Javában készül a Source 2 engine?

Ha a Valve játékfejlesztéséről szóló híreket vesszük szemügyre, akkor tízből nyolc esetben csupán pletykákra alapozhatunk, így van ez most is. A Valvetime.net hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Filmmaker programban nextgen játékmotorra utaló jelek találhatóak. Úton a Source Engine 2?

Lehetséges, hogy a Half-Life 3 (vagy a HL2: Episode 3) fejlesztése azért tart ilyen sokáig, mert a Valve egy teljesen új motort ír Gordon Freeman új kalandja alá? Legalábbis a frissen napvilágot látott szóbeszéd ezt állítja.

A Valvetime.net kutakodott egy kicsit a nemrégiben megjelent Filmmaker program fájljaiban, s rájött arra, hogy számos kódsor a Source 2 engine-re utal, valamint a motor szerkesztőfelületéhez köthető ikonok is felbukkantak a dokumentumokban. A részletekért kattintsatok a fenti linkre!

Ha igazak a szóbeszédek, az ellentmondana a Valve korábbi nyilatkozatának, miszerint nem készítene új játékmotort, hanem a jelenlegi technológiájukat foltozgatja újra és újra az aktuális igényeknek megfelelően. Az is lehetséges, hogy a stúdió hatalmas ugrást tesz a következő generációra felkészülve.

Egy új motorhoz pedig egy új játék dukál. Ne kelljen tippeket adnunk, hogy melyik cím legyen az!

20 komment - szólj hozzá!