Egyáltalán nem drága a Wii U

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A Wii U a Nintendo legdrágább konzolja, legalábbis olyan értelemben, hogy a megjelenés előtt álló platformok árcéduláit összevetve itt szerepel a legmagasabb szám. Az inflációval kalkulálva viszont már házon belül is talál legyőzőre, a konkurens gyártók masinái közül pedig csak az Atari 7800 ígért alá.

A Nintendo vált először generációt, ráadásul magához mérten is szokatlanul: a Wii U két kiszerelésben rajtol majd el, ez pedig több lehetőséget biztosít a vásárlóknak, akik a saját igényeikhez igazodva dönthetnek az olcsóbb és a drágább csomag között. A Wii U Amerikában 300, illetve 350 dolláros áron rajtol el, a játékai 60 dollárba fognak kerülni, a Pro Controllert pedig 50 dollárért lehet beszerezni.

Kétségtelen: szigorúan az árcímkét nézve, ez a legdrágább Nintendo-konzol, ami talán néhányaknak meglepetést jelent, viszont a nyitóárazásokat elnézve még így is jutányosan tehetjük rá a mancsunkat. A Gamasutra összeállításában az elmúlt 35 év játékkonzoljainak árát találjuk meg abszolút értékben és inflációval számolva - ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Wii U viszonylag olcsó konzol, kiváltképp a legutóbbi generációhoz képest.

Az első táblázat azt mutatja, mennyibe kerültek a konzolok a megjelenésük idején:

A másodikból pedig az derül ki, hogy az inflációval, vagyis pénzromlással számolva mennyibe kerülnének most:

26.
26.
dBLOOD
Statisztikával bizonyítják be hogy nem drága! Imádom! :D
25.
25.
Racsni1987
#24: Szerintem rossz helyre születtünk! Minden sokkal jobb lenne, ha nem itt. Először nekem se esett le, de rájöttem, hogy dollár egyenlő euro.
24.
24.
Ooorky
#22: Nagyot mondtál töröld meg a szádat.
Német/francia/szlovák kisker ár 300-350 euró függően attól melyik verzió.
USA ár pedig nemcsak a váltás miatt kevesebb mindig, hanem mert ott áfa nélküli árat adnak meg, míg EU-ban az is benne van a kiírt árban (USA-ban csak néhány tagállamban van áfa, ott is max 7%, míg EU-ban min. 15%)
23.
23.
daenath
Ez mind szep es jo, hat en nem fogok venni (hiabba szeretnek), ez az uzleti politaika mar ismert, es masok mar megirtak miert, par exclusive cimert meg nem dobok ki ennyi zsetont, es mielott valami fanatik nagy N drukker be szolna, van SNES, GBA, NDS, GC, N64 es 3DS-em is.
22.
22.
simon 555
#19: Mondok még jobbat:)
Az angol amazon meg 300 fontra lőtte be a prémiumot ami így már 375 euro...
21.
21.
simon 555
#18: Ha a 300 dollárt tényleg 300 dollárként váltanák át és nem 300 euronak akkor nem mondok semmit mert a 300 dollár baráti ár.DE ahogy az előttem szóló is mondta,ez nem USA és soha nem fog az megtörténni(számomra érthetetlen okok végett),hogy a dollárt rendes árfolyam szerint váltanák mert néhány idióta szerint a dollár=euró.
20.
20.
simon 555
#18: De a dollárt még mindig egyenlően váltják az euróval errefelé szóval nem,hogy 90 ezer lesz hanem lesz az 100 is...
19.
19.
Ooorky
#18: Fogjátok már fel, hogy nem USA-ban hanem az EU-ban élünk, a német amazon alapján pedig az árak: Basic: 300 Euro, Premium 350 Euro...
18.
18.
xLallerx
#15: Még mindig nem 90 ezer forint, az csak a japán árazás volt. 349 dollár (kb. 76 ezer forint) a prémium és 299 dollár (kb. 65 ezer forint) a sima.
17.
17.
Zigur
#15: Lehet, hogy új dolog neked, de a Nintendo saját címei miatt szinte garantált hogy nem lesz gondban a gép. Meglátja az átlag gamer a Zeldát, vagy monjuk Super Mario Galaxy 3-at, vagy Donkey Kong's Country-t és már veszi is, és még lehetne sorolni sok first party címet.
Magyarországról ugyan nem látszik, de a Nintendo-nak van a legnagyobb first party játékfelhozatala a 3 cég közzül.
16.
16.
Kumite
#15: Az átlag vásárló meg lefossa a bokáját a Kinect-től vagy a tablet kontrollertől.

