Egymilliárdot fizetett volna az EA a Valve-ért

A New York Times értesülései szerint az Electronic Arts évek óta kerülgette a Valve-ot, mígnem odajutottak a tárgyalások, hogy az óriáskiadó már ajánlatot is tett a Half-Life fejlesztőinek: egymilliárd dollárért akarta megvenni a céget. Gabe Newellék valószínűleg nem adták be a derekukat.

A New York Times értesülései szerint ajánlatot tett a Valve-ra az Electronic Arts. A lap névtelen informátorai, akik saját bevallásuk alapján közel álltak az ügyhöz, azt mondták: az óriáskiadó már évek óta kerülgette a Half-Life- és a Portal-sorozat fejlesztőit, azonban csak most jutottak el odáig a tárgyalások, hogy pontos összeg is elhangozzék - az EA 1 milliárd dollárt kínált a cégért.

A Valve kapcsán közismert, hogy igyekszik megőrizni a függetlenségét, Gabe Newell, a fejlesztőcsapat vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy széthullana a brigád, ha eladnák őket. Ráadásul az 1 milliárd még kevés is: Michael Pachter játékipari elemző szerint a Valve 2,5 milliárd dollárt érhet, bár erről semmit nem tudunk pontosan, ugyanis a csapat nem tőzsdén jegyzett cég, így a pénzügyi jelentései sem nyilvánosak.

Az Electronic Arts az elmúlt évek során a felvásárlásairól is hírhedtté vált, az utóbbi időben viszont visszavett a tempóból - igaz, a PopCapért nem kevesebb, mint 750 millió dollárt fizetett ki tavaly nyáron. Köszi, Donpedro!

32 komment - szólj hozzá!