kegyetlenül ronda kinézetről. A Win8 egyszerűen nem munkára lett kitalálva, hanem a facebook-buziknak, akiknek az informatikai tudásuk megakad a böngésző elindításával. Ez akármilyen meglepő, de maga a Microsoft sem tagadja. A Win8 egy közösségi hálózatokra épülő rendszer, és nem azoknak lett kitalálva, akik a Like gombok nyomkodásán túl munkára is szeretnék használni.
És ha már IE. Ne dicsőítsd addig, amíg nem próbáltad ki! A legegyszerűbb dolgok sem úgy jelennek meg benne, mint kéne. Ami a Firefoxban és a Chromeban jó, az szinte biztos, hogy IE-ben szétesik, nem úgy jelenik meg, ahogy kéne. JQuery-vel például különösen megszenved. Tudom, hogy azt gyepálták beléd, hogy az IE a világmegváltó, de ha nekem nem hiszel, kérdezz meg olyanokat, akiknek a webdizájn a munkájuk. Vagy egyszerűen nézz szét az interneten, hány helyen találsz olyat, hogy az IE-t használók számára van egy egyszerűsített változata is az oldalnak. És ez még a jobbik eset, néhol szarnak az IE-re, és inkább kiírják az egyik sarokba, hogy Firefoxra és Chromera optimalizálva.
108.
108.
Racsni1987
#80: "Na ehhez a kijelentésedhez gratulálok. Na akkor egy ellenpélda: felsőoktatásban tanulok és diákként a Microsoft szoftvereit ingyen kapom."

Szerintem ezt ne hangoztasd, mert más is tanul felsőoktatásban, még se kap, én személy szerint nem kaptam, másrészt ne hogy azt hidd, hogy te vagy az egyetlen ezen a fórumon aki tovább tanul vagy tovább tanult. Ezt csak azért mondom, mert evidensnek veszed vagy ha nem akkor a leírásodból ez a látszat jön le, hogy aki felsőoktatásban tanul az mindenféleképpen kap ingyenes Ms progit, ha meg ilyen élménye az embernek nem volt, akkor viszont vagy nem tanult tovább vagy tőled jóval fiatalabb, látszólag korral kötöd össze a megnyilvánulás helyességét, amit láttam hogy ennél a cikknél egyesek művelnek.

Ui: Ne érts félre , nem megsérteni szeretnélek, csak ezt a gondolatmenetet kijavítottam.
107.
107.
Racsni1987
#106: Szerintem mindenki gyakorlatilag otthoni felhasználásra használ egy operációs rendszert, így teljesen mindegy hogy annak az operációs rendszernek mi a neve.

106.
106.
Racsni1987
Én azt gondolom hogy itt nagyon sok a fanboy, Microsoft csinálhatna új vallást, fanboyokat elnézve és az MS gazdasági erejét is, még a végén világvallás lehetne.

Azt megértem, hogy valaki védi az xbox-ot, mert ha a konzol kevésbé sikeres mint a másik vagy netán "bedöglik", akkor a játékosnak a konzolba "fektetett pénze elveszik".

De azt már végkép nem értem, hogy egy operációs rendszeren miért van vita.Egyrészt mert a Pc egy platform, nem pedig több platformra oszlik mint a konzolok, másrészt windows gyakorlatilag egyetlen op a pc-n, harmadrészt linux-szal az a baj szerintem hogy abban talán nincs akkora pénzorientáltság mint más op-nál, így a linux nem kérdés, a linux ingyenes mindenki számára elérhető mindenki feltudja telepíteni, így netán egy olyan alternatív valóságban élnék ahol a linux komoly tényező lenne akkor sem értem hogy egyeseknek mi lenne ezzel a baja ha a linux ingyenes.
Negyedrészt a konkrét cikkhez lenne hozzáférésem, ha esetleg mégis a win8 rossz lesz, ami lehet hogy így lesz lehet hogy nem, akkor sem állna meg a világ még az Ms táján sem, mert vista sem tetszett az embereknek nem is volt népszerű, de ott volt alternatívaként az xp, nem szabad elfeledkezni a win7-ről sem, így azt sem lehet mondani, hogy "mindig csak windows xp van". Ez maximum annyira lenne kihatással win8 rossz szereplése, hogy újból jobban divatba jönne vagy előjönne múlt homályából az "Ms kritizálása".

