Greg Zeschuk elhagyta a BioWare-t?

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 10.
  • Pletyka
Link másolása
Egy német gamer weboldal jelentése szerint a BioWare egyik alapítója, Greg Zeschuk májusban, az átszervezések bejelentése után elhagyta a méltán népszerű fejlesztőcéget, hogy jól megérdemelt pihenését élvezze a családjával. A BioWare austini stúdiójának élére új vezető állt. (Frissítve!)

A GamersGlobal nevű német játéklap jelentése szerint Greg Zeschuk, a BioWare társalapítója elhagyta a céget, igaz, ezt formális keretek között nem erősítette meg sem Zeschuk, sem a BioWare, sem pedig az Electronic Arts. A németek szerint Zeschuk hetek óta nem nézett stúdió felé, és a másik társalapítóval, Ray Muzykával nem jelentek meg a csapat nemrégiben tartott gyűlésén.

Ray Muzyka (bal) és Greg Zeschuk (jobb)

A GamersGlobal a füles után elkezdett nyomozni, ránézett Zeschuk LinkedIn profiljára, ahonnan kiderült, az úriember májusban lemondott a BioWare Austinnál betöltött általános vezetői posztjáról. A helyére a Major League Gaming egykori vezérigazgatója, Matthew Bromberg került, ezt az ő LinkedIn profilja is megerősíti, és egy EA-s forrás is megszellőztette a srácoknak.

"Mikor Greg Zeschuk bejelentette a BioWare Austint érintő átszervezéseket, felvázolta a terveit, hogy visszatér a családjához, Edmontonba, hogy élvezze a jól megérdemelt pihenését" - mondta az ismeretlen EA-s arc. "Greg egyúttal a BioWare Austin és az Old Republic új általános vezetőjét, Matt Bromberget is bemutatta."

Zeschuk azért a húsosfazék közelében marad állítólag: "Greg még mindig az EA-vel van. Kanadában tartózkodik, pihen, és új projekteken agyal. Ray Muzyka körül nincsen változás" - fejezte be a GamersGlobal informátora, majd hozzátette, hogy az austini brigádnál egyébként egyre nő a feszültség, többen attól tartanak ugyanis, hogy a stúdiót EA Austinná nevezik át, ami egyértelműen nagyobb belső nyomást jelentene a csapat számára.

Az Electronic Arts hivatalosan nem kommentálta a pletykákat.

Update: Mire megírtuk az anyagot, be is futottak a fejlemények: Greg Zeschuk közleményben tudatta a jó néppel, hogy ugyan valóban átadta az austini stúdió vezetését Brombergnek, továbbra is a BioWare-nek dolgozik. Bár nem részletezte pontosan, milyen szerepkört tölt be, állítása szerint olyan feladata van, hogy egyszerre több BioWare-projektre is rálát, nemcsak az austini csapat által terelgetett Old Republicra.

10.
10.
leviske
Nah, nem a f2p rész bejelentése, hanem ez a hír erősítette meg, hogy a TOR bukta lett. Ha már őt is felfelé fokozzák le, akkor már tényleg nagyon komoly gondok vannak a projekttel. Pedig pár hónapig milliós felhasználói létszám felett pergett a játék, szóval az árát még a 300 millió fényében is vissza kellett hoznia.
9.
9.
hl89x9
#3: azért volt annyi ember felháborodva mert a ME trilógia lezárása helyett kaptak egy 3 különböző színű robbanást meg minimális magyarázatot hozzá


sztem a kulcsemberek elmentek már és csak a múltból él BioWare
8.
8.
szcsaba1994
#6: Viszont vannak az ok az emberek, akiktől jó lesz egy csapat. Ők tartják egybe az egészet. Én se tudom általában a neveket, de Will Wright nélkül nem lett volna Sims, John Carmack nélkül pedig az FPS műfaj nem ott tartana, ahol most. Ez csak 2 ember, de több 1000 programozó munkáját ők alapozták meg. Konkrétan Greg Zehcsukról még nem hallottam, de ő is ilyen ember lehetett a BioWare-nél.

#4: Teljesen igazad van
7.
7.
kontakt
#2: Pedig az, legfeljebb te nem tudsz róla.
6.
6.
markoci555
bírom ezeket a cikkeket, én nem követem a neveket, nekem a játék fontos, még a színészek nevét sem tudom, csak úgy ahogy egy filmben nevezték mondjuk
xy átment ehhez a másikhoz xy meg kilépett, lesz*rom! Egy játék nem 1 embertől lesz jó, több ezer ember dolgozik rajta
4.
4.
Dragonborn
Azért az nem véletlen az hogy a Bethesda mellett a legjobb RPG fejlesztőnek tartják
Az 1995-ben keletkezett studio számtalan klasszikust rakott már le (Baldurs Gate2,ME trilogia, KOTOR) és még van egy pár
3.
3.
szcsaba1994
#2: A Bioware márpedig népszerű cég. Ha nem lenne az akkor nel lett volna ennyi ember felháborodva a Mass Effect 3 vége miatt. És nem véletlenül az, hiszen rengeteg kimagasló minőségű RPG-t készítettek már.
2.
2.
hl89x9
"a méltán népszerű fejlesztőcéget" na ne röhögtessetek már
Az hogy EA nem tagadta egyből akkor valószínűleg igaz a pletyka
1.
1.
Mortis
Figyelembe véve, hogy mivé váltak, meg is érdemelnék az átnevezést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...