HWSW: Az online üzletre voksol az EA

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 1.
  • Biznisz
Link másolása
Csökkent az árbevétele, és nőtt a vesztesége az Electronic Artsnak, de ami még fontosabb, nyilvánvalóvá vált, hogy még egy Star Warson alapuló MMORPG sem tudja felvenni a versenyt a World of Warcrafttal, írja nagytestvérünk a HWSW. A kiadó bevételének kétharmada az online eladásból származik.

Az Electronic Arts közzétette a 2013-as pénzügyi évének első negyedéről szóló helyzetjelentését. A kiadó értékelése szerint a júniussal záruló három hónap erősre sikerült, az éves előrejelzésén nem is változtatott, miközben 500 millió dollár értékben vásárolt vissza részvényeket, hogy így bizonyítsa, biztos a jövőjében. Az EA vezető vállalat akar lenni az online értékesítés terén, az első negyedéves bevételeinek kétharmada innen származott.

A vállalat árbevétele 491 millió dollár volt a negyedévben, ez nagyjából megegyezik az 500 millió dollár körüli várakozásokkal, de 6 százalékkal  kevesebb a tavalyi év hasonló időszakának szintjénél. Hat százalékkal gyarapodott a kiadó nettó vesztesége is: ez most 130 millió dollárra rúgott. A részvényenkénti veszteség 41 cent lett, ami szintén megfelelt a korábbi 40-45 centes várakozásoknak. A bevételcsökkenés a dobozos szoftverek terjesztéséből fakadó forgalom visszaesésének tudható be az EA szerint.

[...] Az Ázsiában óriási népszerűségnek örvendő, 25 millió dolláros bevételt termelő FIFA Online 2-nek készül a folytatása, míg a FIFA Ultimate Team 30 millió dollárt hozott a kiadó konyhájára. Hatalmas sikert aratott a Battlefield 3 júniusban indult prémiumszolgáltatása is: a Call of Duty Elite mintájára készült, egyébként egyszeri előfizetést megkövetelő rendszerre több mint 1,3 millióan voltak kíváncsiak. A SimCity Facebookra szabott változata, a Social havi 10 millió felhasználónak örvendhet, miközben a Steam riválisa, az Origin 21 millió regisztráltat tudhat maga mögött.

Az EA egyértelműen a digitális értékesítésben látja a jövőt - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

10.
10.
Neo1989
Biztos meg ártott nekik h szét kalózkodjak őket . Am én szeretem a dobozos kiadásokat nem vágom h mé nem jó az a megoldás h x játékot megveszed és egy egyszeri online aktiválás után nyúzhatod amíg élsz . Szerintem életképesebb mint ez a felhő alapúság .
9.
9.
Cuppak
2014 márciusában fog jönni bf4
8.
8.
KeXxX
hhhhhhhhhaaapciii.. egészségükre
1.
1.
Cuppak
Holnap beszerzem premiumot :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...