Én azért nem értem ezt egészet azok részéről akinek xbox-a van, (meglepődnék ha ilyen téren tévednék), mert nekem ps3-mom van szeretem a ps3-at, de még se kezdek a sony miatt vitázni, mert nem jól szerepelnek a tévéi a piacon, nem is érdekel. Ugyanez a Nintendo esetében, mert van Nintendo konzolom is, Nintendo-nak is voltak mellényúlásai amit az N legalább hallgatólagosan elismer, de ezeknél a mellényúlások miatt is, az N-t kizárólag ezért nem védem, nem is érdekel, szóval én nem véletlenül mondtam, hogy Ms nemcsak az informatikába hanem a vallásba is betehetné a lábát.
95.
95.
SSJ Gábriel
#62: Mert a hardvergyártók többnyire a legújabb op. rendszerre dobnak ki dolgokat.
Na most: ha nem veszik a rendszert,nem lesz játékos. Ha nincs játékos,nincs hardver. Ha nincs hardver,lesz csőd. Ha lesz csőd,nincs pénz. És ebbe belepusztul a legnagyobb gyártó is. Kivéve ha szakmát váltanak. "Figyelem Figyelem!!! Itt a legfrissebb Nvidia fagylalt!!!" :D
93.
93.
tiazgriff
Ezért nincs uj HL
http://9gag.com/gag/4634732
92.
92.
daenath
Reg olvastam ennyi marhasagot, ennyi "benfentes szakertotol" :)))))))
Latom a copy/paste divik mint "szakerto" :P
88.
88.
kharami
87.
87.
Giggsy
#84: Hát ha neked csak hardware babrálás miatt van rendszer összeomlásod Win7 alatt, akkor szerencsés vagy. Nekem zokszó nélkül produkál havonta legalább egy anomáliát (alvásból visszatérve szét van esve a kép, rendszerbetöltés után azonnali kékhalál, stb) és nem, nem warez Windows telerakva tört programokkal.

Ami a felhasználói programokat illeti, légyszíves mondd el, hogy melyek azok, amik csak Win alatt futnak. Mármint melyek azok, amiket az emberek nagy többsége használ, és csak Win alá létezik. Mert ugyebár az MS Office helyett ott van a Libre Office, ami egy otthoni felhasználó részére egyenértékű vele, böngészésre van Firefox, Chrome, médiafogyasztásra van Linuxra is VLC Player, meg vagy kismillió más alternatíva. Azonnali üzenetküldők is vannak, amik egyenértékűek a Live, illetve Yahoo Messengerrel. Ha pedig kiszélesítjük a használható programok körét, akkor képszerkesztésre ott van mondjuk a Gimp (nekem mondjuk nem áll úgy kézre, mint a PS, viszont ingyenes és hacsak nem profi grafikus valaki, ez is elegendő), videó- és hangvágásra is biztos van program, azokat még nem próbáltam. Ezekkel szépen le is fedtük mindent, amire a PC felhasználók úgy 90%-a használja a gépét (már a játékon kívül) Ami a fizetősséget illeti, is kicsit vicces a dolog, mert Linuxon a professzionális programokon kívül nem kell semmiért fizetni.

