HWSW: Kifelé mászik a gödörből a Nintendo

Noha a Nintendo első pénzügyi negyedéve veszteséges volt, a fény már látszik az alagút végén. A vállalat üzemi vesztesége lényegesen kisebb mint tavaly, és a 3DS is növekedési pályára állt - már csak Japánon kívül kellene feljebb tornászni az eladásait, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Nehéz időszakot tudhat maga mögött a Nintendo, de a 2013-as pénzügyi év első negyedének eredményei alapján úgy fest, jó irányba halad a kiotóiak szekere. A nehézségeket az jelentette, hogy míg a DS és a Wii fokozatosan kiszorulnak a piacról generációváltás miatt, a 3DS tavalyi rajtja nem sikerült jól, a konzolgyártó csak óriási árcsökkentéssel tudta vásárlásra bírni a játékosokat.

A júniussal záruló negyedévet 84,8 milliárd jenes (1,08 milliárd dollár) árbevétellel zárta a vállalat, tavaly, ugyanebben az időszakban 93,9 milliárd jent (1,2 milliárd dollár) könyvelhetett el. Közben jelentősen olvadt a Nintendo üzemi vesztesége, a tavalyi 37,7 milliárd jenes (482 millió dollár) mínuszt sikerült 10,3 milliárd jenre (132 millió dollár) csökkenteni. Ebben kétségtelenül közrejátszott a 3DS konzol fellendülése: a negyedévben 1,86 millió darab kütyüt értékesített a cég, ami a tavalyi 710 ezer darabhoz képest jelentős fejlődés.

A Nintendo most a szombaton érkező 3DS XL rajtjára készül - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

14 komment - szólj hozzá!