2014-ben érkezik a Wii U-s Zelda

Úgy hírlik, a Nintendo 2014-ben jelenteti majd meg a The Legend of Zelda-sorozat következő, Wii U-exkluzív felvonását, ami a legnagyobb projekt lesz a Nintendo történetében. Az anyag HD-grafikával, innovatív játékmenettel és online fícsörökkel érkezik - állítja egy belsős forrás.

A Wii U Daily belsős értesülései szerint 2014-ben érkezik a következő, Wii U-exkluzív Zelda-játék. Az anyag állítólag stílusában a Skyward Sword által kitaposott ösvényt követi majd, ez nem csak a hagyományos Zelda-értékek megőrzését jelenti, de a Nintendo így szeretne egyszerre nyitni a hardcore és a casual játékosok felé is.

A Wii U-s Zelda a Nintendo eddigi legnagyobb projektje lesz, több százan dolgoznak az egyelőre alcím nélküli epizódon, a fejlesztést pedig ismét Eiji Aonuma vezeti. Mindez természetesen a költségeken is látszik: az ismeretlen forrás GTA-kaliberű kiadásokról beszél. A Nintendo korábban 2013 végén akarta megjelentetni a játékot, hogy így vegye fel a versenyt a Sony és a Microsoft új konzoljával, azonban a projekt nagysága nem engedi meg, hogy ilyen hamar elkészüljön a csapat.

A Wii U-s Zeldában ugyanannyi dungeon lesz, mint a legutóbbi Zelda-játékokban, azonban ezek jókorára nőttek, három részre osztva tálalják őket, és még így is órákba telik egyet-egyet teljesíteni. A dungeonök sokban elütnek egymástól, teljesen más játékélményt ígérnek, és természetesen mindegyikben kapunk mellékküldetéseket és minijátékokat is a kalandjaink során. Mindezt a zeneszerzők többórányi friss muzsikával egészítik ki.

Az új Zeldában nem lesz multiplayer, de online fícsörökre, így a Miiverse-hez köthető újdonságokra lehet számítani - ugyanígy a játékmenetet is úgy tervezték meg, hogy minden tekintetben kihasználja a GamePad képességeit. Technikai fronton új engine érkezik: a forrás szerint nem a tavalyi E3-on mutatott Zelda-demó motorja döcög a játék alatt, de HD és Havok is várja az érdeklődőket.

Természetesen mindez csupán pletyka, tessék kétkedve hozzáállni az infókhoz!

5 komment - szólj hozzá!