Szóval nem is az a baj, hogy ha valakinek a Win jön be jobban. Komolyan, lelke rajta. De azért ideje lenne már leszokni arról, hogy a Linux az kizárólag a pattanásos, szüzességüket akaratukon kívül őrző, számítógépbuzik rendszere. Nem az. Ne terjesszünk már olyanokat, hogy Linuxra nem találni meg mindent, ami van Winre, mert nem igaz. Az meg, hogy az új Trónok harca, vagy Grace klinika részt a Windows Media Player, vagy a Kaffeine Player indítja el, a többségnek kurvára mindegy.
86.
86.
csoki0619
Én nem értek hozzá srácok, de a Windows 7-hez is még jönni fog egy-két Servis Pack(szerintem)!Na most,a Windows 8 véleményem szerint egy alternatíva lesz azoknak az embereknek akik mondjuk az érintő képernyőt favorizálják jobban,és mondjuk az új Win 8 touch-screen barátabb lesz(elméletileg),Az,hogy most megjelenik egy új Windows az nem azt jelenti, h mindenkinek rögtön le kell cserélnie a 7-esét 8-ra.Szerintem a Microsoft csak próbál alkalmazkodni a piachoz!Azt szeretnem leszögezni, h nem okoskodok,csak szimplán véleményt nyilvánítok.
85.
85.
Neo1989
"ám a legtöbben egy játékos szemével mérlegelnek" Na ná mivel pc-re win-re adják ki a játékokat nem Linux-ra . Legalább is a többségét ill én még nem láttam egy AC, COD, v Tomb Raider... gépigényénél sem h Linux v valamilyen más ingyenes op rendszer lenne . De kár lenne temetni vmit ami még meg se jelent , am meg akinek nem tetszik nem veszi meg . A Win 7-hez még úgy is v 6-7 évig fognak kitolni frissítést ill arra való játékokat is . Ha tényleg gáz lesz akkor majd ki lehet hagyni gond nélkül .
84.
84.
Gubi
#81: Azzal remélem te is tisztában vagy, hogy a stabilitási probléma nem feltétlenül a Microsoft sara. De azt nem tudom, hogy stabilitás alatt mit értesz? A rendszerösszeomlásokat, lefagyásokat? Mert én amióta Windows 7-es oprendszert használok, azóta egyszer vagy kétszer volt összeomlásban részem és akkor is amiatt hogy a hardverekkel babráltam.

Épkézláb C/C++ fordító? Használtam már Visual Studio-t, CodeBlocks-ot, meg valami más szoftvert is használtam suliban aminek a neve nem jut eszembe, egyikkel sem volt problémám, nem tudom miért van ezzel gondod Windows-on.

A játékok mellett ott vannak a felhasználói programok is, amik szinte kivétel nélkül csak Windowson futnak. Ismétlem, SZINTE kivétel nélkül. Nem váltok én sem Linuxra, mert nem alternatív megoldásokat akarok használni.

Az Intenet Explorer integráltságának firtatását meg fejezzétek már be. Nevetségesnek tartom azt is amikor ezzel kapcsolatban vizsgálat folyt és a böngészőválasztó integrálásával végződött. 1. Ha az IE alapból nem lenne benne a rendszerben, mivel töltenél le újat? :D 2. A Microsoft fejlesztette le a Windows operációs rendszert, szerintem szíve joga egy saját böngészőt integrálni.

A legtöbb ember azt sem tudja, hogy van más böngésző? És? A legtöbb ember azt sem tudja mire valók a frissítések. A legtöbb ember azt sem tudja mik azok a vírusok. Azoknak ott van az Internet Explorer, ott van az önműködő Windows Update és a Windows Security vagy mi a neve. Azoknak az embereknek akik azt sem tudják, hogy van más böngésző, szerinted azokat érdekli, hogy mivel böngésznek?

Egy multimédiás laptop valóban nem játékra való. De egy egyszerű ember miért nem kéri ki szakember segítségét? Ha te nem értesz a hőszigeteléshez, elmész és veszel deszkát, bedeszkázod az ablakot hogy attól biztos jobb lesz és kész vagy? Amihez az ember nem ért, abban olyan segítségét kéri aki ért hozzá.

Amúgy nem tudom mi ez a nagy hiszti. Ha nem tetszik, akkor nem kell használni. Linuxon is ugyanúgy pénzbe kerülnének a programok és a játékok, szóval részemről tök mindegy, hogy melyik oprendszerre veszem meg az alkalmazást...
82.
82.
Giggsy
Abban nagyon igaza van a fickónak, hogy a számítógép felhasználók 90%-ának elég lenne a Linux, mégis mindenki Win-t használ megszokásból. Nekem van mindkettő a gépemen, de mivel elsősorban játszani használom a PC-t, így többnyire a Win7 fut. Valószínű ha lenne minden játék Linuxra is, fel sem tenném a Win-t.

