A legfrissebb hazai játékeladási toplista

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 6.
  • Toplista
Link másolása
Megtört a Diablo III egyeduralma, legalábbis minimálisan: a múlt héten már beelőzte őt a Battlefield 3 prémiumszolgáltatása, így a Blizzard remeke visszaszorult a második helyre. A dobogó harmadik fokát megint a DICE sajátotta ki, a bronzérmes a Battlefield 3.

Új megjelenés híján nem történnek nagy változások a játékeladási toplistán, már arra is felkapjuk a fejünket, ha valamelyik slágercím veszít a lendületéből, és helyet cserél egy másik anyaggal az élbolyban. Így járt a Diablo III is, aminek legutóbb csak az ezüstéremre futotta, a helyét pedig átvette a globális szinten 1,3 millió előfizetőnek örvendő Battlefield 3 Premium. Őket a Battlefield 3, majd a FIFA 12 és a Battlefield: Bad Company 2 követi.

A toplista második felét a World of Warcraft előfizetői kártya nyitja, a hetedik a Crysis 2, utánuk pedig a The Sims 3 jön. A sereghajtók szerepét ezúttal az Assassin's Creed és a The Sims 3: Pets vállalták fel. A tízes listát alább találjátok, míg a teljes felhozatalt ezen a linken böngészhetitek!

  1. Battlefield 3 Premium
  2. Diablo III
  3. Battlefield 3
  4. FIFA 12
  5. Battlefield: Bad Company 2
  6. World of Warcraft előfizetői kártya
  7. Crysis 2
  8. The Sims 3
  9. Assassin's Creed
  10. The Sims 3: Pets
102.
102.
randall13
#101: A 20 fps az mindenhol 20 fps :D Ha meg máshogy érzed, az csak a szemed hibája, vagy becsap az agyad.
Példa: Ha jól tudom, a mozifilmek csak 27 fps-el pörögnek, részben ezért van sötét a teremben mikor nézed a filmet. A képkockákat folyamatosabbnak látod, mert ha a sötét szobában fény éri a szemed, idő kell a pupillád tágulásához. Ezáltal az agy "átmenetet" képez a képek között.
Igazából már nem tudom, hogy ezt mér írtam le, de már ki nem törlöm.
100.
100.
Diego1994
Enyém a 100-adik komment :D
92.
92.
ptmilan
#91: Én is látom a különbséget, pedig konzolon játszok legtöbbször. :-)
91.
91.
randall13
#88: És kajak látni :D Bár aki a konzolos 30 fps-en nevelkedett, annál kétlem hogy feltűnne a különbség.
90.
90.
Cuppak
#81 Uhh, 30 és 60 fps közt nagyon látható a különbség :D
83.
83.
ptmilan
#78: Miért ne magyaráznám meg?

#79 Azért nem tudom mi a különbség mert nincs.
82.
82.
randall13
#77: 24 fps tudod mire jó? Teleportáláshoz. Ha te nem veszed észre a különbséget, akkor ott gondok vannak a szemmel vagy az agy látásért felelős területével. 60 fps-ig lazán megmondom, hogy vajon mennyivel eshetett lejjebb, de ugyanúgy bárki más is, akit nem vakít el a konzol-imádata.

Az FPS indikátor sem viccnek van kitalálva, ha látom, hogy kva sok a füst a pályán és esik az fps, akkor értelemszerűen elfordulok vagy csökkentem a grafikát. Konzolon ehelyett mi van? Gyakorlatilag semmi, mert olyan hogy füst, lehet nincs is, mert eleve minimum beállításokon tud csak elfutni. Persze hogy nem lehet érezni a különbséget, mert nincs mihez viszonyítani...

Nem olvasok megint vissza, de valaki felvetette, hogy konzolon jobb játszani.
1) A konzol csakis játékra lett kitalálva
2) Ez megint olyan "kinek mi a testhezálló"
Én például ebben a pillanatban ki tudnám dobni a konzolom az ablakon, mert nincs rá szükségem. Ami nekem kell, azt mind megtalálom PC-n és nem kell ki-be kapcsolgatnom a gépeket, ha esetleg máshoz van kedvem. A kontroller megint egy olyan dolog, amit hülyeség felhozni. PC-hez pár ezer forintért kapni, de ha konzolhoz akarok billentyűt+egeret, fizessek érte tízezreket. Hogyne, még mit nem. A DPI, súlyozás, miegymás csak parasztvakítás. 5000 forintos egerem van max 3600 dpi-vel, de 800-on használom. Hiába kva pontos az egér, ha egyszer a használója nem az... :D

