10 millió eladott példánynál jár a Diablo III

Befutott az Activision Blizzard második negyedéves pénzügyi jelentése, melyből kiderül, hogy hol tartanak most a Diablo III eladási mutatói. A kiadónak nem kell szégyenkeznie: az akció-RPG minden idők leggyorsabban fogyó PC-s produktumává vált. A vártnál jobb eredményt mutatott fel Kotick cége.

Kezdjük a piszkos anyagiakkal: az Activision Blizzard a vártnál jobb második negyedévet produkált az áprilistól júniusig terjedő időszakban. A cég nettó árbevétele 1,08 millárd dollár volt, igaz, némileg elmaradt a tavalyi év azonos időszakában teljesített 1,15 milliárd dollártól.

Menetel a Gonosz

A legimpozánsabb eredményt a Diablo III mutatta fel - a cím most jár 10 millió eladott példánynál, s ezzel minden idők leggyorsabban fogyó PC-s játékává nőtte ki magát. Igaz, ebbe a számba beletartozik az az 1,2 millió játékos, aki ingyen kapta az akció-RPG-t a World of Warcraft Annual Pass-hoz.

A Blizzard fejese, Mike Morhaime elismerte, hogy a debüt nem ment fényesen, a szerverek hosszú időn át elérhetetlenek voltak, de pár hét elteltével helyre állt a rend. A fejlődés nem áll meg: az aukciós ház iránt is nagy az érdeklődés, s a csapat jelenleg is gőzerővel dolgozik a közelgő PvP-n.

Hanyatlik a WoW

A World of Warcraft előfizetőinek száma viszont tovább csökkent: 10,1 millióról 9,1 millióra (június 30-i adat). Akárhogy is szépítik, ez mégis egymillió játékost jelent alig három hónap alatt. Morhaime szerint a "hanyatlás" oka keleten keresendő, de szeptemberben érkezik a Mists of Pandaria kiegészítő, mely előtt a WoW-játékosok általában pihennek és Diablo III-aznak. Nem vicc, tényleg így magyarázza a bizonyítványát a Blizzard-fejes. Pozitív hatással lehet az előfizetők számára a Diablo III. "Meglepően sok olyan Diablo III játékos van, aki soha nem próbálta a World of Warcraftot".

Formálódik viszont az MMO-ból készülő mozifilm. Több filmgyártó cég is bejelentkezett az adaptációra, ám mind közül a Legendary Entertainment lehet a befutó. A projekt forgatókönyvírót cserélt, jelenleg Charles Leavitt körmöli szorgosan a scriptet. A fickó tollából olyan filmek születtek, mint a K-Pax vagy a Véres gyémánt.

És a többi

Az is kiderült, hogy Skylanders bizonyult a cég legkelendőbb konzolos játékának, s a címhez kapcsolódó akciófigurák iránt hatalmas volt a kereslet az Egyesült Államokban és Európában.

Felszólalt a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick is, aki kommentálta a Vivendi hatalmas részvény-kiárusításáról szóló szóbeszédeket. Akárhogy alakul a történet vége, Kotick továbbra is a remek játékfelhozatalban látja a jövőt, s ezen semmilyen pénzügyi maszlag nem fog változtatni. A piacon leginkább a kiváló minőségű termékek iránt van kereslet, s ezt a vezérigazgató is kiemelte.

Hamarosan jövünk a Call of Duty frencsájzról szóló helyzetjelentéssel. 

14 komment - szólj hozzá!