Abban viszont nincs igaza, hogy a Win8 miatt PC-s gyártók távoznának. Mégis miért tennék? A Win8 alá is kell a vas. Ettől függetlenül én egy közel Vista szintű buktát vizionálok. Az odáig szép és jó, hogy 40 Dollárért lehet majd frissíteni, de a Metro felület halva született ötlet, ahogy a startmenü eltüntetése is. Az emberek többsége még a szalagos elrendezésű Officet sem tudta megszokni, az ilyenek majd pont megtanulják használni a Metro UI-t, mi? Ettől függetlenül természetesen az nincs kizárva, hogy a rendszermag valami eszméletlenül jól össze lesz rakva (peeeersze, az MS-ről beszélünk, örülhetünk, ha az SP1 előtt egyáltalán használható lesz az OS) de a UI elég rendesen elriaszt majd sokakat.

Szerintem az Android előretörése sokat lendít majd a Linuxon is. Talán az okostelefonok használata ráébreszt sokakat, hogy nem kizárólag a Win-re léteznek használható programok.
81.
81.
Raziel
Nos a híres neves Microsoftos embernek aki annyira okos. Kérlek mond el mégis hogyan verhet a köztudottan lassan évtizedesre nyúkó hátrányba kerülő IE versenyre kelni a firefox-al? Netalán a google chrome-al? Mert ezek a programok fényévekre vannak a Microsoft "üdvöskéjétől".
Valamint akkor mond, hogy jól működik a windows, ha hozza LEGALÁBB z Ubuntu Linuxok stabilitását és sebességét. Valamint végre legalább egy épkézláb C/C++ fordító lesz alatta... Mint informatikával foglalkozó ember láttam már pár érdekes dolgot. A Windows nem azzal nyer felhasználó bázist, hogy jó. Azzal nyer felhasználóbázist, hogy az összes DX csakis és kizárólag ezzel kompatibilis. Ez pedig a fiatal felhasználók számára fontosabb mint a stabilitás. Ne akarjunk összehasonlítani egy jól működő rendszert egy olyannal amin még programozni sem lehet normálisan mert félő, hogy a fordító program nem fog működni és korrekt eredményt adni. Persze ez nem átlagfelhasználás. Viszont rengeteg más egyéb dolog is van ami hátrány. Én nem egy gépvásárlásnál és operációs rendszer választásnál voltam jelen. A játékok igenis komoly szempont voltak. Kérdezheted miért. Egyszerű a legtöbb családban vannak gyerekek. A gyereknek mi kell? Játék! Min tud játszani könnyen? Mire lehet warezolni játékot pár napra vagy éppen a boltban pár ezresért játékot kapni? Winfos... Itt is a titok nyitja. A háztartások legalább 80%-a azért használ windowst mert azon tud a gyerek játszani.

A témához. A windows 8 új felülete sok mindent megváltoztat. Miért az IE a legtöbbet használt böngésző? Azért mert a legjobb vagy azért mert azonnal ott van és a nevében is van, hogy "internet". Ez pedig tökéletes parasztvakító eljárás. A legtöbb ember azt sem tudja, hogy van más böngésző... Na most képzeljétek el, hogy alapból máris ott van a microsoft software boltja a a windowsba építve. Kit érdekel, hogy nem gyors vagy kényelmes? Esetleg kiforratlan? Főleg, ha nem is tudják, hogy van más. A Kis Katalint a szomszédból akinek három gyereke van és egyedül neveli őket tuti nem fogja érdekelni. Az érdekli, hogy minél "OLCSÓBBAN", és "EGYSZERŰBBEN" kapjon szoftvert. Azt hogy mit is kap nem érdekli. Így pedig alapvetően a szoftverboltot máris lenyomták az egyszeri vevő torkán... Mert nincs ideje megnézni, hogy van-e más. Csak valamivel le akarja foglalni a gyereket.

Ez ugyanolyan minthogy "MULTIMÉDIÁS" laptopként árulnak 200 ezer forintos laptopokat egyes üzletláncokban. Aztán mikor az egyszerű ember hazamegy és áthívja az ismerősét, hogy tegyen játékot az új szerzeményre a gyereknek akkor lepődik meg, hogy a gyerek által kért dolog nem megy... Mert a "MULTIMÉDIÁS" termék valójában egy inkább vállalati célú csak integrált grafikával rendelkező notebook...

Szóval a parasztvakítás mehet, hogy win 8 így meg win 8 úgy. Ha lenne egy két program más platformra(3ds max, stb.). Valamint a directX ami szinte minden játék alapja elérhető lenne senkit nem érdekelne a platform. Amíg ezek privilégiumok maradnak addig az OS is marad. Ennyit a témáról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...