Az új CoD pedig 60fps-sel fog menni 1080p-ben.
15.
15.
simon 555
Csak az a baj,hogy az átlag ember nem ezt nézi hanem azt,hogy van 3 konzol a piacon(most az egyszerűség kedvéért forintban számoljunk).
Az Xbox kerül 55 ezerbe a PS3 60 ezerbe és van egy WiiU nevű konzol ami 90 ezerbe.
Szerintetek az átlag ember azt fogja nézni,hogy "hú ebbe 1 GB RAM van míg a másik 2-ben csak 512" vagy inkább azt,hogy mind3-ra van COD meg FIFA meg Battlefield meg miegymás és akkor gondolja,hogy "mégis miért vegyek én ezt a WiiU micsodát 90 ezerért amikor ugyan azok a játékok vannak az 55 ezerért kapható Xbox micsodára is?"
Szerintem az utóbbi szerint dönt egy átlag vásárló.Mert valljuk be,hiába az 1GB RAM ugyanúgy képtelen lesz a játékokat 1080p-ben(valódiban) futtatni mint az Xbox és a PS,szóval akkor miért vegyen még a HC játékos is WiiU-t ha egyszer ugyan olyan képet fog adni csak drágábban?(És most hagyjuk azt,hogy a PS3 meg 500 dollár volt megjelenéskor, mivel akkoriban a PS3 hardvere úttörőnek és csúcstechnológiának számított,míg a WiiU hardvere átlagosnak mondható)
14.
14.
strike19
#9: Box azért fogy jól mert olcsó pár ezer forinttal mint a PS . Xboxhoz van pár db flash még Ps3-ra alig van müködő törés.CFW 3.60nél megállt a fejlődés.
12.
12.
Racsni1987
#11: Ps és ps2 került ennyibe a cikk alapján, azért ahhoz ezt nem lehet hasonlítani, már a híre miatt is.
11.
11.
Racsni1987
#10: Bocsi a mondat végén a "k" betű helyett "m" betűt írtam. Véletlenül elírtam.

Ez a cikk azért nem helytálló, mert régen kevesebb konzolt is vetteK.
10.
10.
Racsni1987
Ez a cikk azért nem helytálló, mert régen kevesebb konzolt is vettem.

Egyébként le a kalappal a gamekapocs előtt, mert más oldalak elég gúnyosak a wii u kapcsán a bejelentését követően az ára miatt. A gamekapocs viszont eléggé visszafogott és diszkrét. Ezt dicséretnek szántam, nem sértésnek.
9.
9.
Racsni1987
Én azon a véleményen vagyok, hogy az alapcsomagot lehet hogy megveszem, mert annyira nem vészes, de szerintem nagy többség nem így gondolkodik. Szerintem azon az áron kéne adni, mint annak idején a wii-t adták 70.000 Ft-os áron, mert így az embereknek nem igazán fog kelleni szerintem. Xbox is azért népszerűbb mint a ps vagy jelenleg a legnépszerűbb konzol, mert az a legolcsóbb.
A wii azért van most hanyagolva, mert azóta eléggé változtak az igények, aki wii-t akart az szerintem már beszerezte, meg amikor wii népszerű volt a hdtv nem volt elterjedve.

Szerintem itt a versenyt az árak döntik el. Xbox-ban nincs semmi rendkívüli, de elismerem még nekem is tetszik.
Nekem a magas ára miatt vannak rossz előérzeteim, de reméljük a legjobbakat, ha esetleg nem úgy alakul dolog, remélhetőleg ahogyan az mindig is volt a Nintendo majd összeszedi magát. Reméljük nem lesz gond. Nekem van egy 3ds xl-em ezért mondom, mert ha cég sikeres akkor a 3ds is jó lesz. Van egy wii-m is, de a wii ideje viszont lejárt.
8.
8.
xLallerx
Jó tisztába lenni az ilyenekkel is, köszönjük a cikk írónak!
#2: Mely kiegészítőkről beszélsz? Mert nekem egy darab kikegészítőm van (motion+) és más egy darab sem. És mégis tudtam élvezni a játékok 97%-át kiegészítők nélkül, a maradék 3%-hoz meg ott volt a motion plus. A nintendo sose kötelezett rá, hogy vegyél hozzá bármit is! Az egyetlen kötelező dolog az a remote+nunchuck ami = Ps3 controller or Xbox360 controller. Tehát nem értelek. Amire még gondolni tudok az a wii fit és a balance board, de ez is kb 1% játék használta ki.
7.
7.
p3ti
3DO 700 dolcsi , azta mindenit . Én ismerek olyat aki neogeo játékokat gyűjt , és azoknak darabja 1000 dollártól indúl
6.
6.
markoci555
először csak nevettem, aztán elolvastam és néztem a grafikonokat és meglepődtem, ettől függetlenül nem fogom megvenni, de van benne igazság hogy nem drága
4.
4.
Gamelord
#2: Kár h kb. egyik kiegészítő sem kötelező.
2.
2.
dcba
ja barati csak majd megint jon a nintendo stilus h havonta adnak ki egy 20 30 dollaros kiegeszitot ami vagy sokkal jobba teszi a jatekot vagy kotelezo lesz.Anno en is amikor vettem wiit orultem mint majom a farkanak h milyen olcso kis fasza gep.Aztan jottek a kiegesztiok es meg sem allt 130.000ft ig az egesz.De teny es valo h ugyesen csinalja a nintendo mert az emberek elhiszik h milyen olcso es aprankent fizetnek erte annyit mint mas egy ps3mert
1.
1.
Jók ezek az elméleti dolgok, de én inkább a szerint nézem, hogy milyen az ár-érték arány. Szerintem ahhoz képest egész baráti az ára, hogy miket tud és miket adnak mellé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...