Előzmény lesz a God of War-film

Már szinte el is felejtettük, hogy készül, ugye? Elég régen jelentették be a God of War filmváltozatát, ám a projekt azóta is halad, bár néhány változtatásra szükség volt. A néhány változáshoz tartozik az is, hogy szinte teljesen újraírták a forgatókönyvet, hogy aktuálisabb legyen.

Marcus Dunstan és Patrick Melton írták újra az eredeti God of War-fogatókönyvet, elárulták ugyanis, hogy az még a 300, a Titánok harca és a Titánok haragja előtt készült. Ezek a filmek amúgy is erősen merítenek azokból a történetszálakból, amikből a játék is építkezik, így szükséges volt némileg aktualizálni a szkriptet, hogy ne tűnjön elmaradottnak vagy lerágott csontnak ezekhez a mozikhoz képest. Ráadásul a sztori is alakult némileg, az írók szerint körülbelül olyan előzménybemutatásra számíthatunk, mint amit Nolan csinált a Batman: Kezdődik esetében.


Az írók elmondták, a film első fejezete még arról fog szólni, hogy Kratos halandó, családja van, és egyszerű spártai katonaként tevékenykedik. Majd jön a jelenet a játékból, ahol a barbárok támadnak, és főhősünknek Árész segítségét kell kérnie. Innentől aztán beindul a mészárlás, és előkerül a jó öreg, mindenki által kedvelt hentes Kratos. Melton és Dunstan szerint a bevezetésre azért van szükség, hogy jobban megértsük Kratos motivációit, és lássuk, hogy emberként milyen volt és hogyan viselkedett, így később jobban át tudjuk majd érezni a cselekményt.

29 komment - szólj hozzá!