Jó hétvégéje volt a Nintendo-nak Japánban

Remekül rajtolt Japánban a Nintendo 3DS újraszabott, megnövesztett változata, az XL, emellett a New Super Mario Bros. 2 is kiváló hétvégét tudhat maga mögött. Egyelőre csak a távol-keleti szigetországból vannak számaink, noha a Nintendo szempontjából a nyugati eladások érdekesebbek lennének.

Remekül rajtolt a Nintendo 3DS XL és a New Super Mario Bros. 2 Japánban, az új konzolból 193 ezer darabot vittek haza a hétvégén, míg Mario-ra rendkívül sokan, 430 ezren voltak kíváncsiak két nap alatt.

Az igazi siker mégis a 3DS-é: az átméretezett masina jobban rajtolt, mint a DSi XL (100 ezer darab) és a DSi (170 ezer), noha akkortájt még sokkal jobb állapotban volt a kézikonzolok piaca, mint manapság.

A konzol rajtja kapcsán egyelőre csak Japánból vannak konkrét számaink, és ezek sem hivatalosak, hanem csak a Famitsu által megszellőztetett, viszonteladói becslések. Ami különösen érdekes lenne, az az európai premier eredménye, elvégre közismert, hogy a Nintendo-nak most a világ nyugati részén kell felkötnie a gatyáját, hogy kiegyensúlyozza a 3D-s kézikonzol teljesítményét.

Az elemzőcégek, így a ChartTrack szerint nem sok jóra számíthat a Nintendo.

7 komment - szólj hozzá!