Egymilliárdot fizetett volna az EA a Valve-ért

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 10.
  • Pletyka
Link másolása
A New York Times értesülései szerint az Electronic Arts évek óta kerülgette a Valve-ot, mígnem odajutottak a tárgyalások, hogy az óriáskiadó már ajánlatot is tett a Half-Life fejlesztőinek: egymilliárd dollárért akarta megvenni a céget. Gabe Newellék valószínűleg nem adták be a derekukat.

A New York Times értesülései szerint ajánlatot tett a Valve-ra az Electronic Arts. A lap névtelen informátorai, akik saját bevallásuk alapján közel álltak az ügyhöz, azt mondták: az óriáskiadó már évek óta kerülgette a Half-Life- és a Portal-sorozat fejlesztőit, azonban csak most jutottak el odáig a tárgyalások, hogy pontos összeg is elhangozzék - az EA 1 milliárd dollárt kínált a cégért.

A Valve kapcsán közismert, hogy igyekszik megőrizni a függetlenségét, Gabe Newell, a fejlesztőcsapat vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy széthullana a brigád, ha eladnák őket. Ráadásul az 1 milliárd még kevés is: Michael Pachter játékipari elemző szerint a Valve 2,5 milliárd dollárt érhet, bár erről semmit nem tudunk pontosan, ugyanis a csapat nem tőzsdén jegyzett cég, így a pénzügyi jelentései sem nyilvánosak.

Az Electronic Arts az elmúlt évek során a felvásárlásairól is hírhedtté vált, az utóbbi időben viszont visszavett a tempóból - igaz, a PopCapért nem kevesebb, mint 750 millió dollárt fizetett ki tavaly nyáron. Köszi, Donpedro!

32.
32.
angelus8925
Lehet feltűnt az EA-nak az ami a Valve-nak nem, hogy a HL3 MÉG MINDIG NEM készült el! noha lenne rá igény és ha ezt ők adnák ki, tekintettel a hatalmas rajongói táborra, finoman szólva sokat kaszálhatnának.. Az már vitatható, hogy milyen minőségben tennék ezt, ha lenne lehetőségük rá ... én bízom a Valve-ban és szeretem a játékaikat, de jobb lenne, ha már valami innovatívat, sőt már az sem érdekel, csak valami újat csináljanak,.. Elvégre a Steam-ből közben is jön a bevétel .. Egy kis foltozás a Source engine-en, aztán HL széria befejező darabja, majd valami más, új cím elkészítése..lehetőleg nem évtizedek múlva.. Rá lehet fogni, h nem merik kiadni, mert már túl nagyok az elvárások, meg biztos az új engine-t hegesztik, de valljuk be, elég kicsi erre az esély..én inkább a profit maximalizására tippelek, nem mernek újat kiadni a kezük közül, nehogy bukjanak.. de a remény hal meg utoljára.. bízom benne, hogy újra maradandót alkotnak,..,
31.
31.
fiucsavar
#29: Remélem ez a végtelenül primitív ostoba komment egy ilyen degenerált kis fasztól,nem maradhat sokáig ezen az oldalon...(persze,ez a komment is törlésre kellene hogy kerüljön)
30.
30.
GhostDog24
Aki azt hiszi h jól járt volna a valve v hogy jó lenne ha megvenné az ea... az lehúzhatja magát a klotyón... ezt nem akarom bővebben kifejteni, és ez azoknak szól akik előttem szóltak és utánam fognak, valamint azért nem boncolgatom tovább mert más meg fogja tenni. köszönöm gabe...
ui.: és haladj az uj hardvereddel nem akarok windows pista 2-ön (alias 8-on) on játszani... kéne egy jó pc operendszer...ha ez egyfajta linux állok elébe!
29.
29.
Scorpion02
Én a valve helyében hagytam volna a felvásárlást és a pénzből kurvasok c-4 et RPG-ét meg egyéb robbanószert vettem volna majd szépen néztem volna ahogy összedől az EA épülete benne az összes zsidóval '-_-
28.
28.
Necreon
Az hiányzott volna még csak. Lenne egy 300k értékű eladó steam account-om.
27.
27.
HellaJay
#24: És a Maxist is, de őket még lélegeztetőgépen tartják a név miatt.
26.
26.
Jake Holden
#22: Ez nagyon nagy XD
Kár hogy ez tényleg így van.
25.
25.
névtelenség
#24: Ezt már egyszer beraktam nektek, de itt van újra emlékeztetőként. :D

http://i.chzbgr.com/completestore/2012/3/28/0cb52edf-ac6c-4392-99fd-39247a89c81f.jpg
24.
24.
Zigur
#23: Lassan hozzá lehet venni a listához a Bioware-t is.
23.
23.
HellaJay
Álmosdik a nyomor, EA...
Aki pedig azt hiszi ez jó lenne, guglizza ki a következő fejlesztőket: Bullfrog, Origin systems, Westwood, és olvassa el milyen "jól" jártak miután megvette őket az EA...
22.
22.
wolfwarrior
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
Igazság.
21.
21.
névtelenség
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/240/470/646.jpg
19.
19.
kopic
#1: Nah még csak az kéne!
18.
18.
Optimus Prime
De lenne Mass Effect 3 Steam-en is.
16.
16.
Dreadlox
#5: ne haragudj, de az olyan is lenne.....
14.
14.
Jake Holden
Na igen az EA olyan hogy mindent megvesz majd a minőséggel nem foglalkozva neki áll a tömeg gyártásnak és addig ontják a szemetet amíg csak tudja. De hát nyugaton van rá igény. Egy kezemen megtudom számolni hogy hány olyan játék van amit nem basztak el és a két kezem nem lenne elég hogy hányat kúrtak el.
12.
12.
l4cyk4
#7: Azért a Valve-ot sem kell félteni! Ők egy olyan cég a mai játékiparban akik még nem kurvultak el teljesen. De ahogy a mondás is tartja: Ami késik, nem múlik! Ez egy sajnálatos tény manapság.
11.
11.
mestermagyar
Valvét megvenni? Ilyen hogy merülhet fel?A valve éppen az új dolgok embere, ha egy ea korlátozná, akkor becsödölne.
10.
10.
strike19
#1: +1 EA egyből ontaná magából Half life episodokat mint a FIFÁt.
Nem is beszélve az 500 db dlc-ről és árairól.
9.
9.
hedzsooo
#2: ...Több mint 35 millió aktív Steam játékostól ez könnyedén elképzelhető. :)

(Nem egyszerre játszanak ennyien rajta, de a 2 millát általában folyamatosan meghaladja azoknak a száma is egyébként.)
8.
8.
Stranger
#5: Az biztos.. nem érdekelné őket, hogy nincs kész... "majd a többit DLC-ben".
7.
7.
adye
A Valve még egyike azon kevés fejlesztőknek/kiadóknak akik még nem kurvultak el... Isten ments, hogy egy EA gameshez kerüljenek!
6.
6.
wolfwarrior
#1: Belegondolni is rettenetes.Kösz Gabe.
5.
5.
DON GONDOCS
Pedig nemis ártana ha az EA megvenné a Valve-t lehet hamarabb elkészülne a HL 3 de még a 4 is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...