A konzol és PC közti árkülönbségeket pedig tudatlanság hangoztatni, főleg a konzol javára. Aki van olyan értelmes és minden alkatrészből a csúcstechnológiát akarja, az költsön rá félmilliókat, vessen magára, az ilyen meg is érdemli. A tapasztaltabbaknak meg azt hiszem nem kell bemutatnom a költségkímélő módszereket. 40ezerért már kapni olyan vadi új(!) GPU-t, ami highon viszi pl a BF3-at, de talán olcsóbban is. A rövidlátóaknak biztos olcsóbb egy konzol, de akkor javaslom hogy nézzük meg, mennyit költöttünk játékra. Tekintve, hogy manapság egy gagyi játék is tízezer, minimum dupláját költöttük Xboxra... Én élek a warezzal, ha valami szimpatikus, letöltöm, ha elnyeri tetszésem, megveszem. Ennyi. Nem kell izgulnom amiatt, hogy vajon jó helyre került-e a pénzem vagy sem. És ez a nyugodtság megfizethetetlen és bizony megéri a gép összerakásával járó fáradtságot.

Apropó, warez. Itt ez ellenpélda a hírben. Míg konzolokon a CoD:BO a 3. helyen áll, összesítésben a 14-en. A PC-s BF prémium eladások is simán az első helyre repíthették a játékot. Ennyit arról a feltételezésről, hogy PC-n mennyivel nagyobb a warez.
78.
78.
Stranger
#77: Te mindent megmagyarázol? Inkább ne írj ilyen hülyeségeket, mert semmi értelme. Azért nem sok játék megy le 30FPS alá konzolokon, ezt se tudom miért kellett valakinek állítania...
70.
70.
Boncsika
Annó én is csak PC-n játszottam és igen is érdekelt, hogy a játékok hány FPS-el mennek. Valamint érdekelt az is, hogy a lehető legszebb grafikával játszam a játékokat, de ehhez mindig fejleszteni kellett a gépet. Mondjuk most akinek van egy erős gépe annak nem nagyon kell fejleszteni, mert a konzolok kicsit visszafogják a PC-re kiadott játékok fejlődését. Én személy szerint meguntam a számítógép fejlesztését, feleslegesen kidobott pénznek tartom, 120e FT-os VGA 2 hónap múlva nem ér 60e-nél többet :(, PC-t már csak munkára és netezésre használom.
Most XBOX-on játszok. Nekem bejött a controller-el való játszás, mondjuk eleinte nehéz volt megszokni az egér után. Szóval szerintem mindegyiknek megvan a maga varázsa! Like PC, Like Konzol!!!
69.
69.
voldi
A Diablo III. jó játék.
68.
68.
Gotham123
Ez az Assassin's Creed kikészít,szinte mindig benne vagy a TOP10-ben.
61.
61.
Cuppak
#60 Meglehet, de 1 kompetetív játékmenetben esélyed sincs olyan ember ellen aki egérrel toltja, razer egerem van de nem vagyok előnyben, kis dpi-n tolom mint mindenki más, az csak 1 marketing fogás hogy nagyobb dpi-t tud, nem sokat változik. :)
59.
59.
markoci555
sajnos visszaesett:( ez van a battlefield-et jobban viszi a nép:)
58.
58.
Cuppak
#57 true story, fáj hogy igazunk van?:p
55.
55.
Cuppak
#53: btw, aki MMO-t akar játszani vegyen konzolt? lollllll
54.
54.
Cuppak
#53 konzolon szart se lehet csinálni... :D, én biztos nem vennék, kontrollerrel játszani fps-t, komolyan mondod?:/ Btw, 100 ezer forintból összetehetsz 1 jó gépet :)
51.
51.
Cuppak
http://www.youtube.com/watch?v=NlJOCPfDwh8&feature=plcp

kicsiRambo :DD
47.
47.
Cuppak
#44 szerintem az már mind1, én nem látok sok különbséget
45.
45.
Quent1n
edigitalba 7k ennyiért most elgondolkoztam :D
43.
43.
Hardy
28.
28.
Cuppak
#24 Btw, Herby MW3-s videóját ajánlom :p, ő is csodálkozott hogy mi ez a szar az eddigi jó codok után D:
27.
27.
BrendOoN
26.
26.
Cuppak
25.
25.
Drazhar
#17: Az a kés szerintem tiszta csöves, de minden mással egyetértek :)
Viszont a Diablo III még tartja magát a dobogón. Pedig akiket én ismerek mind abbahagyták :D
24.
24.
BrendOoN
#19: Hát csak egy mocskosul jó hollywoodi történet, hihetetlen co-op móddal, és egy pörgős multiplayer, amivel akár 7-800 órát is ellehet szórakozni. :)

De akkor ne a Modern Warfare legyen a példa. Hanem a Black Ops. Tavaly szeptemberig 23 milliót adtak el belőle.

Ez a hír az eladásokról szól, nézzük azt:

Modern Warfare 3 9,3M az első napon
Black Ops 5,6M az első napon
Battlefield 3 5M az első héten
Bad Company 2 5M kettő hónap alatt

#18 1500 forintot megér. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...